Bezpečnost
@KANKUNEN
Kdy Svět motorů udělá kampaň "Postav se správně do křižovatky při odbočování vlevo"? 70% Čechů to neumí.
Kdy Svět motorů udělá kampaň "Postav se správně do křižovatky při odbočování vlevo"? 70% Čechů to neumí.
Když pojedu devadesátkou, tak asi nebudu mít úmysl lupnout to v té rychlosti do pravoúhlé zatáčky. Autor kritizuje názor americké diskuze, ale sám vzápětí vyplodí chujovinu. U toho odstavce, ve třetině článku jsem přestal číst, což se mi u zdejších redaktorů stává poslední dobou častěji a častěji.
Ano, včera jsem zahlédl billboard Rozblikáme Česko při nájezdu na Jižní spojku ze Zahradního Města. Akci plně podporuji a těším se na setkání tuto sobotu v Letňanech.
oc-letnany.cz/…jte-elektromobil
Svět motorů 👍
oc-letnany.cz/…jte-elektromobil
Svět motorů 👍
"HLAVNĚ MYSLET"
No, to by mělo platit u všeho, dokonce i u psaní článků, kde po úvodním trapnění s logaritmickým pravítkem přijde perla v podobě nebezpečného odbočení během 1 sekundy z 90km/h. Celkem rád bych viděl graf zpomalení průměrný Oktávky z 90km/h za 1s. Možná, že to v hlavě autora zvládne i bez zapnutých brzdových světel...
Prostě a jednoduše, nečumte po vejrech ale na cestu a vyndejte si hlavy z řití a to je asi tak jediný podstatný pravidlo.
No, to by mělo platit u všeho, dokonce i u psaní článků, kde po úvodním trapnění s logaritmickým pravítkem přijde perla v podobě nebezpečného odbočení během 1 sekundy z 90km/h. Celkem rád bych viděl graf zpomalení průměrný Oktávky z 90km/h za 1s. Možná, že to v hlavě autora zvládne i bez zapnutých brzdových světel...
Prostě a jednoduše, nečumte po vejrech ale na cestu a vyndejte si hlavy z řití a to je asi tak jediný podstatný pravidlo.
@Maxmilian_Von_Mondeo
Máte pravdu, pane, silnice jsou divočina. Jenže právě proto se člověk musí postavit správně, jinak ta džungle spolkne i ty, co si myslí, že už sežrali volant i s airbagem.
Máte pravdu, pane, silnice jsou divočina. Jenže právě proto se člověk musí postavit správně, jinak ta džungle spolkne i ty, co si myslí, že už sežrali volant i s airbagem.
To jsou nějaké vlhké sny o dokonalém blinkrování. Sám udělám spoustu chyb u blinkrů, zapnutí na poslední chvíli, jsem v odbočovacím bez blinkru, to neudělám ale schválně, na prázdné dálnici se mi ani moc nechce dávat, kam bych asi tak jel. Dbám na to, aby na mě nikdo zbytečně nečekal. To se mi snad daří. Blinkry jsou nic, jedeš tak 60 v obci a zezadu tě tlačí koloběžka.
@Man Ký Ja neocekavam, ze me nekdo bude poustet.
Proste jedu tam, kam se vejdu a tak, abych toho rychlejsiho neomezil - bud pockam nebo pridam.
Zduraznuji - kdyz nekdo jede rychleji, tak proste POCKAM a nikam se necpu, ja mam casu dost - ze pul minuty pojedu o 20kmh nebo 40kmh pomaleji protoze jsem to zrovna neodhadnul, to mi vubec nevadi. To proste nejde odhadnout na 100%. A vsude je klidek a pohoda.
Pustit blinkr doleva a cekat co ten kdo jede rychleji udela, no to dela celou situaci jen komplikovanejsi - on nevi co mas v planu - skocis tam hlava nehlava nebo budes cekat?
Rikam jako clovek co najezdi po dalnici pres 30tis km rocne.
Proste jedu tam, kam se vejdu a tak, abych toho rychlejsiho neomezil - bud pockam nebo pridam.
Zduraznuji - kdyz nekdo jede rychleji, tak proste POCKAM a nikam se necpu, ja mam casu dost - ze pul minuty pojedu o 20kmh nebo 40kmh pomaleji protoze jsem to zrovna neodhadnul, to mi vubec nevadi. To proste nejde odhadnout na 100%. A vsude je klidek a pohoda.
Pustit blinkr doleva a cekat co ten kdo jede rychleji udela, no to dela celou situaci jen komplikovanejsi - on nevi co mas v planu - skocis tam hlava nehlava nebo budes cekat?
Rikam jako clovek co najezdi po dalnici pres 30tis km rocne.
Jsem prijel z anglie a uvedomil jsem si, jak cesi nedavaj blinkr na kruhaci, tak to dela kruhace o dost pomalejsi, proste nevis tak cekas. To asi nijak nevyresime.
Pro zajímavost: v nějakém pořadu o fízlech bylo, že zločinci, kteří ujíždějí fízlům poprvé obvykle dávají blinkry😊