Bezpečnost
Ano, včera jsem zahlédl billboard Rozblikáme Česko při nájezdu na Jižní spojku ze Zahradního Města. Akci plně podporuji a těším se na setkání tuto sobotu v Letňanech.
oc-letnany.cz/…jte-elektromobil
Svět motorů 👍
oc-letnany.cz/…jte-elektromobil
Svět motorů 👍
Když pojedu devadesátkou, tak asi nebudu mít úmysl lupnout to v té rychlosti do pravoúhlé zatáčky. Autor kritizuje názor americké diskuze, ale sám vzápětí vyplodí chujovinu. U toho odstavce, ve třetině článku jsem přestal číst, což se mi u zdejších redaktorů stává poslední dobou častěji a častěji.
"HLAVNĚ MYSLET"
No, to by mělo platit u všeho, dokonce i u psaní článků, kde po úvodním trapnění s logaritmickým pravítkem přijde perla v podobě nebezpečného odbočení během 1 sekundy z 90km/h. Celkem rád bych viděl graf zpomalení průměrný Oktávky z 90km/h za 1s. Možná, že to v hlavě autora zvládne i bez zapnutých brzdových světel...
Prostě a jednoduše, nečumte po vejrech ale na cestu a vyndejte si hlavy z řití a to je asi tak jediný podstatný pravidlo.
No, to by mělo platit u všeho, dokonce i u psaní článků, kde po úvodním trapnění s logaritmickým pravítkem přijde perla v podobě nebezpečného odbočení během 1 sekundy z 90km/h. Celkem rád bych viděl graf zpomalení průměrný Oktávky z 90km/h za 1s. Možná, že to v hlavě autora zvládne i bez zapnutých brzdových světel...
Prostě a jednoduše, nečumte po vejrech ale na cestu a vyndejte si hlavy z řití a to je asi tak jediný podstatný pravidlo.
Předjíždím na dálnici auto, symbolicky jednou blinku, když za mnou nic nejede, symbolicky jednou blinku, když se vracím. Při narvané dálnici budu blikat už s velkým předstihem a sledovat reakci ve zpětném zrcátku, zpomalí, nebo se tam nacpe? Ve městě s předstihem, vždycky záleží na situaci. Vůbec nedat blinkr, to se mi dlouho nestalo.
Pro zajímavost: v nějakém pořadu o fízlech bylo, že zločinci, kteří ujíždějí fízlům poprvé obvykle dávají blinkry😊
Pro zajímavost: v nějakém pořadu o fízlech bylo, že zločinci, kteří ujíždějí fízlům poprvé obvykle dávají blinkry😊
@Man Ký Ja neocekavam, ze me nekdo bude poustet.
Proste jedu tam, kam se vejdu a tak, abych toho rychlejsiho neomezil - bud pockam nebo pridam.
Zduraznuji - kdyz nekdo jede rychleji, tak proste POCKAM a nikam se necpu, ja mam casu dost - ze pul minuty pojedu o 20kmh nebo 40kmh pomaleji protoze jsem to zrovna neodhadnul, to mi vubec nevadi. To proste nejde odhadnout na 100%. A vsude je klidek a pohoda.
Pustit blinkr doleva a cekat co ten kdo jede rychleji udela, no to dela celou situaci jen komplikovanejsi - on nevi co mas v planu - skocis tam hlava nehlava nebo budes cekat?
Rikam jako clovek co najezdi po dalnici pres 30tis km rocne.
Proste jedu tam, kam se vejdu a tak, abych toho rychlejsiho neomezil - bud pockam nebo pridam.
Zduraznuji - kdyz nekdo jede rychleji, tak proste POCKAM a nikam se necpu, ja mam casu dost - ze pul minuty pojedu o 20kmh nebo 40kmh pomaleji protoze jsem to zrovna neodhadnul, to mi vubec nevadi. To proste nejde odhadnout na 100%. A vsude je klidek a pohoda.
Pustit blinkr doleva a cekat co ten kdo jede rychleji udela, no to dela celou situaci jen komplikovanejsi - on nevi co mas v planu - skocis tam hlava nehlava nebo budes cekat?
Rikam jako clovek co najezdi po dalnici pres 30tis km rocne.
Jsem prijel z anglie a uvedomil jsem si, jak cesi nedavaj blinkr na kruhaci, tak to dela kruhace o dost pomalejsi, proste nevis tak cekas. To asi nijak nevyresime.
Kdy Svět motorů udělá kampaň "Postav se správně do křižovatky při odbočování vlevo"? 70% Čechů to neumí.
Máte pravdu, pane, silnice jsou divočina. Jenže právě proto se člověk musí postavit správně, jinak ta džungle spolkne i ty, co si myslí, že už sežrali volant i s airbagem.