Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Ferrari odhalilo techniku svého elektromobilu. Snaží se o jiný přístup

12 komentářů

dodo24
@Pepa_007 tých 10km/h bude určite jasný deal breaker pre každého, kto bude chcieť elektrické Ferrari 😁
Pepa_007
Není 310km/h na tisíc koní málo? Spalovací umí 320-355.
Fiiiha, 2.3 tuny. Pěkný cvalik.
A zvuk? Umělý zvuk vůbec nekomentuju. 😖🫣
Othello
Jednak by mě zajímalo co je "hustota točivého momentu"

a druhý dotaz k čemu jsou tak vysoké otáčky, když sám pan Vaculík nás několikrát školil že vysoké otáčky jsou značně nevýhodné kvůli elektromotorickému protinapětí. Vysoké otáčky spíše naznačují, že ty motory budou mít relativně malý moment.
Ostatně mnohem důležitější než maximální otáčky jsou průběhy výkonu, ty ale výrobci vesměs tají. Netuším proč
hrtlik1
@PJ164 Naopak u takového auta bych očekával cell-to-pack, jako to má Neue Klasse. Dosáhne se lepší hustoty a teplotního managmentu. Opravy baterek v tomhle cenovém segmentu nikoho nezajímají a navíc potichu přiznávají, že ty baterky třeba opravovat bude.
gil54
Mohl by mi pan autor, prosím, nějak blíže vysvětlit význam slova "elastizovaný" jak obecně, tak i ve spojení "...elastizovaný zadní pomocný rám"?

Děkuji.
PJ164
@Othello Sám jste si odpověděl. Jinak charakteristiky elektromotorů nejsou vůbec tajné.
Milos_S
„při zachování kompaktních rozměrů“
Sousloví „kompaktní rozměry“:mě vždy pobaví 😃.
Jsi ty rozměry soudržné?Pevné? Husté?
https😐/slovnik-cizich-slov.abz.cz/…/slov👋kompaktni
Othello
@Johnn
děkuji, nicméně tohle je křivka generovaná externě nejspíš jen tabulkovým programem na základě omezených dat. Pokud jsou hodnoty výkonu nebo momentu k dispozici včetně příslušných rozsahů otáček tak samozřejmě není žádný problém takový graf vytvořit, obvykle ale právě ty rozsahy chybí

Není to tedy průběžná charakteristika jednoznačně prezentovaná výrobcem kterou jsem měl na mysli. Takové nadále postrádám. Dříve nějaké byly dostupné, teď se po nich slehla zem
Johnn
@Othello třeba Hyundai. www.automobile-catalog.com/…_239_kw_awd.html
A samozřejmě i další
Othello
@PJ164 ,
Na co jsem si odpověděl ? Na tu hustotu ? Nebo proč vysoké otáčky ? Odpověď nevidím

A pokud charakteristiky nejsou tajné, dejte odkaz třeba na tohle Ferrari. Nebo aspoň nějaký Hyundayi, Škodu, Renault, Volvo, BYD ....
ericn
@dodo24 Otázkou je, jestli se vůbec někdo takový najde... Proč lidi chtěli a chtějí Ferrari? Kvůli bzukotu? Asi ne, že?
PJ164
Skoro dvaapůl tuny. Takže ani kdybych na to měl. Ten akumulátor vyměnitelný po segmentech ale oceňuji, tím je do značné míry vyřešeno, co se starou či špatnou baterií. Jinde asi s likvidací vozu.