Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

S Omodou 5 1.6 TGDI až na vrcholky hor a pěkně daleko. Obstojí jako rodinné auto?

56 komentářů

Man Ký
@Meky a jednou se i k tomu dopracujete. do té doby chleba s brynzou a pálené😊
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@Ja Prvni 123 ...?
Honza Mička
@KANKUNEN Takže mluvčí se nakonec našel. Vy jste evidetně mluvčí přínejmenším Já Prvního 123. To je z jeho strany tedy pěkný alibismus!
dodo24
@rohYpnol pripomínaš mi jednu českú kreslenú postavičku a určite aj vieš ktorú, keďže vieš všetko
Tycoon
Zavazadelník nic moc, víceméně jako hatchback. Užitečná hmotnost 319 kg? To je při normovaném obsazení auta nosnost pouhých 19 kg nákladu v kufru a na střeše (hagusy tam jsou). Bude to tahat záď po cestě jeko některá jiná asijská auta? Omoda nikde neuvádí povolenou hmotnost přívěsu a je riziko, že je to 0 kg.

Výrobce se ani netají tím, že to pro rodiny není. Dle prospektů "Omoda 5 je módní, odvážný a stylový crossover SUV navržený pro mladé, městské průkopníky trendů." Přeloženo do reálných českých podmínek auto na důchod.
Lempl Klaun
@MihiCZ Co říct o majitelích TM3? Jsou taky tak omezení, nebo si to jen hrají? 🤡
Michal Chmelař
@Honza Mička
Kde a proč se u tohoto příspěvku vzalo 9 palců nahoru? 😄
Ozzman
Neboj, všichni víme, že ty nuly a lúzři makaj přes agenturu, takže pokus dobrej, ale tohle ti nevyšlo 😉 @rohYpnol
psel
@rohYpnol no jo, Xi je tvůj dárce informací o Číně, já zapomněl. Nebo že by Konečná a Stačilo? O tom že by tam byl Hranol nevím a Tomia by si tam nechali rovnou na převýchovu...
Jo počkej, to bude Bába, ten teď ty krámy taky začíná prodávat, tak pak je to jasný. Že ty jsi prodejce z toho jeho holdingu 😄.
A ještě se pochlub tím co ti říkali, jak že to tam teď vypadá ...
dodo24
@rohYpnol nerozumiem tvojmu životnému postoju... ved ma vôbec nepoznas a ides pisat taketo odvazne vyjadrenia. Mám auto v hodnote trojnásobku tejto Komody, nemám zapotreby jazdit nedorobkom.
dodo24
Pardon, ale týmto by som nejazdil ani zadarmo. Rozvinulo to však vo mne myšlienku ohladom ceny. Prečo čínania dokážu ponúknuť spalovák za tak nízku cenu ale EVčko už nie? Veď predsa v číne stoja často tretinu toho, čo v Európe.
Omoda 5 v číne 19.000usd, v Čechách približne rovnako
Dongfeng S7 v číne 20.500usd a u nás 45.000usd
Vie mi toto niekto vysvetliť?
KANKUNEN
CHINA.AUTO.CZ My stálí diskutéři auto.cz nechceme abyste psali o čínských autech, my o nich nechceme nic vědět a chceme zůstat v nevědomosti. A taky nechceme abyste psali o Škodovce pořád dokola a taky nepište o Stellantisu, když jsou všechna auta s tříválcem nebo hybridem. Nepište o D3, protože na to většina lidí nemá. My diskutéři víme co nechceme, ale nevíme co chceme.
MihiCZ
Když můžu, tak režim v totalitní komunistické Číně nepodporuji svými penězi. Vždy budu raději podporovat stávající evropské hodnoty. Bohužel u mnoha výrobků se tomu dnes člověk nevyhne, ale když si může snadno vybrat, tak pro mě není o čem. Když vidím kohokoliv jet v čínském autě, tak si říkám, že je asi dost omezený, nebo je to volič levice. Za první nemůže, na druhé má právo, protože naštěstí žijeme ve svobodné demokratické zemi.
psel
@rohYpnol co má pro Bábu smysl a co ne nemohu posoudit, nepracuju pro něj jako ty 😄.

Ale co ti o Číně říkali si zase necháš jen pro sebe co?
psel
@rohYpnol tak pokud je to od evropských výrobců v Číně tak proč ne.
psel
@rohYpnol jo tak když vymění motor, řízení a podvozek tak to určitě bude lepší a zbyde jen ten uniformní průměr mezí čínským, evropským a americkým designem způsobený deep seekem a jeho průměrem designu všeho co na světě je.
psel
@rohYpnol a to už taky není dávno pravda.
psel
Až na vrcholky hor, jsme vyšli ty a já a já,
to všechno tak dávno, tak dávno se zdá.

Už přestal ses toulat a neujdeš cesty kus
a nejsem ta dáma co právě teď řídí tvůj vůz.

😁-
Neuromancer2
@rohYpnol Ty jsi v Číně, koukám, nikdy nebyl, co...
Honza Mička
@Michal Chmelař nevím, asi je tak populární 🤷‍♂️
psel
@rohYpnol kdepak, ty jsi napsal tohle ->
Já ne, ale stačí se bavit a poslouchat ty, co tam byli. Teď. Ne před 30ti lety.
Takže neodváděj debatu smajlama, capslockem ale napiš co ti říkali ti co tam byli a kdo to byl?
Ono by možná stačilo zjistit, jestli tam jeli za svoje nebo na pozvání partaje, to by pak bylo hned jasno.
Neuromancer2
@rohYpnol Ne, Čína budoucnost evropské automotive není, aktuální prodeje tomu jasně naznačují.
rohYpnol
@KANKUNEN

Nesmysl. Čínský průmysl je hlavně výrazně efektivnější. Čínský dělník nad sebou nemá 20 úrovní manažerů. A pak dále v Číně na 1 dělníka není 10 úředníků, kteří maji nesmyslnou agendu co musí zaměstnavatel plnit.

Čínský dělník má dnes možná i více než německý turek nebo španělský alžířan...
fico
Takový nějaký kolotočářský.
rohYpnol
@KANKUNEN

My, stálí diskutéři nemáme problém s tím, že ACZ píše o čínských autech.

Naopak je to (díky zelenorudé zaslepené ideologii EU) zřejmě již nevyhnutelný trend. Čína je bohužel budoucností evropské automotive.

Vzhledem k tomu, že ani volič, který volil ve volbách do EP, to přes jasný výsledek pro změnu tohoto trendu v konečném nezměnil diky nefungujícím demokratickým mechanismům v EU, tak to nezměníme ani my, nota bene ACZ.
Meky
Vedel som, ze Cesi si so sebou na dovolenku beru naklepane rezne.
Ale ze si niekto na dovolenku vezme balenie toaletneho papiera - to je novinka.
Ja Prvni 123
***...
psel
@rohYpnol některé kanály některých lidí co nejsou propaganda? On někdo říkal takovou blbost že Číňan pracuje 24/7/365 za misku rýže?
Já jsem psal o 996 a doby, kdy jsi počítal investici v Číně bez nákladů na mzdy už jsou více jak 30 let za námi. A dokonce můžeš mít i víc peněz to taky souhlasí. A co je na tom tak zázračného že to má změnit náš pohled na Čínu když jí tu tak protěžuješ?
psel
@rohYpnol kdepak, nejlepší už mu dávno utekli. Dneska tam nikdo pracovat nechce, teda pokud nemá kalhotky babišky na kuřecí prsní řízky 😁. A z tohohle tě fakt nepodezřívám 😁.
A zase nic k těm informacím z Číny. Jen něco plácnout abys byl za chytrýho ti jde, ale pak se vytratíš jako obvykle...
vencelín
Už pohled na tu masku chladiče mne stačí abych toto vozidlo nikdy nevlastníl.
rohYpnol
@psel

Žádný evropský výrobce v Číně neni 🤣🤣🤣 v Číně je jen čínský výrobce s účastí evropského výrobce 😆
rohYpnol
@psel

Hele, a chápeš třeba že Bába prodává stávající evropské značky, takže pro něj vubec žádný smysl prosazovat Čínské značky nemá?!? 🤣🤣🤣 Ale to je na tebe moc hluboká myšlenka, viď....
rohYpnol
@psel

No, motor, zřízení a podvozek je naopak dost často to, co jiní kupují od Číny. Třeba Cupra, Mini, Ssangyong, Mazda... 🤣🤣🤣
rohYpnol
@Man Ký

Jednou se třeba i ty dopracuješ k tomu, že pochopíš rozdíl mezi darovat a zabavit 🤣🤣🤣
rohYpnol
@Neuromancer2

Já ne, ale stačí se bavit a poslouchat ty, co tam byli. Teď. Ne před 30ti lety.
rohYpnol
@Neuromancer2
Aktuální prodeje svědčí o přítomnosti.

Já píšu že čínské automobilky jsou budoucností. Samozřejmě za předpokladu že EU bude dál likvidovat greendealem vlastní průmysl.
rohYpnol
@Honza Mička

Hezký článek 🫡👍
rohYpnol
@fico
V případě značek Jaecoo a Omoda už se bavíme na téma jak moc kvalitní je a už se bavíme na téma jak vkusný design je.

Tenhle pokrok není generační. Tenhle pokrok je jak průchod hvězdnou bránou do jiné dimenze.

A když se podívám co předvádí Stellantis a jak zabil kdysi skvělé značky, tak opravdu raději tu Čínu...

Navic když zavřeme továrny v EU, tak přeci zachráníme planetu před zničením a budeme se chovat zodpovědně k budoucím generacím, ne? 🤣😉
KANKUNEN
@xxc Auto na cestě lehce uřídíš, ale jak nejede motor, neuděláš nic.
xxc
@KANKUNEN Riadenie je dosť podstatné pre pocit z auta, nie? A čínsky robotník neberie určite 3x menej, možno manažér berie menej. Ale je to výzva pre európske automobilky, ako sa zlepšovať a zlacnovať 😄
KANKUNEN
Tak konečně k autu, pánové já už to řídil, řízení je úplné bláto, přesto raději tohle než Subaru s 1,6 CVT a raději než tu nedodělanou plechovku z Trnavy od Stellantisu s tříválcem nebo hybridem za milion. Ono to dokonce vypadá, že Čína má zvládnutou i dodávku dílů. Co se dá dělat, čínský dělník bere 3x méně, čínský manažer 10x méně
KANKUNEN
Pane Mičko, možná by bylo lepší reagovat na Prvního Posledního reagujícího pouze urážkami. První 123 jako fanda Fiatu je frustrován, že Fiat už je jen přívěšek Peugeotu. Jinak je to solidní diskutér. Takových si važte.
psel
@idam.i kde?
Baterky, Magnety…
Rychlost vývoj - prototyp - výroba - prodej je jen otázka co se jim nepovede vychytat před začátkem prodeje a pak jede tohle kolečko znovu.

Víc mě nenapadá.
idam.i
@rohYpnol či sa nám to páči,alebo nie,v ele. autách má Čína celkom náskok.
rohYpnol
@psel
Střílíš úplně mimo. Sleduji některé kanály lidí co dlouhodobě žili či žijí v Číně. Tedy žádná propaganda. Smolík.

A říkají to, co se dozvídáš i jinde. Že dávno automaticky neplatí ze Číňan dělá 24/7/365 za misku rýže. Životní úroveň a platy zvlášť mumo venkov se rapidně zvedla. Dokonce v některých oborech máš podobné peníze jako treba tady.
rohYpnol
@psel

Tak ja nemám insider informace jako ty, zjevně zaměstnanec agrofertu že 🤣🤣🤣

Směšný pokus, debatu odvádějí jiní.
psel
@rohYpnol to by muselo být auto v autoškole ne?
psel
@Lempl Klaun proč? Čínu si fakt může koupit jen ten, který neví co tím podporuje, ostatně stejně tak jako když si koupíš tu Teslu 😄.
Jean Reno
@Ozzman
Prosím, o jakou agenturu se jedná? Nešlo by to téma trochu víc rozvést?
Lempl Klaun
@rohYpnol Danke, ChatGPT. 🤡
rohYpnol
@psel

Počkej, ja přece pro bábu nemůžu makat. Já jsem přeci lůzr a nula, zatímco bába si vybírá ty nejlepší lidi 🤣🤣🤣
rohYpnol
@dodo24

To se ale vůbec nevylučuje.
rohYpnol
@dodo24

Jsi ten prvni který kdyby jsi dostal kličky zadarmo tak otočíš a Omoda bude nejlepším autem tvého života.
rohYpnol
@dodo24

Doplňkové clo na elektrická vozidla (EV) z Číny

Na vozidla typu battery electric vehicles (BEV) z Číny se od 30. října 2024 uplatňují dodatečná protisubvenční cla (countervailing duties) na základě šetření Evropské komise .

Výše doplňkového cla závisí na výrobci😒br />
BY😱 17,0 %

Geely: 18,8 %

SAIC: 35,3 %

Tesla (Šanghaj): individuální sazba, typicky 7,8 %

Ostatní spolupracující firmy: 20,7 %

Ne-spolupracující firmy: až 35,3 % .
rohYpnol
@Ja Prvni 123

Ja první 123 se nam definitivně zbláznil...
ericn
@Honza Mička že by nějaký hrubší výraz? 😋