Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

U nabíječky prý vdechnete víc pevných částic než na benzince. Důvod byste zřejmě neuhádli

35 komentářů

Barry Lyndon
Dieseldezoláti napřed z@serou vzduch sajrajtem, aby se následně pohoršili nad ventilátory nabíječek, co ten sajrajt rozfukují. "Dobře" oni, je to takové skoro až putlerovské 😁
Horký Hrom
My, elektromobilní šlechta, rádi položíme svůj komfort, ba i své životy za lepší svět 👍👍👍 Do Chorvatska jedeme tři dny, u nabíječek dýcháme jemný prach do svých plic a klaníme se před Čínou, až z toho máme housera. Jediné, co chceme po vás, fosilní dinosauři, je to, abyste dělali to samé. Když nás bude víc a budeme při nabíjení zhluboka nadechovat, nebudou muset na nabíječkách ty filtry tak částo měnit 👍👍👍 Říkám vám po dobrým, neserte mě, soudruzi, a přidejte se k nám.
traveldrive
To je taká chujovina... Opäť "článok" za všetky drobné.
kuk
Ano víření prachových částic ze spalováků a z topeništ fosilních paliv je problém. Nejvyší čas zbavit se spalování fosilních paliv. 🤷‍♂️
Mokrous
@Barry Lyndon Až na to, že posledních 15 let vzduch zasírají až na výjimky (hovada co mají vykuchaný DPF) víc benzínový přímovstřiky. To jen tak na okraj, fanatiku...
Arese
Rozumní lidé tankují benzín. 🙂👍
speedfred
@Horký Hrom
Pán preceda, až mi kúpite nejaké EV tak sa rád pridám na Vašu stranu. A áno šecko by som chcel zadarmo.
DonVito
@traveldrive

Bylo by fajn diskutovat o tematu.

Ne o diskuterech!
traveldrive
@kuk Ty máš evidentne úplne iný problém.
vencelín
@kuk
Trochu si protirecite.
Ty state motory (jak Vy píšete vraky) v pouštěli mnohem větší částice. Ty nejmenší částice začali vypouštět až nové motory tím, jak u nich rostl vstřikovací tlak.
Mokrous
@Barry Lyndon Oooo jak jsi moudrý. Určitě jsem o nich nikdy neslyšel. Ani to, že se zavedly s cca 10 letým zpožděním oproti dieselům a ani jsem nikdy neslyšel o tom, že hlavním zdrojem benzenu o kterém jsem taky neslyšel, že to je karcinogen, jsou v dopravě benzínové motory, tak nějak z podstaty.
Já neslyšel vlastně nic a jsem strašně rád, že mohu následovat moudrá hesla naftobijců a nemusím u toho myslet.
kuk
@Mokrous Až na to že průměrnej věk aut je u nás přes 15 let tak vzduch zasíraj všechny ty starý šroty rakovinomety ve kterejch tu lidi jezděj. Navíc těch nejjemnějšich mikrosazí a mikroprachu kterej z moderních spalováků stále leze je stále dost a ten je ten nejnebezpečnejší protože jaho ostré hrany na sebe vážou karcinogeny a jedy ze spalin je tak jemný že prostoupí i kůží. Ten už nevyrchláte, ten se vám zasekne do plicních sklípků a už tam zůstane. 🤢🤮🤮🤮
kuk
Taky by to chtělo zrušit benzínky protože z nádrží vypouštějí 10x víc jedovatých vyparů karcinogenního benzenu než se myslelo. 💩🤮🤢😷👎💀☠️
Gas Stations Emit Ten Times More Benzene Than Previously Recorded
Benzene is a toxic chemical known to be a carcinogen.
https😐/www.indianaenvironmentalreporter.org/…viously-recorded
traveldrive
@Barry Lyndon Ty si ex portné vemeno... Nevadí, hlavne že si inak zdravý.
Zetti
@traveldrive ja bych to nazval objektivně neobjektivní bednářovina. Neco se dočte na strankach elektropomatencu a pak to aplikuje na pseudo auto web.

Ale je tu legrace a cim dal vic
kuk
@Arese Rozumní lidé vědí že pálení čehokoliv je primitivní a velmi nehospodárný přežitek.
traveldrive
@DonVito Pri niektorých je téma absolútne nerelevantná.
Mokrous
@Barry Lyndon Hrušky a jabka. Jak typické. Tak budeme se bavit o moderních dieselech, které jsou opravdu dostatečně čisté, nebo o jedničkových ovcích s komůrkovým systémem a obřími sazemi a nebo o dvojkových, které jsou nejhorší jak kvůli malým sazím, tak kvůli vysokým NOx a proto, že nemají ani DPF ani SCR? Musíš si vybrat na koho chceš plivat. A benzen není asociace ale skutečný karcinogen z benzínu. A BaP zase pro změnu pochází z 95% z topení a další mini% z průmyslu a naprosto minimální množství z dopravy a opět hlavně z generace dvojkových ovcí. Moderní auta zachytí 99% této šmakulády v DPF spolu se sazemi a vedle toho studený benzínový auta ve městě ho taky produkují. Takže ty černobílé soudy fakt miluju.
Barry Lyndon
@Mokrous Tak dávám jen ochutnat vaší vlastní dieseldezolátní medicínu v podobě pohádky "Moderní diesel už neškodí" (co na tom, že i v té údajně hyperbohaté Praze se to jedničkovými Ovcemi (z valné většiny TDI) jen hemží...).

Asociace benzen&benzín se sice nabízí, ale hlavním zdrojem benzo(a)pyrenu jsou diesely...

Jinak já se přímovstřikových benzínů nijak nezastávám, zlepšit spotřebu o půl litru na sto za cenu daleko horších emisí mikročástic byla imho pěkná kravina a vstřikování by mělo být alespoň kombinované (aby se při nízké zátěži městského provozu přímovstřik pokud možno nezapojoval), dneska mají alespoň ty filtry...
Mokrous
@kuk page not found Error 404

a kolikpak se vypařuje z nádrží na naftu a kolikpak z nádrží na benzín?
Mokrous
@kuk No to jsou mi noviny...
Mně se jen nejvíc líbí fanatický boj proti dieselům, jako rakovinometům, když z benzínů s přímým vstřikem lítají částice taky a navíc vysoké hodnoty CO a především benzenu, který je opravdu karcinogen.
Ano, vím, že největší problém jsou diesely typu PD a pak i CR bez DPF v letech mezi 2000 a 2010 cca. Ty mají nejvíc sazí. Ale ty jedy, které na sebe vážou jsou často z benzínů...
Mokrous
@Arese A nebo naftu.
RenoFcker
@Arese
Ano. Podle statistik je většina majitelů Tesly vysokoškolský absolvent.
Čili ti s tou základkou a učňákem, co čerpají benzín jsou ti rozumní. Souhlas! 🙄
Horký Hrom
@speedfred Z nových emisních povolenek, daní, cel a poplatků vytvoříme sociálně-klimatický fond. A vše bude zadarmo 👍👍👍 Přidej se k nám
kuk
@Mokrous Pardon, funkční link zde www.publichealth.columbia.edu/news/gas-stations-vent-far-more-toxic-fumes-previously-thought
To nevím kolik čeho se odpaří z nádrží, ale při čerpání se také odpařuje i když má pistole odsávání par.
Samozřejmě že obři množství se odpařuje ze skladišť.
Mokrous
@kuk Broučka si nech pro přihřátý kámoše a hokej v tom nemám. Ráčil sis všimnout, že jsi se zapojil de debaty, kde se řeší diesely? A Já na jejich "obhajobu" jen ukazuju, že v tom nejsou samy a bordel dýcháme i z benzínů a v závislosti na modelovém roku a provedení a teplotě umí být mnoho benzíňáků horších jak diesely. A nejhorší jsou lokální topeniště. Mnohem horší jak auta.
Že jsou tvoje lásky EV lokálně čistý ví dnes každý batole. Jezdí se mi s nimi nádherně. Mají jen jednu "drobnou" vadu na kráse - baterii.
kuk
@traveldrive Zabedněnost jako v tvém případě to evidentně nebude. 😜😂
kuk
@vencelín Nauč se číst a chápat psaný text. Reaguji na Mokrouse a říkám že vzduch zasíraj i ty starý vraždy co jich tu máme hromadu. Pak mluvím o nebezpečnosti novějších aut a jejich produkcích mikrosazí a karcinogenů.
Navíc jsi si 100% jistý že stará auta vypouštěla jen a pouze hrubou frakci sazí a ne celou škálu frakcí včetně těch jemnějších? 🤔
kuk
@Mokrous Máš v tom hokej broučku, rakovinomety jsou všechny spalováky bez rozdílu. 💩🤮👎😜🤷‍♂️
gil54
@DonVito

Můžeš začít, nikdo ti nebrání...
vencelín
@ryccardo
Souhlasim
Klub bzucaku tu mam par členů.
Když píši alespoň trochu k tématu, budiž. Někteří sem píši ale pouze hoveziny, nebudu jmenovat, příkladem jest LK či TD 😊 .
ryccardo
@vencelín máš pravdu. Tímto se mu omlouvám. Ono těch e😜ertů je tady víc. Respektive nicků. Kdo ví za kolika z nich je jeden a ten samý vocas.
vencelín
@ryccardo
Ještě jste zapomněl na Baru Londona, tak aby se necítil odstrcen.
Barry Lyndon
@Mokrous Takže DPF znáš, ale o GPF jsi nikdy neslyšel? 😉
ryccardo
@traveldrive Asi tak. Nevím jak se s takovou dementní studií srovnávají ortodoxní žrouti všech blábolů o škodlivosti všeho možného na lidské zdraví jako Mikesus, Hendly a DonVito, ale normální člověk nad tím mávne rukou a zasměje se tomu. Nechápu kdo má čas se takovým ptákovinám vůbec věnovat.