Novinky
JirkaVejrazka
11
@Jon Bon Novy Cely ton toho clanku je zoufaly. A kdyby se stal nejaky prusvih, nedejboze pozar nebo dokonce vybuch, tak tady bude okamzite clanek "ridici nedodrzuji zakazy a ohrozuji tim bezpecnost".
Přejít do diskuze
"Auta na CNG a LPG mohou do podzemních garáží vjíždět, pokud byla vybavena detektory úniku plynu a účinným větráním" - podle te vety to trochu znamena, ze vetranim maji byt vybavena ta auta 😞
Korektor, korektor, ....
Korektor, korektor, ....
@ericn
Ano, je to na rozhodnutí vlastníka, jestli povolí nebo nepovolí. Bez jeho povolení tma nema co delat. A pokud je zakazova znacka, povolení neni. Parkování je vždy všude dost, i v centru, jen clovek nesmí byt líný. Tak se zaparkuje o ulici vedle.
Ano, je to na rozhodnutí vlastníka, jestli povolí nebo nepovolí. Bez jeho povolení tma nema co delat. A pokud je zakazova znacka, povolení neni. Parkování je vždy všude dost, i v centru, jen clovek nesmí byt líný. Tak se zaparkuje o ulici vedle.
Nemylme si pojmy diskriminacia a bezpecnost.
Tiez by som sa mal citit diskriminovany, ze nemozem do banky s puskou? Alebo ze nemozem na damske toalety?
Rozmyslajme trochu, neboli to ....
Tiez by som sa mal citit diskriminovany, ze nemozem do banky s puskou? Alebo ze nemozem na damske toalety?
Rozmyslajme trochu, neboli to ....
@Tycoon
Jo umístění souhlas, ze by melo byt hned u vjezdu. Ja tedy žádné garáže neznam, kde by byla jen u zavory a u vjezdu ne.
Jo umístění souhlas, ze by melo byt hned u vjezdu. Ja tedy žádné garáže neznam, kde by byla jen u zavory a u vjezdu ne.
@JirkaVejrazka
Ano, máš pravdu, že to tam je. Ani jsem článek nějak nechtěl rozporovat.
Jen jsem chtěl jedenou - dvěma větami tu skutečnost vypíchnout, protože v článku mi nepřišlo úplně jasně řečeno, že ty požadavky jdou tak nějak proti sobě. Nic víc.
Ano, máš pravdu, že to tam je. Ani jsem článek nějak nechtěl rozporovat.
Jen jsem chtěl jedenou - dvěma větami tu skutečnost vypíchnout, protože v článku mi nepřišlo úplně jasně řečeno, že ty požadavky jdou tak nějak proti sobě. Nic víc.
@Pepa_007 Klames. Spolocenske zvyky vyslovene zakazuju vstup muzov do damskych toaliet alebo sprch. Bolo by z toho velke halo
A chcel by som ta vidiet ist s puskou do banky. Zbrojak mam, ale musim ju mat vybitu, ohlasit sa ochrankarovi, pripadne si ju u neho uschovat.
Nezlahcujme vsetko, sranda sa da robit, ale iba v ramci normy. Spolocenskej, zakonnej, nabozenskej .... Vzdy sme obmedzovani, a kto vravi ze nie, tak si robi srandu alebo bohapusto a naschval klame, aby bol zaujimavy.
A chcel by som ta vidiet ist s puskou do banky. Zbrojak mam, ale musim ju mat vybitu, ohlasit sa ochrankarovi, pripadne si ju u neho uschovat.
Nezlahcujme vsetko, sranda sa da robit, ale iba v ramci normy. Spolocenskej, zakonnej, nabozenskej .... Vzdy sme obmedzovani, a kto vravi ze nie, tak si robi srandu alebo bohapusto a naschval klame, aby bol zaujimavy.
V principu je obezřetnost na místě. LPG je těžší než vzduch, CNG lehčí než vzduch, mohou se tedy v určitých místech koncentrovat a vytvořit výbušnou směs.
Avšak nelíbí se mi to, že značka zákazu bývá často až u závory, nikoliv u vjezdu. Není par reálné couvat třeba sto metrů.
Avšak nelíbí se mi to, že značka zákazu bývá často až u závory, nikoliv u vjezdu. Není par reálné couvat třeba sto metrů.
Při projektování garáží, monitoringu a větrání, do kterých má být legální vjezd aut s LPG a CNG, je třeba vzít v úvahu zásadní rozdíl v chování těchto plynů při případném úniku, protože jeden je lehčí než vzduch a druhý těžší. To je skutečnost, která problematiku, když ne úplně komplikuje, tak rozhodně zdražuje.
Proto také i existují dvě odlišné zákazové dopravní značky, i když většinou se řeší oba plyny u garáží současně, když už...
Proto také i existují dvě odlišné zákazové dopravní značky, i když většinou se řeší oba plyny u garáží současně, když už...
@Mikesus Dost často je to kus od vjezdu do areálu, tj až na baráku. Viz Arkády, u vjezdu to není, ale až vevnitř před nájezdem do patra, ale to už jsi v baráku, tj musíš tam vjet a zas vyjet...
@Mikesus
Já jsem takovou zkušenost měl, když jsem měl auto na LPG. Samozřejmě, že jsem necouval a zaparkoval jsem tam. Kdyby to bylo hned u vjezdu, tak bych tam nejel.
Já jsem takovou zkušenost měl, když jsem měl auto na LPG. Samozřejmě, že jsem necouval a zaparkoval jsem tam. Kdyby to bylo hned u vjezdu, tak bych tam nejel.
@Mikesus A vlastník kouká jen na to, co ho to stojí. Tj nic navíc kupovat nebude - hlásiče, vzduchotechnika je ale všude, tj. CNG nemá problém, je lehčí než vzduch a vyvětráš ho vždycky 😉Tj stačí jen chtít to povolit... Je to podle mě bezpečnější než nabíjející se EV v podzemní garáži...
@Jon Bon Novy na dámské toalety můžeš. Stačí se správně identifikovat. Do Banky s puškou můžeš, stačí na ní mít povolení.
Tak když není zbytí, tj není kde zaparkovat, klidně tam vjedu taky s CNG. Nicméně se nákupním centrům v centru Prahy většinou vyhýbám a jezdím do těch na kraji - Metropole, Šestka, Letňany - kde se parkuje venku na ploše nebo Chodov, kde se parkuje na střeše 😉 V hotelích, kde jsou garaže podzemní je upozorním, že mám CNG a zatím mě parkování vždy dovolili. Takže v pořádku 😉