Testy
Smekám. Tohle je sice mizerné BMW, ale jinak opravdu excelentní auto.
A připlatit si 40t. za R4? Navíc s reálnou spotřebou kolem 4l? A k tomu dojezd 1000 km?
BMW potvrzuje slova rohYpnola, že nic lepšího než diesel pro lidi co opravdu jezdí a potřebují zjezdit, zkrátka neexistuje.
Tohle je fakt na klobouček. Takhle má vypadat evropský automotive 2035!!!
A připlatit si 40t. za R4? Navíc s reálnou spotřebou kolem 4l? A k tomu dojezd 1000 km?
BMW potvrzuje slova rohYpnola, že nic lepšího než diesel pro lidi co opravdu jezdí a potřebují zjezdit, zkrátka neexistuje.
Tohle je fakt na klobouček. Takhle má vypadat evropský automotive 2035!!!
Souhlasim, ale obchodaku v pomeru k populaci tolik neni, takze zbytek kupuju kultivovanejsi pohony… btw jsem si ted meril dalnici spotrebu s 2.0 tdi na tempomat a byla vyssi nez u hybridu na stejnem typu trasy a jizdy 😁 A to sem jel jen 120-130 plynule@rohYpnol
@Ozzman Kodiaq vs. Prius nebo tak něco?
Ne, oktavka kombi vs corolla kombi…, ve prospech oce byl manuál a nizsi vykon,
Objem motoru stejny - 5,8 vs 5,5 na sto, za 5.8 to zvlada 2.5l hev suv ve stejnem rezimu 😊 . @jakubMG
Objem motoru stejny - 5,8 vs 5,5 na sto, za 5.8 to zvlada 2.5l hev suv ve stejnem rezimu 😊 . @jakubMG
@Ozzman
Sorry, ale tohle zcela subjektivní srovnání opravdu nemůžu brát vážně.
Ten rozdíl je takový, že bez přímého provnání se o tom nemá smysl bavit. Stejnou trasu kdy subjektivně jedu stejně objektivně prostě nepojedeš s rozptylem 0,1l. Záleží na teplotě, větru, rychlosti, tlaku a vlhkosti v atmosféře, plynulosti a hustotě provozu, počtu lidí a nákladu atd atd.
Jenže u nás běžná reálná rychlost ve všední den D1 je "150 tacho" a tam ten 2.0 TDi vyjde líp než pro dálnici nesmyslný hybrid, to ti garantuji 😆
Sorry, ale tohle zcela subjektivní srovnání opravdu nemůžu brát vážně.
Ten rozdíl je takový, že bez přímého provnání se o tom nemá smysl bavit. Stejnou trasu kdy subjektivně jedu stejně objektivně prostě nepojedeš s rozptylem 0,1l. Záleží na teplotě, větru, rychlosti, tlaku a vlhkosti v atmosféře, plynulosti a hustotě provozu, počtu lidí a nákladu atd atd.
Jenže u nás běžná reálná rychlost ve všední den D1 je "150 tacho" a tam ten 2.0 TDi vyjde líp než pro dálnici nesmyslný hybrid, to ti garantuji 😆
Jo, na D1 pojede 150tkou ten hybrid o ty tri deci draz… no takze je to na tom uplne strjne 😊 a jeste usetris za servis casem. Tolik k tomu, jak auta funguji v praxi, coz nemas potuchy@rohYpnol
@rohYpnol na D1 fakt neni běžná 150 tacho. Jel jsem ted bohužel do Brna 2x a nad 130 se jelo zřídka. I tech 130 udržet byl spíš zázrak.
Ale jinak souhlasím, diesel je lepší pokud je splněno x podmínek. Jedna z nich je, ze rychlost nesmí klesnout pod 150 km/h ( to jsi sám napsal, ze bude mi lepší spotřebu), a ve všech těch nižších rychlostech je zásadně horší. Tedy v CR, 99% pripadu pri dodržování silničních pravidel.
Ale jinak souhlasím, diesel je lepší pokud je splněno x podmínek. Jedna z nich je, ze rychlost nesmí klesnout pod 150 km/h ( to jsi sám napsal, ze bude mi lepší spotřebu), a ve všech těch nižších rychlostech je zásadně horší. Tedy v CR, 99% pripadu pri dodržování silničních pravidel.
Svezl jsem se s 218d a bylo to fajn. Dieselový rachot mi zde sice nesedí, ale i základní diesel jede, spotřeba může začínat trojkou a převodovka bez výhrad. Podvozek mi přišel jistý i ve vysokých rychlostech. Příplatek proti benzínovému tříválci minimální, takže je o čem přemýšlet. Osobně bych tedy viděl 223 x-drive jako ideální kompromis.
Rozporuplné dojmy mám z interiéru - materiály mainstreamové, ergonomie podprůměrná (klimatizace se mi i na nejnižší výkon zdála agresivnější, takže nevím, jestli bych zvládl do ní nehrabat) a vše se snaží zachraňovat barevné LED. Aspoň, že displeje jsou hezky zakomponované a není tu obří neotevíratelná panorama.
Nevím, jestli jsem si už zvykl na ta přední světla, ale jinak je to moc pěkný sedan.
Rozporuplné dojmy mám z interiéru - materiály mainstreamové, ergonomie podprůměrná (klimatizace se mi i na nejnižší výkon zdála agresivnější, takže nevím, jestli bych zvládl do ní nehrabat) a vše se snaží zachraňovat barevné LED. Aspoň, že displeje jsou hezky zakomponované a není tu obří neotevíratelná panorama.
Nevím, jestli jsem si už zvykl na ta přední světla, ale jinak je to moc pěkný sedan.
Neskutocne hnusne auto, dizajn exterieru aj interieru je zalostny (pardon tym, ktorym sa to paci).
Emisne peklo tj naklady 2+ majitela je skvela sprava, tento konzumny pristup je velice ekologicky.
Emisne peklo tj naklady 2+ majitela je skvela sprava, tento konzumny pristup je velice ekologicky.
"Pohled na palubní přístroje, kde na vás svítí dojezd ekvivalentní 2,5 plně nabitým akumulátorům elektromobilu, je v dnešní době příjemně povznášející."
Tohle je tak přímočará pravda, až se celý svět na jednu vteřinu zastavil, abychom zavnímali toto kruciální sdělení. Baterkářům z toho zřejmě vypadly pojistky 🤣🤣🤣
Tohle je tak přímočará pravda, až se celý svět na jednu vteřinu zastavil, abychom zavnímali toto kruciální sdělení. Baterkářům z toho zřejmě vypadly pojistky 🤣🤣🤣
Tak pri tomto bmw by som paradoxne nemal ani tak problem s dizlom ako so vzhladom... a to uz je co povedat...
N N
Příspěvek podléhá schvalování.
Spalováky už najednou nejsou proklaté a možná že bude časem sejmuta kletba i z dieselů 😄
A třeba se dočkáme doby, kdy si zákazník opět bude vybírat z široké nabídky všech možných typů pohonů .... včetně elektrických.
Zakazování a přikazování vždycky skončí stejně. Špatně pro zákazníky a nakonec špatně i pro automobilky, zatímco EK se již po několikáté zesměšní.