Novinky
Hyundai práve ukázal konkurencii - Toyote, Mazde a ďalším, čo kvôli emisiám rapídne poznižovali výkony prichádzajúcich nových generácii niektorých modelov, ako sa to robí. Zvýšil výkon zo 158 na 176 kw a pravdepodobne s emisiami nemá problém.
Takto sa to robí, do psej matere.
Takto sa to robí, do psej matere.
skoda, ze ten manual nema tiez 4x4... ale pokial to ma stale smerovku dole v narazniku, tak je to aj tak jedno... 😜
Tucson po facelifte zreje ako vino... ale hlavne sportagu za mna facelift este urcite pomoze .. a tak tato korejska dvojica ma aj nadalej zarobene na dalsie uspechy
RAVka je ten isty segment ako tucson... par cm hore dole ... napr razvor maju takmer rovnaky
Je to zrejme tak... navyse si ravka aj tucson obaja drzia svojich zakaznikov a nejako mi pride ze si vzajomne ani moc "neublizuju" ... ale skor sa vzajomne doplnaju... kazdy z tejto dvojice ma svoj uspech a dosahuje ho kazdy tymi svojimi "ingredienciami" ...
Tak nevím u Tucson 1.6 T-GDI mám celoročně 5,8, Tayron 1,5 tsi zatím 5,6, ale jsem zatím v "záběhu". Dát o 300 tis. víc za RAV, která je uvnitř hodně malá nedává smysl.
Když jsem při zkušební jízdě viděl spotřebu 10l/100km, tak jsem hodně váhal,ale teď naprostá spokojenost.
Jinak s Karoqem s 1,6TDI 4x4 jsem se nikdy nedostal i při velké snaze pod 6,5l a s benzínem 1,5TSI průměr na stejných trasách za podobné spotřeby jako Tucson, ale ten je větší a těžší.
Tak ono asi dost záleží, co je mezi pedály a volantem. Kolega má od začátku roku Tucson PHEV a je nadšem akcelerací a pružným zrychlením a spotřebu má v průměru 9l, protože se mu nechce moc dobíjet.
Zajímavostí je, že ta spotřeba je velmi stabilní, moc nehraje roli počasí, ani jestli je auto naložené, jak rychle jedu. Prostě většinou za 6,5-7 l. Při ***čkách po okolí při plném využití plachtění je schopen jet i za 5 litrů. Ale bohužel často to neplachtí, protože se musí regenerovat filtr anebo baterka nemá dostatečné napětí, pak je to za 6.