Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Ojetý Opel Astra K (B16) – To nejlepší nakonec

15 komentářů

3_diamanty
Celkom seriozne uvazujem prave o takejto jazdenej astre ( asi posledny skutocny a aj podareny opel ) .. o tejto generacii ... ak by teda doslo k tomu ze sa rozhodnem pre nieco 5-6 rocne miesto noveho... dokonca pozeram aj kombiky kedze by som si vedel predstavit aj kombi ( kde malemu dozadu konecne supnem aj bicykel ) a nemusim ho na stojaka prevazat vpredu na mieste spolujazdca ( manzelka vzadu s malym ) ...
V pripade tejto generacie astry ale rozmyslam o 1,4 turbo.... ta 1,0ka mi moc nevonia aj ked viem ze lepsie to uz nebude a male turba uz su proste vsade v tychto vodach
Nie som moc za jazdenky ale tato astra vyzera fakt dobre a je to jedno z mala nie novych aut ktore vobec pozeram... potom snad este leon predoslej generacie.. tie posledne kusky okolo 2019.. 2020 a potom este scalu ( ta moze byt nova ale kukam aj jazdene este pred faceliftom.. u tej jazdenky by to cenou uz slo hadam aj s tym 1,5tsi ) ... nechcem teda ziadne mestske SUV ... este rozmyslam o corolle sedan 1,6tka atmo ( u nas priamo u predajcu toyoty maju 5 rocnu jazdenku za 18 litrov co je hodne optimisticka cena ) ... len to ze je to sedan... no asi nic nie je idealne ani nebude .. ale musim skusat dalej.. nieco mozno este najdem zaujimave a nebude ani vadit ze nebude uplne nove... ked pozeram ze aj maly novy spacestar dnes stoji 15 litrov tak asi aj ta 5 rocna corolla za 18 mozno nevyzera az tak spatny kauf
kozakm
@3_diamanty 1.4 turbo se vyznačoval ztrátami výkonu při akceleraci způsobenými LSPI. I když to v Opelu postupně vyřešili jiným olejem, bál bych se, že ty motory budou nějakým způsobem "načnuté"...
Ja Prvni 123
@kozakm Trochu se nechytam: jak pomaha olej na zamrzajici elektroniku?
Ta elektronika leze na nervy, ale vyzaduje "jen" restart.
Porad lepsi, nez rozpadnuti rozvodu nebo turba.

Myslim.
😄
kozakm
@Ja Prvni 123 LSPI = low speed pre ignition a důsledky jsou jen třeba praskající písty apod. Pořad lepší to turbo? 😊
Ja Prvni 123
@kozakm Jiste, to ne.
Ale znamy neduh tech 1.4 s turbem je stavkujici ekektronika.
Obcas.
O prasklem pistu jsem jeste neslysel.

Coz neznamena, ze se to nestalo.
😄
Hugo Stiglitz
Příspěvek podléhá schvalování.
Petr Kozohorský
@3_diamanty Mám jednu z posledních ve výrobě, Astra K 1,2 turbo 81kW, 195 Nm, 200 km/h, koupena v 2022 jako skladovka. V té době už vychytány všechny mouchy, motor stále ještě od GM s posledními vylepšeními, protože zástavba motoru PSA by se nevyplatila kvůli množství nutných konstrukčních změn. Jezdí perfektně, nízká spotřeba díky nízkému cx, na dálnici se nemá zač stydět. 1.0 turbo bych nebral.
ericn
@Petr Kozohorský Souhlas, litrové turbo v této generaci bylo asi nejhorší, s čím jsem za posledních 5 let jezdil. Dostal jsem ho v Helsinkách 2021 na letišti z půjčovny s automatem. A poměrně nové, cca 5tis km, bylo to trochu utrpení víc jak 2000km. Motor netáhl, byl hlučný a neotesaný. Taky mě překvapila hlučnost auta od zadních podběhů (kombík), ale to se dá řešit. Tj raději tu 1.4T a mít alespoň motor… Jinak auto i prostor docela fajn, ale Octa Combi to není 😋
Petr Kozohorský
@ericn Zapomněl jsem ohledně té spotřeby - toto léto k moři a zpět 2200 km, většina po SK, H a HR dálnicích, rychlost dle GPS v navigaci 125 km/h, spotřeba tam dle aplikace Fuelio (beru vždy plnou) 4,57 l/100 km tam a 4,92l/100 km zpět.
ericn
@Petr Kozohorský Pěkný 😋
Hugo Stiglitz
Pan Kája
Ja Prvni 123
Clanek jsem necetl, platit to kvuli tomu nebudu.

Povazuju tuhle Astru za fajn auto, zejmena s tim benzinem 1.4 turbo.
Az na ty nestastne blinkry...
Arese
@Ja Prvni 123 Souhlas, tato generace byla sympatická (hatchback) a hlavně proti svému nechutně otylému předchůdci pořádně zhubla. A ty debilní dotykové páčky pod volantem už naštěstí taky neměla. 🙂 Vůbec se mi ale nelíbil kombík s kočárovitým designem D sloupku. 🙁
Ja Prvni 123
@Arese Ty brdo, fakt nemela?
Koukam, ze me spousta veci minulo.

😒