Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Německo prodlouží daňovou výjimku pro elektromobily do roku 2035. Zájem o ně padá

90 komentářů

rohYpnol
Jak že to říkali doníčci, hujeříčci?!? Future is electric?!? 🤣🤣🤣

Pánové a dámy, bohužel musím konstatovat fakt, že rohYpnol mel opět pravdu 🤣🤣🤣 Pravda a láska zvítězí, viď, doníčku 😆❤️
Marquis de Sade
NEKRMTE HOLUBA
KANKUNEN
Marquis de Sade, piš pořádně, tohle má hodnotu sotva půl Zlomku.
Horký Hrom
@Marquis de Sade Souhlas. Novinář Holub je za kritiku těch revanšistických Motoristů placen dostatečně, není potřeba jej ještě krmit www.seznamzpravy.cz/…-bezdezem-288393
Mokrous
@Horký Hrom 😂👍
Horký Hrom
@Mokrous 👍👍👍
rohYpnol
@Horký Hrom

Jak to píše doníček? Je to jako když holub hraje šachy... 🤣🤣🤣
Michal Chmelař
@rohYpnol
Ne ne, to moje původní přirovnání zní "diskutovat s rohypnolem je jako hrát šachy s holubem" a žádná jiná entita ve vesmíru než rohypnol není tohoto přirovnání hodna 😄
Snad až na Babiše 😄
rohYpnol
@Michal Chmelař

Tak jestli jsem u tebe na úrovni Báby, tak to respekt 👍
Michal Chmelař
@rohYpnol
Já jsem věděl, že ti polechtám ego 😄
Ale ona to nebyla lichotka. I když musím uznat, že Babiš začíná s Motoristy a s SPD pěkně zametat 😄, bude to tedy podívaná, to společné vládnutí.

Mám obavu, že do roka a do dne budou preference obou koaličních partnerů pod 5%, na to je Babiš mistr.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Přesně tak. Zatímco ODS, KDU i TOPka to na těch 5% či dokonce i pod těch 5% zvladají dotáhnout i sami 😆
Michal Chmelař
@rohYpnol
Svůj whataboutismus si strč za klobouk. Tady půjde o život SPD a Motoristům 😄, ne budoucí opozici.
rohYpnol
@Michal Chmelař
To je realita ty whataboutisme.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Diskutovat s rohypnolem je jako hrát šachy s holubem 😄
Dobře mi tak 😄
rohYpnol
@Michal Chmelař
A jaké jsou současné volební preference KDU? A TOPky.. co, holoubku?
Horký Hrom
@rohYpnol 👍👍👍
KANKUNEN
Co jste nedostali ani 5%, tak máš záchvat. Nebo frustrace, že za zloděje Fialy Česko odskočilo Slovensku s lidumilem Ficem.
traveldrive
@KANKUNEN Tak to odskočilo. Len sa zabudlo pozrieť pod nohy, kam to skáče...
Michal Chmelař
@traveldrive
A kam skočilo? Já mám pod nohama pevnou zem 😄
traveldrive
@Michal Chmelař Nepodliehaj ilúziám. Nemáš a nikdy si nemal. 😉
Michal Chmelař
@traveldrive
A kam teda skočilo, vševědoucí traveldrive? Čekám na odpověď, ani nedýchám 😄

A prozradíš mi, prosím, ó vševědoucí, jakým iluzím podléhám a co mám tedy pod nohama?
Petr Pinkas
BRAVO !!! Německo. Správná cesta. Za pár let to možná pochopíme i u nás.
JirkaII
@Petr Pinkas
Co pochpíme? Že stát nepotřebuje daně?
xxc
@JirkaII asi az tak nepotrebuje, ked lpg je nejak menej zatazene danami 😄
Rosta Jež
@xxc LPG si drží dlouhodobě podíl zaregistrovaných aut pod 1% a to ještě část z nich může jezdit i na benzín.
Petr Pinkas
@JirkaII Samozřejmě, že potřebuje. Proto je třeba zvýšit spotřební daň na benzín a naftu.
xxc
@Petr Pinkas a lpg co?
Rosta Jež
@xxc LPG si drží dlouhodobě podíl zaregistrovaných aut pod 1% a to ještě část z nich může jezdit i na benzín.
Horký Hrom
@Petr Pinkas Německou cestu už jsme zkoušeli dvakrát. Nejdřív Moravec s Háchou zkoušeli cestu dle Mein Kampfu a pal Gottwald s Jakešem podle další německé knihy Das Kapital. Ale napotřetí to určitě vyjde 👍👍👍
Man Ký
Komu imponuje Filip Turek?

Že oslovil především voličstvo a podporovatelstvo z generace Z bylo patrné nejen z jeho veřejných předvolebních meetingů, kterých se mnoho mladých lidí účastnilo, ale také z výsledků studentských voleb. Ty probíhaly na 265 českých středních školách a bylo v nich odevzdáno na 22 880 hlasovacích lístků. Ačkoliv na gymnáziích získala nejvíce hlasů koalice SPOLU, na učilištích měla jasnou převahu právě Přísaha a Motoristé. V celkovém hodnocení se pak umístila druhá, jen necelý procentní bod za SPOLU.

...
Man Ký
Představte si jednadvacetiletého Petra, jenž žije v malé vesnici v jižních Čechách a pracuje v autoservisu v tamním okresním městě. Má auto, přítelkyni, dítěti už se nebrání. Má rád přímočarou komunikaci a přímočarý humor. Na mobilu u něj kraluje TikTok, a když je čas, rád si zahraje nějakou počítačovou hru.

Nerad poslouchá, že je něco složité, a to ani ve vztazích či ve světě. Holky jsou podle něj holky a kluci kluci, zbytek jsou nesmysly. Věří tomu, co vidí. Politika ho moc nezajímá – krom toho, co z ní bude mít dopad přímo na jeho život.

Rád se podívá na hokej či bojové zápasy MMA, a pokud jde o zvedání železa ve fitku, ani tomu se nevyhýbá. Myslí si, že za své postavení ve společnosti si člověk může hlavně sám, a tak na sobě dál pracuje.

Politika jej sice nezajímá, ale letos přesto volil do Evropského parlamentu, protože co je moc, to je moc. A on si na svoje auto se spalovacím motorem nedá sáhnout. Bez něj by totiž do práce dojížděl každé ráno autobusem skoro hodinu. Takže Petr šel volit a svůj hlas dal Filipu Turkovi.
Horký Hrom
@Man Ký Zdá se, že klimaticky odpovědné myšlení a pochopení hloubky procesů nezbytných pro dekarbonizaci společnosti není něco, v čem by voliči z učilišť vynikali. To umí jen ti nejdemokratičtější z nás. Nabízí se dvě možnosti. Buď formovat myšlení těchto komunit již od nejútlejšího věku, aby volili demokraticky, nebo redukovat pasivní participaci těchto komunit na procesech selekce členů normotvorných institucí👍👍👍
Man Ký
@Horký Hrom na tohle je celkem dobrý facebook. když tam vidíš někoho plamenně kydat o tom, že klimatická změna je podvod, rozklikneš si profil a už to vidíš: SOU železniční, nebo mechanik automobilů ve vlastní živnost😊
traveldrive
@Man Ký Vzdelanie nie je patent na rozum. ám si toho žiarivým príkladom. 😉
Man Ký
@traveldrive ty tvoje krátké úderné repliky, kde na to chodíš? my se tady všichni modlíme, abys psal něco i k věci.
traveldrive
@Man Ký Vždy píšem k veci. Že to nepoberieš, je tvoj hendikep, nie môj. Palce nepomôžu. 😉
Man Ký
@traveldrive a za pár měsíců: měl jsem těžké období a řešil jsem to tak, že jsem se do každého navážel. už to dělat nebudu😊
bééééééé
Arese
@Horký Hrom Co to proboha je, "volit demokraticky"?! 😂
rohYpnol
@Arese
Jak říká volně řečeno Kulidakis, při slovním spojení Fialy "jsme jedinou demokratickou volbou" mi bylo hodně úzko... 😆 Udělat z více jak 50% voličů nedemokratické voliče a ještě hlásat, jaký jsem demokrat, to mohou opravdu jen pokrytci všech pokrytců z 5kolky.
Mokrous
@rohYpnol Ve volební komisi jsem se dožadoval urny pro nedemokraty a neměli. 😅
Ja Prvni a Posledni
@Mokrous

A tuningovou sekeru tam neměli?
Mokrous
@Ja Prvni a Posledni Kudy chodil, tudy trapnil, nemoh za to, byl to debil.
rohYpnol
@Mokrous

Ja chtěl nedemokraticky volit na Lhotce v Praze 4. Nic. Zvažuji že napadnu volby, protože nebyla zajištěna dostatečná míra nedemokracie.
Mokrous
@Arese Stále jsi nepochopil našeho mistra sarkazmu a ironie?
Man Ký
@Horký Hrom řekni mi horký hrome co píšou kluci. mám to červeným písmem a nepřečtu se. poznali se v popisu a teď se rozčilují? to jsem ale nepsal já!!! to je z internetu. jsem v tom nevinně😊
Ja Prvni a Posledni
@Man Ký

Ano, milovníci hranatosti se poznali okamžitě.
Horký Hrom
@Ja Prvni a Posledni 👍👍👍
Horký Hrom
@Man Ký Nevidím červené písmo
rohYpnol
@Man Ký
Opět opička řeší nesmysly. Je úplně jedno komu imponuje nějaký Turek.
Podstatné je, jaké politické názory Filip Turek reprezentuje. Lakýrník Tonda ani svářeč Pepa ani servírka Linda nejsou o nic méně hodnotní voliči než profesor Fiala, kandidát věd. Říká se tomu demokracie.
DonVito
„Chceme, aby přechod na bezemisní dopravu nebyl trestem, ale motivací,“
Presne tak by to melo byt.

Ja setrim na palivu, parkovnem, dalnicni znamce, servisu atd.
A jsem maximalne spokojen.
Spalovak uz si nikdy nekoupim.

Je priremny, ze ma snaha o udrzitelnejsi chovani je po zasluze odmenena.
👍
ericn
@DonVito No a měl bys pochopit, že ostatní to tak necítí. Čili 95% ČR trhu to tak nemá 😉
DonVito
@ericn
To neni o tom, co kdo citi.
😀
EV (v mem pripade ojete) je pro me ekonomickou volbou.
ericn
@DonVito v pořádku, nikdo ti to nebere 😉
DonVito
@ericn
No obcas nekdo (treba holub) ano.

Vysvetluje mi tu i cenu moji elektricke energie...
😀
wtf
rohYpnol
@DonVito

Říká se tomu nechci slevu zadarmo. Jo, koupil jsem auto za 1M+ a budu někomu kdo si koupil auto za 400 vysvětlovat, jak jsem ušetřil a jak on je klimaticky nezodpovědný... 🤣🤣🤣
JirkaII
@rohYpnol
Také mi to připadá jednoduché pochopit. Zatím jsou elektromobily jen pozlátko pro úzkou výseč obyvatelstva. A to jsi nejmenoval cenu fotovoltaiky, aby měli e-mobilisti levné nabíjení.
DonVito
@JirkaII
Fotovoltaiku nepotrebujes.

Staci tarif elektromobilta D27d.

8 hodin "nocniho" proudu...
rohYpnol
@DonVito
Jistě. A pak rozpis na služby aby jsi zapojil auto do nabíječky v ten správný čas, že 🤣🤣🤣

Mimochodem, sleva o cca 0,50 Kč/kWh, to je vážně skvělé... to se už vyplatí viď 🤣🤣🤣
DonVito
@rohYpnol
Zkus si znovu zjistit rozdil v cene, ju?
Pises hlouposti.
Staci si otevrit cenik CEZ.
😉

Rozpis na sluzby.
🤣

Ja treba mam v aute timer jen na nabijeni v nizkym tarifu.
Vecer (ne kazdy) zapojim, rano odpojim.
To je cely.

Uz zacinam chapat tvy obavy z elektromobility.
Ale nechci te precenovat, myslim, ze bys to zvladnul i ty.

PS Moje usili s nabijenim je myslim nizsi, nez kdybych musel jezdit tankovat na pumpu.
rohYpnol
@DonVito

Zkus si zjistit ten rozdíl ty. Zjevně netušíš o čem píšeš 🤣🤣🤣

P.S. nápověda, první začni tím komu může ČEZ vůbec dodávat 🤣🤣🤣 Je pak jasné že když ničemu nerozumíš tak píšeš takové bláboly.

P.P.S. Zeptej se prvně AI, ta ti určitě vysvětlí aby jsi aspoň tušil o čem se bavíme 🤣🤣🤣
houmer56
@DonVito Já pořád nechápu, proč máte všichni potřebu toho hlupáka krmit. Je ti jasný, že diskutovat s opicí vede jen k tomu, že se snížíš na jeho úroveň?
DonVito
@houmer56
Protoze pise, ze rozdil je 50 haliru, prestoze jsou to 2,49 Kc (rozdil dela distribucni sazba D27d v nizkem a vysokem tarifu).

Nechci dopustit aby si tu beztrestne plkal co chce.

Ale mas pravdu.
Diskutovat s rohypnolem je jako hrat sachy s holubem...
rohYpnol
@DonVito
Holoubku, stále jsi neodpověděl. Ale ty možná už tušíš proč, viď 😅😅😅

Víš, jak to píšeš? Pravda a láska zvítězí? ❤️😆
Horký Hrom
@DonVito Souhlas 👍👍👍 A hlavně zavést Fialovy povolenky a zakázat prodej fosilů v roce 2035. To jsou ty nejlepší motivace 👍👍👍
Horký Hrom
Fantazie. Za 5 let už stejně nikdo spalováky kupovat nebude, takže si každý Němec bude užívat daňových výhod a každá německá firma zvýhodněných daňových odpisů 👍👍👍Všichni se budou mít lépe a zachráníme světové klima 👍👍👍
rohYpnol
@Horký Hrom

Jako klimaticky zodpovědný jedinec předpokládám, že od roku 2035 nemusím chodit do práce, protože budu zabezpečený jen příjmy z daňových výhod diky klimaticky odpovědné politice EU. Bude pro EU těžké vůbec všechny ty příjmy stíhat utrácet. Valí se na EU progresivistická lavina blahobytu.
Horký Hrom
@rohYpnol Bude to nádherný život 👍👍👍
Arese
@Horký Hrom Když vy si většina Evropanů koupí elektroplečky, tak "zachrání světové klima". 😂😂😂
👍👍👍
rohYpnol
@Arese
Mám obavy z toho, že nastane vesmírná panika. Ta změna barvy planety Země z modré na zelenou v roce 2035 bude zřetelná i z toho nejzapadlejšiho koutu galaxie... Bude to jak když stojíte na semaforu a blikne tam zelená...
Mokrous
@rohYpnol 😂👍
traveldrive
@rohYpnol Len aby nebola skôr hnedá. Od všetkých tých sračiek...
KANKUNEN
@Arese Spíše vidím, že elektrická bude první Čína. V rusácku budou slavit 100 let Nivy.
Horký Hrom
@Arese Jak chceš jinak zachránit klima???
PowerHouse
Baterky a e-pohon jsou zadarmo.

A do roku 2029 zde budou ještě levnější sodíkové baterky s kapacitou 200 Wh/kg, ... .
Horký Hrom
@PowerHouse Ještě levnější než zadarmo 👍👍👍
KANKUNEN
@Horký Hrom Zlomek zadarmo
ericn
@KANKUNEN jj ještě nám za ty elektromobily budou platit, abychom si je vzali...
traveldrive
@PowerHouse Už mali byť tento rok... Alebo minulý?
Man Ký
@traveldrive baterie s pevným elektrolytem mají zpoždění. sodíkové ani ne. tam se donedávna řešila hustota a zdá se, že se to daří.
takže jednou to vyjde i na laciné e-Berlingo pro travela. stačí vyčkat.
ericn
@Man Ký no jo, rok 2075 se celkem rychle blíží 🤣👍
rohYpnol
@ericn

Už to mám v kalendáři, abych to náhodou nepropásl. Čas strašně letí 🤣🤣🤣
Man Ký
@Man Ký jasně brácho, vím, že pro socky typu RHP nebude takový auto nikdy😊
Tonito Debelito
@Man Ký
hele kamo pravda z betonu zadnej makeup
Tonito Debelito
@Tonito Debelito
hele kamo real talk s usmevem
Horký Hrom
@Tonito Debelito Díky, Antoníne 👍👍👍
Rosta Jež
Kdyby se ti, co si koupí EV aspoň chovali ekologicky, ale oni se naopak velmi často chlubí tím, že klidně najedou 40 tis. km za měsíc. Oproti např. 15 tis. km benzinovém autě mají pak daleko horší celkovou emisní stopu (zejména celkové CO2 a pneu, brzdy už méně).
Man Ký
@Rosta Jež kdo najede 40 tisíc za měsíc? 1300 km za den? omg😊
kozakm
@Rosta Jež jakože schválně jezdí víc, protože mají EV?
eLzyx
děkujeme Německo. Aspoň bude co dovážet do ČR. Bez ojetých EV se tu neobejdeme.
Horký Hrom
@eLzyx Souhlas 👍👍👍 Čím více ojetin, tím lépe 👍👍👍