Bezpečnost
psel
12
@jersey.se se podívej jak to v reálu vypadá na dálnicích. 130 je na naše vzdálenosti až dost a když vidím co tam jezdí a jakou rychlostí tak mi to připadá být nesmyslné.
Přejít do diskuze
To známe z D1
V levém pruhu kamiony 80 km/h.
V pravém vyblikávání ve 170 km/h (20 km/h se toleruje nad 150).
A neustále havárky a 10ti km fronty.
V levém pruhu kamiony 80 km/h.
V pravém vyblikávání ve 170 km/h (20 km/h se toleruje nad 150).
A neustále havárky a 10ti km fronty.
@PavelK_ a jen pro potenciální voliče Motoristů, aby o jejich hlasy současná vláda nepřišla. A D5@250 může posílat další záběry z Německých dálnic.
navýšení rychlosti o 20kmh urychlí na 50km trase cestu o 3 minuty. Haleluja 😄
Investice do signalizace, náklady na vypapírování takové věci, panečku, to se vyplatilo. ODS si plní vlhký devadesátkový sen....
Jinak na dálnici je překročení do 30kmh za směšné dva body takže bez rizika vážnější sankce se tam bude dát lítat 180.... tak uvidíme jak se s tím český řidič vypořádá....
PS: po prázdné dálnici se dá jet 150 i dnes a šance že vás tam změří je zcela minimální.
Investice do signalizace, náklady na vypapírování takové věci, panečku, to se vyplatilo. ODS si plní vlhký devadesátkový sen....
Jinak na dálnici je překročení do 30kmh za směšné dva body takže bez rizika vážnější sankce se tam bude dát lítat 180.... tak uvidíme jak se s tím český řidič vypořádá....
PS: po prázdné dálnici se dá jet 150 i dnes a šance že vás tam změří je zcela minimální.
@KANKUNEN není, tam mají těch regulovaných úseků spousta a říkali že je přepnou před Mnichovem na 120 natrvalo. A když na těch dálnicích přes den jedeš, tak těch omezení je tolik, že se ti o neomezené rychlosti může jen zdát.
@PavelK_ Není, je to jen takový malý úplateček pro voliče, kteří remcají, že 130ka je málo. Když už poslanci odhlasovali možnost 150ky, aby se to alespoň někde realizovalo. Z hlediska nákladů na dálnice je to kapka v moři, která sice skoro nic nepřinese, ale má to PR.
Na to kolik se o tom mluví je to fakt bezvýznamná věc. I nadále pojedu 140. Hlavně mě zajímá postup stavby středočeské D3, to má 100x větší přínos v bezpečnosti a rychlosti dopravy.
Na 50 km ušetřím oproti 130 cca 3 minuty a na palivu zaplatím o cca 30 Kč navíc. To je cca 600Kč/h. Někomu se to vyplatit může, někomu ne.
@psel Ale ušetríš nejaké dv-tri minúty... 😁 No a plus ekológia jak prasa. Rozdiel medzi 140 a 160 tacho je u niektorých pokojne aj litrík, dva, ak nie viac.
@PowerHouse D1 je šílená džungle, jezdím jí velmi často. Tam se bourá proto že lidi neumí jezdit a nehlídají si rozestupy a nesledují zrcátka a proto že je to moc nahustěný. Naopak, ten kdo tam jede rychleji a soustředí se, mi zrovna moc nebezpečný nepřipadá, pokud je to v nějaký míře samozřejmě.
@PowerHouse D3 je něco úplně jiného než D1. Intenzitou i profilem. Nezmění se skoro nic. Pár lidí trošku přidá, kdo jezdí 120, pojede i nadál. Kdo jezdí 170, pojede i nadál.
@Leos_Siegel nejde o žádné ušetření ale o to, že pokud mám volno, případně úplně prázdno, můžu se svižně projet a to je fajn, mít na všechno jen předpis a fungovat jako robot u člověka nemusí být vždy to pravé ořechové. Stejně jako si chci zaběhat, zaplavat, zalyžovat..... Na tenhle výpočet robota, co tu zmiňujete vlastně nikdo není zvědavý.
V tom případě bych tam povolil rychlost pro kamiony 120. Aby se vyrovnala rychlost mezi pruhy.
@Mr.Murphy Za mě je to fajn, tak trochu legalizace současného stavu, kdy většina auta na dálnici jede 140-150kmh, sem tam o 10kmh rychleji. Nemyslím si že to povede k nárůstu čehokoliv, ať rychle jedoucích aut, tak nehod. Pojede se pořád stejně. Aktuálně ti za rychlost + 20kmh na dálnici hrozí jen pokuta, nic víc. 150kmh se všude v levém pruhu jezdí běžně 😉