Novinky
V tomhle aute jsem nejel, ale nedavno jsem mel z pujcovny na par dni Peugeot 5008 - bylo to s prehledem nejhorsi auto, jakym jsem za posledni roky jel. Ergonomie uplne zoufala, motor (dostal jsem hybrid) naprosto nepochopitelny a hybridni system zdaleka nejhorsi, v jakem jsem jel.
Obvykle za jizdy autum nenadavam, ale tady jsem to delal, az se rodina nestacila divit.
Podle fotek je tady interier prakticky stejny, tj. i ta ergonomie bude stejne spatna. A to jsem jeste nezminil chyby - behem ctyr dni mi jednou uplne zamrzla navigace (vyreseno vypnutim a zapnutim auta) a jednou vubec nefungovaly kamery. Couvat s takovym autem, kdyz v zrcatkach vidite minimum (protoze se na obou stranach "chytre" sklopi a vidite nekam k zadnim kolum, misto za sebe, coz se neda vypnout) a na displeji mate jen cerno s obrysem auta, je velka legrace.
Obvykle za jizdy autum nenadavam, ale tady jsem to delal, az se rodina nestacila divit.
Podle fotek je tady interier prakticky stejny, tj. i ta ergonomie bude stejne spatna. A to jsem jeste nezminil chyby - behem ctyr dni mi jednou uplne zamrzla navigace (vyreseno vypnutim a zapnutim auta) a jednou vubec nefungovaly kamery. Couvat s takovym autem, kdyz v zrcatkach vidite minimum (protoze se na obou stranach "chytre" sklopi a vidite nekam k zadnim kolum, misto za sebe, coz se neda vypnout) a na displeji mate jen cerno s obrysem auta, je velka legrace.
@Petr Kozohorský a co teprve když nakupuješ v Košíku nebo Rohlíku...
Jo nejlepší je tankovat, ehm nabíjet, doma nebo v práci. Pokud redakce auto.cz nemá nabíječky v práci, doporučil bych změnu lokace 😁.
Jinak se totiž lepších recenzí na BEV nedočkáme.
Maj teď takový business s těmi 1000+1 Číňany že by si mohli tu nabíječku za 10k pořídit ne?
Jo nejlepší je tankovat, ehm nabíjet, doma nebo v práci. Pokud redakce auto.cz nemá nabíječky v práci, doporučil bych změnu lokace 😁.
Jinak se totiž lepších recenzí na BEV nedočkáme.
Maj teď takový business s těmi 1000+1 Číňany že by si mohli tu nabíječku za 10k pořídit ne?
@ptr078 Jako ICE ho neznám, to už mě nezajímá. Jako EV nemohu potvrdit, že je pod průměrem. Srovnával jsem s Elroqem a Enyaqem.
@sachs800 Super, diky za info! Kdyby to (nedejboze) bylo moje auto, asi bych si to nastudoval. Priznam se, ze u auta z pujcovny, kde byla cela rodina vcetne deti (a malokdy tam bylo ticho), mne vubec nenapadlo vyzkouset hlasove povely.
@JirkaVejrazka Zrovna u tohoto vozu není potřeba na displej sahat. Opravdu dobře tady funguje hlasový povel. Bud reaguje na Ok Peugeot nebo na tlačítko na volantu. Pak stačí říct: Je mi zima - což zvýši teplotu o stupeň nebo rovnou říct Nastavit teplotu na 20 stupňů. Stejně dobře lze říct Zapnout vyhřívaní sedadla. Systém navíc pozná, jestli mluví řidič nebo spolujezdec. Dá se tak ovládat rádio, telefon, atd.
@kari.laz
Ať uživíme všechny ty autoritáře typu Putina a podporovatele islámských extremistů typu Irán nebo Qatar.
Ať uživíme všechny ty autoritáře typu Putina a podporovatele islámských extremistů typu Irán nebo Qatar.
@Ringhofer nejsem příznivce francouzských designů, ale když tohle čtu tak zlatý MEB, dokonce i ten můj starý, co předehřev nemá.
Jako App se mi sekala v roce 2022 to ano ale dnes to jede jak má.
Jinak výkon - cena.
Jako App se mi sekala v roce 2022 to ano ale dnes to jede jak má.
Jinak výkon - cena.
@sachs800 Ja s hybridy jezdim bezne (na vlastnich mam najezdeny stovky tisic km), ale u toho Peugeotu se zdraham pouzit slovo "hybrid". Tam bezi spalovak tak casto, ze je to spis "spalovak s hybridnim pristrkovanim".
Priklad - zastavim na parkovisti u cesty, abych neco vyndal z kufru a rozdal detem. Venku 27 stupnu, klimatizace vypnuta (otevrena okenka), auto ma po pulhodinove jizde zahraty motor a baterku nabitou (podle indikace na palubni desce) zhruba "na tri ctvrte". Presto pri vystoupeni z auta bezi spalovak a bezi cele ty cca dve minuty, co se prehrabuju v kufru a davam veci detem. Proc? (ano, mohl jsem to auto vypnout, ale v jinych hybridech to fakt v tehle situaci neni potreba).
Pri jizde z kopce se baterka "zaplni" neuveritelne rychle, takze se musi pustit spalovak, aby to system nejak zvladnul. I v kopeccich, kde si troufam rict, ze jak Toyota tak Kia (dva hybridy, co znam nejlepe) by uplne v pohode ustaly jizdu jen v EV rezimu.
Atd. atp. nebudu to sem zbytecne vypisovat vse.
Priklad - zastavim na parkovisti u cesty, abych neco vyndal z kufru a rozdal detem. Venku 27 stupnu, klimatizace vypnuta (otevrena okenka), auto ma po pulhodinove jizde zahraty motor a baterku nabitou (podle indikace na palubni desce) zhruba "na tri ctvrte". Presto pri vystoupeni z auta bezi spalovak a bezi cele ty cca dve minuty, co se prehrabuju v kufru a davam veci detem. Proc? (ano, mohl jsem to auto vypnout, ale v jinych hybridech to fakt v tehle situaci neni potreba).
Pri jizde z kopce se baterka "zaplni" neuveritelne rychle, takze se musi pustit spalovak, aby to system nejak zvladnul. I v kopeccich, kde si troufam rict, ze jak Toyota tak Kia (dva hybridy, co znam nejlepe) by uplne v pohode ustaly jizdu jen v EV rezimu.
Atd. atp. nebudu to sem zbytecne vypisovat vse.
@ericn Já mám vyzkoušeny obě platformy, jak MEB, tak STLA. Jako EV funguji obě bez problému, dle mne je i-Cocpit na očích přehlednější než obrazovka uprostřed.
@JirkaVejrazka Já zase nikdy nevyzkoušel toho hybrida, ani mě to vlastně neláká. Elektrická verze je jiné kafe a je to velmi slušně jezdící vůz, navzdory některým testům.
@ptr078 no právě, za 40€ za panel by byla blbost si to nekoupit. A vzhledem k tomu, že jsou ty Číňani při těchto cenách ztrátoví tak lidi kupujte, co to jde 😄.
@sachs800 Jo, to bude tim. Podle indikatoru jsem doufal, ze by ta baterka mohla byt vetsi, nez do celovky 😉 Ale nemel jsem duvod to detailne zkoumat.
Porad to ale nevysvetluje, proc tomu bezi spalovak, kdyz to auto stoji zastavene na parkovisti a nikdo po nem nic nechce 😊
Porad to ale nevysvetluje, proc tomu bezi spalovak, kdyz to auto stoji zastavene na parkovisti a nikdo po nem nic nechce 😊
@JirkaVejrazka Jojo, to bude tím, že to je MILD, který umí (asi snad jediný) jet i jen na tu pidi baterií. Asi né úplně dobré rozhodnutí. Ale to už mě minulo, EV mi splňuje vše, co jsem chtěl, včetně delších tras.
jak to tak zběžně čtu tak je to fakt solidní krám 😄 Už jen nefungující appka je pro mě něco, před čím bych utekl, i kdyby to auto stálo 500 tisíc. Cenovka podobná jako Kia EV4.... velký fórek od Stellantisu 😄
@Petr Kozohorský nemluví? Takže se nikdy nestalo, že sis vybral obchod třeba podle toho, jak dobře se u něj parkuje?
Stellantis má ještě nějakou naději?
V Americe se jim to celkem daří zvrátit, vracejí se k normálním a chtěným motorům, ale v Evropě frčí převečený Peugeot s jednadvojko na padesát způsobů. Tady už dobu zaspali.
V Americe se jim to celkem daří zvrátit, vracejí se k normálním a chtěným motorům, ale v Evropě frčí převečený Peugeot s jednadvojko na padesát způsobů. Tady už dobu zaspali.
No tak si to shrneme, auto s diskutabilním designem i pohonem je velmi drahé a není moc vhodné pro rodiny. Nadpis píše něco o naději Peugeotu, ale spíš by měl psát o propadáku 😋 Pokud už bych chtěl EV SUV, tak Enyaq by byl v této kategorii jasná volba 👌
@Ringhofer je to prosté, Francouzům nevěřím, že jejich EV platforma funguje a pan redaktor to i v článku zmiňuje. Ač jsem spoustu aut (ICE) od PSA měl doma (i rodina), tak u nových modelů mi vadí i-Cockpit a málo místa uvnitř. Design je za mě nezkousnutelný. Za ty peníze rozhodně nestojí, je to naleštěná bída. Enyaq je naopak prostorný s velkým kufrem a pěkným designem, i když původní maska se mi líbí víc. MEB je už poměrně vychytaná a auto na EV celkem funguje, mám vyzkoušeno 😉 Stačí?
"..Vaším nejoblíbenějším obchodem se tak stane ten, který má na svém parkovišti stojany se stejnosměrným proudem. " Kam jsme se to až dostali - o tom, jaký je můj nejoblíbenější obchod, by mělo rozhodovat auto? Já např. mám jako oblíbený ten obchod takový, kde najdu přesně to co hledám. A můj spalovák mne v tom dosud nijak neovlivňoval a nijak mi do toho nemluví. Pozn. pro autora článku: Nejspíš bydlíte v nějakém větším městě, kde je tolik možností nakupování, že si Vaše auto může vybírat, kam půjdete nakupovat. Ale v řadě měst takové možnosti obyvatelé nemají.
@ericn Když už jste v tom coming-outovém rozpoložení, možná byste mohl dodat, proč je E-q Vaše volba...
Na Isofix existují takové plastové kastlíky, které se vmáčknou mezi sedačku a opěradlo a pak to funguje skoro stejně dobře jako to, co má třeba Škoda. Britax-Romer je myslím dává k autosedačkám, ale dají se koupit i u Číňana apod.
@sachs800 Tak to si asi jediný, mě to nevyhovuje a už vůbec se mi tak přeplácanost v interiéru moderních PUGů nelíbí. Takový nepřehledný mess a volant na "koulích"...
Auto je krásné, ale tím to končí. No na mě to působí, že něco takového koupí bohatý muž své přítelkyni/manželce/milence na ježdění do fitka a za kamarádkami. Ty kamarádky budou odvařené z toho, že něco takového nemají a musejí jezdit v blbý nudný Audině.
@JirkaVejrazka Cital som vela testov na 3008/5008 a vsetci sa zhoduju, ze ako ev alebo ice je to hlboho podpriemerne auto s peknym dizajnom a kvalitne spracovanym interierom
@sachs800 tak predný pohon, pomalšie nabíjanie, menší výkon, vyššia spotreba, absencia vyhrievania baterky, software-ove chyby a nedorobky...
A za podobnú cenu (neviem ale dáva Peugeot zľavy) mi príde ako jasná voľba pre Škodovku (samozrejme niekomu sa auto páči a chyby mu nevadia) ale horší elektromobil to je.
A za podobnú cenu (neviem ale dáva Peugeot zľavy) mi príde ako jasná voľba pre Škodovku (samozrejme niekomu sa auto páči a chyby mu nevadia) ale horší elektromobil to je.
@ericn Maju 4008, 3008 bola dost popularna kym mala na vyber viac motorov a stala rozumny peniaz. Tato generacia sa nebude tak dobre predavat ako predosla, tipnem si, ze zakaznik uz radsej pojde do 5008
Pokud Lvice dává nadaji v toto auto, tak potěš koště.
Auto které by mohlo Lvice vytáhnout ze slamastiky by byla třebas moderní 406 tedy vzhledově povedené, prostorné, robustní auto a adekvátními pohonnym řetězcem.
Auto které by mohlo Lvice vytáhnout ze slamastiky by byla třebas moderní 406 tedy vzhledově povedené, prostorné, robustní auto a adekvátními pohonnym řetězcem.
@psel haha košík nebo rohlík - to jako že přijedou i s dieselovou centrálou a za pár hodin se pro ni vrátí? Já že jsem to tam neviděl, asi to budeme muset panu Čuprovi poradit 😉
@psel Tak akurat je na idnes clanok, ze boom fve skoncil a firmy krachuju, tak by v redakcii mohli k nabijacke prikupit aspon jeden panel aby pomohli zelenemu cinskemu biznisu.
Chapu, ze ergonomie je veci nazoru. Ale kdyz musim nastaveni klimatizace za jizdy menit na displeji, je to spatne. Kdyz mi ale pritom jeste vyskoci hlaska "prave vas upozornujeme, ze klikanim na displej za jizdy se nevenujete rizeni" a musis to jeste navic potvrdit trefenim na relativne male tlacitko "OK", aby ses vubec k tomu nastaveni klimatizace dostal, tak uz to neni vec nazoru, ale primo bezpecnosti. Protoze k problematickemu ukonu kdy musis chte nechte snizit pozornost vuci jizde tohle pridava jeste par zbytecnych sekund navic a problem to jen zhorsuje.