Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Revoluce, o které se nemluví: Nízkoemisní kovy do aut

54 komentářů

ryccardo
Boze to jsou blaboly. Vysledkem debilnich kroku EU je jen odstehovani hutniho a dalsiho energeticky narocneho prumyslu mimo EU a dovazeni oceli a dalsich surovin z Asie a Ruska (to se maskuje za dovoz odnekud jinud) Tohle co podnika EU je sebevrazda.
hrtlik1
@ryccardo nedojde, jinak zaplatí clo.
ryccardo
@hrtlik1 nezaplati. Bude se to tahat pres Turecko, Srbsko apod. Tam to dostane papiry s jinou zemi puvodu. Jak myslis ze se to asi ted dela? A jaky EU urednik zkontroluje ze Turek na papire lze?
hrtlik1
@ryccardo jsem si jist, že přesně tenhle mechanismus je znám a podchycen. Jistě budou případy, ale k celkovému zlepšení dojde.
traveldrive
@hrtlik1 Nedojde, to by sa sakra musel zmeniť prístup EÚ.
A zatiaľ to teda na veľké zmeny nevyzerá.
ryccardo
@hrtlik1 možná je znám, ale rozhodně není podchycen. Není jak podchytit. Žádná evropská entita nemá pravomoce kontrolovat v Turecku jestli fixlují papíry nebo ne .
hrtlik1
@ryccardo žádný větší odběratel si to nelajskne.
ryccardo
@hrtlik1 Ten odběratel to ani neví. Ten dostal z Turecka papír, že je všechno OK a není jeho povinností to zpochybňovat 😁 Nebuď naivní.
hrtlik1
@ryccardo to právě řeší ta směrnice, že si musí ověřit původ.
ryccardo
@hrtlik1 To je ale opět jen papír, který ti vystaví ten Turek případně někdo jiný z třetí země kde EU nemá žádné pravomoce. Ty vole v jaký realitě žiješ?
Směrnice..... Tvá naivita je skutečně hodna malého dítěte.
hrtlik1
@ryccardo já podnikám a mě tyhle papíry úřady kontrolujou. Kde žijete vy? V Rusku? V nějaké zemi, kde každý všechno ojebává? Pak se nelze divit, že se svým myšlením jste frustrovaný pablb, co spamuje EV diskuze a není schopen přinést vyšší myšlenku.

Mějte se.
ryccardo
@hrtlik1 Aha podnikáš to je v pořádku. Já se živím asi sběrem hub a lesních plodů. Ano úřady to kontrolujou, ale původ těch papírů ty úřady nejsou schopný zkontrolovat. Dostaneš ofiko papíry Made in Turkey a klidně ti dají papír i o tom, že suroviny nepocházejí z Ruska. Jak jim kdo vyvrátí, že lžou?
hrtlik1
@ryccardo gratuluji k mentalitě, kdy automaticky přemýšlíte, jak hned všechno o*** a porušovat zákony 👍

Jste taková malá sonda do čecháčkovství - nejchytřejší na světě, ale furt poloviční platy co v Německu.

Znovu opakuju, stávat se to bude, ale pro většinu obchodníků to bude naopak narovnání konkurence.
Todie
@hrtlik1 ty jsi dítě, nebo jen ...?
ptr078
@ryccardo Presne tak, pritom je tu nadvyroba ocele a cina umelo znizuje objem, inac by asi vyrabala 90% celkovej produkcie, teraz to skor umelo znizuje zo 60 k 50. Ekologiu ma spolu s indiou na haku, znecistenie ovzdusia sa celkovo zhorsuje, greta uz radsej fusuje do moreplavby a v eu sa placame po pleciach a capkame si na zjazdoch pod nejakym plagatom s vysmiatym europanom opretym o cinsky solarny panel
hrtlik1
@ptr078 čína nemá ekologii na haku x.com/ember_energy/status/1933811661468516633/phot👋1

V minulosti jsme na háku měli ekologii taky, ale západní ekonomika je nejpokročilejší na světě, tak se může posunout dál od pálení fosilních paliv.
ptr078
@hrtlik1 🤣
ryccardo
@hrtlik1 no nazdar, tak jestli tomuhle co pises fakt veris, tak jsi dobre zpracovany bio eko propagandou 😁
Na tom co si napsal neni snad veta pravdy 😁
hrtlik1
@ryccardo Jsem zpracován systémem, tím školským - dochodil jsem základní školu. Vyhledávání dat o dekarbonizaci, dovozech a vývozech nevyžaduje hlubší vzdělání. Přeji vám, konstantně frustrovaným posměváčkům, ať vás to v příštím životě taky postihne.
traveldrive
@hrtlik1 Ty si ale vemeno...
ryccardo
@ptr078 hezky napsano 😁
Cistic Viktor
Příspěvek podléhá schvalování.
Mikesus
Stejně jako v každém jiném oboru. Pokud se zasekne na stare technologii, ani výkřiky o blbostech a nesmyslech nepomůžou, kdyz to někdo uvede na trh. Potom pozdě bycha honit. Nokia nebo Kodak by mohly vyprávět.
Pepa_007
A kolik oxidu uhličitého vydechne denně sedm miliard lidí. Také zdanit a regulovat. 👍👍👍

Klimaterorizmus v plné kráse. A Čína staví uhelné elektrárny o 106.😁
Tonito Debelito
@Pepa_007
hele kamo china mi fakt chutna
Man Ký
@Tonito Debelito zdravím prochytom😊 nebo rosatom?
Tonito Debelito
@Man Ký
hele kamo horkyrom
Horký Rom
@Tonito Debelito
Volal mě někdo?
Tonito Debelito
@Horký Rom
hele kamo sorry ze jsem te vzal do huby .. tezkej respect schimi
Horký Hrom
@Tonito Debelito 👍👍👍
Mikesus
@Pepa_007 a taky staví solární, větrné, jaderné, vodní. U nas se aspoň ty solární a větrné staví.
Nebo Nebo
@Mikesus Větrné a solární na zelenou plochu, že?
Pepa_007
@Mikesus stavíme z čínských dílů. A ještě pozdě.
traveldrive
@Mikesus Jedny horšie ako druhé.
hrtlik1
@Pepa_007 Tady už ty fosilní elektrárny 100 let stojí.

Dýchání je CO2 neutrální, protože energii bereme z živočišných a rostinných zdrojů. Ty živočichové zase získávají energii z rostlin. Jakmile se rostlina sní, musí zase vyrůst a uhlík pohltit, takže tenhle celý cyklus je neutrální.

Co neutrální není, tak masivní pálení fosilních paliv, které byly v zemi 300 milionů let a vznikly jen díky tomu, že tehdá neexistovaly mikroorganismy, které rozkládající stromy, rostliny a plankton rozloží.
traveldrive
@hrtlik1 Na to, že máš základné vzdelanie, si múdry jak rádio. Ešteže si vieš naklikať palce...
Mokrous
@hrtlik1 Jauvajs! To normálně fyzicky bolelo. Prej že v Siluru, Devonu a Karbonu nebyly bakterie co by uměly rozkládat biomasu... 😂😂😂.

Jojo, tohle je ta naše progresivní mládež odkojená AI a zahrnovaná obdivem a lajky...

Nikdy mne nepřestane fascinovat jak tupá masa vždy vítězí nad fakty.

Slovy klasika: "To je blbý, to se bude líbit!"
hrtlik1
@Mokrous anaeorbní bakterie, které dnes existují a rychle by biomasu rozložily v tehdejších podmínkách, tehdá neexistovaly.
Mokrous
@hrtlik1 A na to jsi přišel na které univerzitě?
hrtlik1
@Mokrous z hlavy nevím zdroj, možná jsem to slyšel tady www.youtube.com/watch?…
Mokrous
@hrtlik1 na YT je i hodně videí o placaté Zemi a podobně. Řeč tu ale není o dinosaurech, ale o rozkladu celulózy a ligninu a o vlivu aerobních/anaerobních bakterií a hub za vlivu vody, bažin, tlaku a různých teplot a následném vzniku uhlí, ropy a dalších...

A ty tu prohlašuješ, že tehdy nebyly bakterie schopné rozkládat tuto hmotu.
hrtlik1
@Mokrous mluví tam vysokoškolský profesor.
Dezo***, kterými je nakrmena půlka české populace nečtu/nesleduju. Vlastně to je to nejcennější, co jsem si odnesl z vysoké školy - umět číst studie a rozpoznávat fakta.
Tehdá bakterie to nerozlozily tak rychle a proto došlo k tomu, že se zbytky dostaly pod zem a mohly vzniknout ta paliva. Dneska strom či travu, než jsou zaneseny hlínou, rozloží mikroorganismy dřív než se pod ní dostanou.
Mokrous
@hrtlik1 Možná by bylo fajn, kdyby na vysoké škole dokázali naučit, že podmínky byly poněkud odlišné, ale neznamená to, že neexistovaly aerobní/anaerobní bakterie a houby schopné rozkládat biomasu.
O to mi tu šlo celou dobu.
Nemůžeš tu dogmaticky tvrdit totální nonsens a vydávat ho za fakt.
hrtlik1
@Mokrous neexistovaly takové bakterie a plísně, které je stihly rozložit tak rychle. Mohl jsem to formulovat lip, to je pravda, ale dezinfo to nebylo.
Mokrous
@hrtlik1 Obávám se, že to je další dezinfo, nebo neověřená teorie. Tam šlo o poměr celulózy a ligninu v přesličkách a plavuních a jejich obrovském množství a ph vody v bažinách a okolní teploty, tlaku na sedimenty atd... A ne o to, že by tehdejší bakterie, nebo houby nevěděly co dělat s rostlinami.
Stejsn
A právě v tomhle případě jsem v naprostém úžasu, jak se - jmenovitě američani - zbavují recyklovatelného železa. Miliony tun starých parníků, železničních vagonů a podobného sortimentu ročně prostě hodí do moře s výmluvou, že vyrábějí umělé útesy pro ryby. Ty to tak určitě potřebují...
ptr078
@Stejsn Tak asi americke oceliarne potrebuju z niecoho zit a ocele je nadbytok
milous
Amerika auta s motory o 4 až 8 litrů !EU auta o obsahu 900 až 1,6 litrů !No jo potřebujeme peníze na zbraně pro třetí světovou válku ?Afriku už vyrabovali bývalou východní Evropu taky na Činu asi vojensky nemají taky tak už zbývá jedině Rusko ?
Tonito Debelito
@milous
hele kamo amerika ma disneyland trumpa a cool rapery
Man Ký
@Tonito Debelito a ty mustanga s vlečkou😊
Tonito Debelito
@Man Ký
hele kamo nene .. mam jenom hemerak a smarta eq fourtwo .. to je moje ghetto dvojka trpim na prdeIi i na xylo silnici

prochytom nejsem auto.cz/diskuse/79954/1… jiny level bro .. o dost slabsi o dost slaby jsem
Man Ký
@Tonito Debelito fakt ne? styl mi ho připomínal😊
Mokrous
Tak já zase nevím...

"Pokud elektřina pochází z uhlí, vyprodukuje se na každý kilogram hliníku až 16 kilogramů oxidu uhličitého. V Norsku nebo Kanadě však hutě využívají vodní elektrárny a výsledkem je několikanásobně menší uhlíková stopa." "Další cestou je recyklace, která dokáže ušetřit až devadesát pět procent energie oproti výrobě primárního hliníku."
"...výroba takového vozu může mít o stovky kilogramů menší uhlíkovou stopu."

Takže na půl tuny hliníku z Humpolce tu máme 8 tun CO2, ale když to snížíme několikanásobně až o 95%, tak může jít o snížení až o stovky kg?
Hm, tak jo, no.
KANKUNEN
Tu se každý chová jak by nás měl čekat konec světa v den jeho smrti. Přece se musíme chovat zodpovědněji. Co budou dělat další generace bez ropy a nerostů. Čína si sama sobě špiní vzduch, ale už na to nekašle, sama sobě bude chtít zlepšit klima.