Bezpečnost
Konečně! Už bylo načase, díky Světe motoru 👍
Ještě by to chtělo odnaučit řidiče a řidičky držení volantu levou rukou na pozici “12‘“ 😎
Ještě by to chtělo odnaučit řidiče a řidičky držení volantu levou rukou na pozici “12‘“ 😎
@Horký Rom
Bo prava ruka se venuje telefonu...
Bo prava ruka se venuje telefonu...
Až ti bude připadat, že tvá práce nemá žádný smysl... Vzpomeň si, že někde je člověk, který montuje blinkry do BMW...
Sebestředného arogantního buranství a agresivity přibývá geometrickou řadou. A netýká se to jen blinkrů, ale všeho. Zvlášť komické to je v kombinaci s politickou korektností... Holt ani ta válka na dvorku vedle lidi neprobudí. Musí si to vždycky vyzkoušet na vlastní kůži a pak se na pár let proberou a pak to zase jede všechno znova dokolečka.
@Mokrous A Svět Motorů to řeší (skrytou * ) nadávkou. Trochu chucpe.
@Stejsn
A jak byste označil člověka, který nepoužívá znamení o změně směru jízdy? Navíc v názvu kampaně, to jest jednoduše a úderně? Svět motorů se, ve stylu chytré horákyně, jakékoli e😜licitní nadávce vyhnul a jestli Vás nějaká pobouřila, bude to Vaše vlastní invence. Pokud v tom vidíte přemíru drzosti, možná jste až příliš citlivý na dnešní zhrublou dobu.
A jak byste označil člověka, který nepoužívá znamení o změně směru jízdy? Navíc v názvu kampaně, to jest jednoduše a úderně? Svět motorů se, ve stylu chytré horákyně, jakékoli e😜licitní nadávce vyhnul a jestli Vás nějaká pobouřila, bude to Vaše vlastní invence. Pokud v tom vidíte přemíru drzosti, možná jste až příliš citlivý na dnešní zhrublou dobu.
Kde to všichni žijete, já vůbec netrpím nepoužíváním blinkrů. Jezdí se u nás velice na pohodu.
@KANKUNEN Presne tak, neviem preco by som mal riesit inych 😄
Aj nejak agresivity ubuda, s pribudajucim vykonom auta bud uhnem, alebo ujdem. Aj na priechode sem tam zastavim 😄
Aj nejak agresivity ubuda, s pribudajucim vykonom auta bud uhnem, alebo ujdem. Aj na priechode sem tam zastavim 😄
@KANKUNEN tak ono jizda po Praze či městě a na vesnici do třeba Lídlu je rozdíl.
Já dnes potkal asi 20 neblikajicich aut.
Já dnes potkal asi 20 neblikajicich aut.
Řekl bych, že podobně jako k používání blinkrů přistupuje v poslední době mnoho řidičů i k dodržování jízdy ve vlastním pruhu v levotočivých zatáčkách. Každý den potkám několik řidičů, kteří jsou koly klidně 30cm i více v protisměru. Obrysem vozidla tedy cca 1/2metru. Ty nechcete potkat 😡
Opravdu nechápu, že se nebojí, že potkají větší auto, nebo řidiče který nestačí zareagovat.
Opravdu nechápu, že se nebojí, že potkají větší auto, nebo řidiče který nestačí zareagovat.
@Filip Klus Ano přesně tak a ..oni tak jezdi aby přes vás mohli čumět protože nedodržuji odstup
@Filip Klus Dnes jsem jel spojkou mezi 2 vesnicemi a minul jsem nejméně 5 sebestředných psychopatických "idijotů", kteří vůbec neřešili, že cesta není dost široká na 2 auta a proto má různě rozesetá vyhýbací místa. Já pokaždé musím skoro zastavit u krajnice a s hrůzou čekám jak to dopadne a ten oproti mě to tam pošle v plném tempu a ani nemrkne okem.
Blinkry a mlhovky jsou nekonečné téma.
Objevil se nám tu další nešvar. A to LED žárovky z číny v autě kde nemají být. Oslňují !!!! A to hodně. Nebezpečné !!!! Bral bych za to způsobilost k provozu vozidla a poslal na STK. Taková protijedoucí auta upozorňuji probliknutím ať ta dálková světla zhasnou, ale oni jsou to vždy potkávací.
@Pepa_007
Za posledních 24 hodin a 200km jsem potkal: 6 nelegálních LED, 3 neblikači, 2 mlhovkáři.
Za posledních 24 hodin a 200km jsem potkal: 6 nelegálních LED, 3 neblikači, 2 mlhovkáři.
@Pepa_007 mohu se zeptat, jak ty Čínské žárovky poznáváte?
Já mám v autě na 100% originály a také na mě občas lidi blikají, ať si zhasnu dálkové, i když mám zapnuté jen potkávačky.
Jestli ono to nebude jen tím, že některá auta nemají ta světla řešená dobře🤔
Moje druhé auto totiž svítí mnohem lépe a dál a přesto na mě nikdo nebliká🤷♂️
Já mám v autě na 100% originály a také na mě občas lidi blikají, ať si zhasnu dálkové, i když mám zapnuté jen potkávačky.
Jestli ono to nebude jen tím, že některá auta nemají ta světla řešená dobře🤔
Moje druhé auto totiž svítí mnohem lépe a dál a přesto na mě nikdo nebliká🤷♂️
Policejní hlídka by si měla stoupnout za křižovatku, ve které hlavní silnice mění směr a měla by zstavit každého řidiče, který jel dál po hlavní a nezablikal.
Dobrý nápad, já bych však uvítal kampaň na lepení se na zadek, která by připomínala dodržování bezpečné (a zákonem povinné!) vzdálenosti. Co naplat, když někdo nedá blinkr, tak si na tom kruháči holt postojím déle, to se dá přežít. Horší je, když mě a moji posádku objektivně ohrožuje řidič za mnou, který na nějakou vzdálenost kašle a ani jízdou mírně nad rychlostní limit ho nesetřesete. Jakýkoliv náraz může být přitom pro dětskou posádku fatální.
Já blikám i když jedu sám ve 2 ráno po okrsce kde nemá nikdo šanci za mnou jet. Kdo nebliká automaticky, nemá za volantem co dělat.
Já se snažím blikat úplně všude a vždy a jak už tu někdo psal, dělám to i v noci, když jsem sám na silnici, protože už je to automatika.
Jedno ale nechápu. Kdo vymyslel ten nesmysl s blikáním když člověk jede po hlavní silnici.
Formulace "hlavní silnice odbočuje" nedává žádný smysl, to je protimluv. Hlavní silnice odbočovat nemůže. Hlavní silnice může pouze někam zatáčet a když zatáčím, tak neblikám, blikám když odbočuji z hlavní silnice na vedlejší nebo z vedlejší na hlavní, při změně pruhu, atd., ale při zatáčení opravdu ne.
Jedno ale nechápu. Kdo vymyslel ten nesmysl s blikáním když člověk jede po hlavní silnici.
Formulace "hlavní silnice odbočuje" nedává žádný smysl, to je protimluv. Hlavní silnice odbočovat nemůže. Hlavní silnice může pouze někam zatáčet a když zatáčím, tak neblikám, blikám když odbočuji z hlavní silnice na vedlejší nebo z vedlejší na hlavní, při změně pruhu, atd., ale při zatáčení opravdu ne.
A sobec blikat neumí vůbec, je jedno v jakém autě sedí.
U Audi asi taky stojí majlant 😄.
Ale vlastně je to prašť jako uhoď skoro u všech a všude. Je to jen jeden z projevů všeobecného ignorantství, které je teď hodně na vzestupu.
Tesla Y nebo 3?
🟢 Model 3
Od faceliftu Highland v září 2023 je Model 3 vybaven bez páčky blinkru. Všechna předchozí modelová léta měla konvenční páčku blinkru.
🟢 Model Y
Všechny varianty Model Y, včetně Model Y Juniper, jsou standardně vybaveny páčkou blinkru. Klasický komfort ovládání zde stále zůstává na svém místě.
🟢 Model S
• Stará generace (2013–2020);
Původní Model S byl vybaven páčkou blinkru.
• Model S Refresh Facelift od 2021;
Novější generace Modelu S se obejde bez páčky blinkru. Místo toho jsou funkce blinkru ovládány tlačítky na volantu.
🟢 Model X
• Stará generace (2015–2020);
Také u první generace Modelu X byla páčka blinkru standardem.
• Model X Refresh Facelift od 2021;
Aktualizovaná verze Modelu X se rovněž obejde bez páčky blinkru.