Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Mnichov

Zpět na článek

Audi Concept C naživo: Prakticky sériový design! Nahradí hned dva sporťáky

25 komentářů

ptr078
Tak s kludom mozu prepustit cele dizajnerske oddelenie, to hadam nakresli kdejaka ai za 5 minut
Barry Lyndon
Divím se, že má nový pazerwagen tak velká okna. To mi pro posádku nepřipadá zrovna moc bezpečné... 😃
traveldrive
@Arese To je tvoj názor, nie všeobecne platná pravda. 😉
MihiCZ
Jak se mi líbí nový směr designu u VW (T-Roc, ID.Polo, ID.Cross), Škodovky (Epiq) a BMW (neue klasse), tak tohle nedávám. Jestli je tohle předzvěst nového designu Audi pod vedením Frascella, tak to potěš koště. Všechny jeho auta vypadají jako více či méně ocucané cihly: Range Rover, LR Defender, Jaguar 00, tohle Audi… Minimalismus jo, ale musí tam být nějaký nápad. Na druhou stranu asi pořád lepší než nový kolotočářský Mercedes GLC EV.
_Teddy_
pozeram, ze to ma integrovanu radlicu. To sa hodi v zime, na odhrnanie snehu z ulice!
traveldrive
@ptr078 A? Nič medzi tým ako "nepredali sme ani kus" a "ide na dračku" nie je? 😉
Arese
U Audi stále nepochopili, že elektrický sporťák je totální blbost, o kterou nikdo nestojí. 😀 Přitom si s ním už jednou pořádně naběhli. Jenom hlupák záměrně opakuje stejné chyby! 👎
Barry Lyndon
@jersey.se Ale fakt, že jo. 😃
jersey.se
Mě to připomíná Adolfa s knírkem.
Nebo Nebo
@ptr078 To nakreslí kdekdo, i dítě ve školce, a to ještě hádám výrazně lépe než to, co nám tady Audi vygenerovalo nejspíše z AI.
Nebo Nebo
Vypadá tak ošklivě, že nedokáže nahradit nic... a ten předek 🤮🤮..
traveldrive
@Barry Lyndon Niekedy je sranda tu písať. A mimochodom - na kvapke kolmá plocha nie je. 😉 A čím rýchejšia kvapka, tým je tenšia a pretiahnutejšia a tým užšie aj jej čelo. Proste mi ten obrovitý kolmý predok nesedí, vyzerá to ako skriňa.
vecernicek2
@Ringhofer Range Rover je designově nádhernej, i když je to asi nejhorší velkosériové auto na světě v poměru cena:kvalita. Ale tohle je špatný, naprosto s tím názorem souzním. Vypadá to jako bakalářská práce méně nadaného studenta.
MihiCZ
@Ringhofer To že se Vám líbí ocucané cihly je naprosto v pořádku, také Vám kvůli tomu neříkám, že Vám něco chybí.
traveldrive
@Barry Lyndon Tak popravde mne nie. Lepšie kolmým predkom tlačiť vzduch pred sebou ako ho nasmerovať na sklonené čelné sklo, aby plynule obtiekol auto? Zaujímavé. 😄
Ringhofer
@MihiCZ Pokud někdo postrádá nějaký nápad v designu JLR, měl by se především zamyslet sám nad sebou. Zda mu nechybí elementární cit pro design. S velkou pravděpodobností ano.
ptr078
@traveldrive Ved ma pravdu, ktore sportove ev sa momentalne dobre predava a ide na dracku?
Barry Lyndon
@traveldrive Viděl jsem pár videí (třeba od Škodovky, kde to ukazují na Enyaqu), kde to vysvětlují. V podstatě prý nemá smysl, aby byl nějak moc zkosený předek, protože ten by vzduch akorát nasměroval na čelní sklo, kde by byl odpor o to větší (tím spíš, kdyby bylo míň skloněné, jak navrhuješ). Jak jsem koupil ,tak prodávám, ale mně to celkem smysl dává 😊
traveldrive
@Barry Lyndon Ako teda vieš? 😉
traveldrive
Rád by som sa opýtal nejakého odborníka na aerodynamiku, že ak majú autá silne sklonené čelné sklá, často obmedzujúce priestor v kabíne, či sú kolmé predné čelá, zväčša zaberajúce väčšiu plochu ako tie čelné sklá, z aerodynamického pohľadu v poriadku? Nebolo by lepšie, keby boli aerodynamicky skosené predky a čelné sklá naopak kolmejšie? 😄
ericn
@Nebo Nebo souhlas, tohle nenahradí nic. Zas propadák z dílen Audi 🥱👎
ptr078
@Barry Lyndon Mozno to ma superskla pozicane z cybertrucku
Ve Su
Příspěvek podléhá schvalování.
Barry Lyndon
@traveldrive Tak jinak, nejaerodynamičtější tvar (taková ta jakože kapka) má vpředu uprostřed taky skoro kolmou plochu... V tvém pojetí by měl být nejaerodynamičtější špič@tý klín (špičkou dopředu 😊), což není... 😉

Zajímavé, že slovo š_pič@_tý je zakázané, ale š_pičkou dopředu prošlo 😁
Barry Lyndon
@traveldrive Nebylo (i když teda vůbec nejsem odborník na aerodynamiku 😊)