Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Sotva skončili, zase to rozkopou. D1 u Brna projde další rekonstrukcí

19 komentářů

Helle
A celé to skončí tak, že se nakonec celá dálnice Praha Brno rozšíří na 3 pruhy. Byla hrubá chyba, že se to neudělalo " nedávno" při celkové "rekonstrukci"
rohYpnol
@Helle
Nebyla to hrubá chyba. Kdyby se rozšiřovala na 3pruh, tak modernizací stavíme dodnes... Což sice stavíme i tak, ale to je trochu jiný příběh.

ŘSD se snaží. Bohužel, stav a kapacita D1 je neustále 20 let pozadu. Ale to nedožene žádná vláda. To možná dožene komoušská EU a její zelenorudá ideologie, která nám zakáže auta. Ale věřím že naše nová vláda se stane leaderem racionální politiky, která na sebe nabalí i ostatní země.
šofér
@rohYpnol - nebožtít Petr Moos děkan z dopravní fakulty ČVUT, jediný opravdový odborník na silniční inženýrství v devadesátkách chtěl třípruh + dostavět D 35 bezodkladně s tím, že pokud to neuděláme, a udělá se ten paskvil s rozšířením o 2 m, jak je dnes tak do dvaceti roků budeme opět řešit rozšíření na třípruh.
Politici to zamítli, no, výsledek vidíme, že? Je to tak vždycky, odborníci něco navrhnou a politici, kteří mají pouze v zádeli dírku tomu přece rozumí, že? Dnes to samé dělají politici v Praze s Výtoňským železničním mostem...
rohYpnol
@šofér
Tady se politiků opravdu musím zastat.
Technicky má samozřejmě Moos pravdu a i já tohle tvrdím po celou dobu. Jenže ty věci jsou prostě složitější.
Jenik3
@šofér
S D35 se spojuje velke ocekvani souvisejici s presunem provozu z D1. Nevim, jak budou ocekavani naplnena.
Tycoon
@Jenik3

Už teď, když je hotový ten úsek D35 kolem Pardubic až skoro k Vysokému Mýtu, tak rozestavěná D35 ulehčuje provozu na D1. Odborníci v čele s Moosem správně navrhovali co nejrychleji postavit D35, tím ulehčit D1 a začít její velkou přestavbu na třípruh. Bohužel, většina politiků je z Prahy a Brna, takže se udělal ten nesmysl s rekonstrukcí D1 v původním dvoupruhovém uspořádání.
rohYpnol
@Tycoon
Stále nerozumím proč tady okamžitě nezvednou silniční daň. 8 z 10ti kamionů je tranzit. Jsme tak levní že se jim vyplatí tady i stát v těch desítky km dlouhých kolonách...
Desperado
Příspěvek podléhá schvalování.
ryccardo
@Tycoon a pristi rok to bude po otevreni novych useku jeste vetsi uleva pro D1, protoze na sebe D35 stahne cast dopravy. Kuprikladu me uz vyjde rychlejsi jet do Brna pres D35 nez D1 i kdyz to nebude celou dobu po dalnici.
Tycoon
@ryccardo

Pro mě je už i ta současná nedostavěná D35 ve většině případů rychlejší než D1, přestože třeba Litomyšl a Vysoké Mýto jsou někdy skoro jako parkoviště.
ryccardo
@Tycoon tesim se na letosni porci novych useku. To bude uplne jiny kafe. Martyrium mezi Turnovem a Hradcem se vyrazne zkrati, Myto konecne objedes a hned za Litomysli hura na dalnici. No to bude luxus.
šofér
Velká, není nutné jet z MSKraje do Prahy a dál do Německa přes Brno.
Ja Prvni 123
@rohYpnol Ty vole Turek s Okamurou, pod vedenim slovenskeho estebaka, jako nositele racionalni politiky?!

Jdu pryc, tohle proste neni zdravy.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
...zapomněl jsi na rozvědčíka ... 😆😉
Ja Prvni 123
@rohYpnol Ty jses fakt uplne ztracenej pripad, vratim se k te praxi na tebe proste vubec nereagovat.

Mimochodem: nebyl rozvedcik, ale pruzkumnik.
Pochopis rozdil?

Howgh.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Ne, detaily mezi průzkumníkem a rozvědčíkem mi zůstaly skryty. Nikdy jsem netoužil poznat rozdíl 😁
MB1975
Jezdim tudy uz leta 2x tydne🫣popravde kdyby brno zmizlo z povrchu zemskeho tak by se mne jako ridici strasne ulehcil zivot..
Ja Prvni 123
Chapu, ze ten titulek je chytlavy... ale neni to pravda.

Nic nerozkopou, z toho co postavili.
Pokracuji druhou etapou.

Ta krizovatka byla spocitana na prijezd aut dvema pruhy, z jednoho smeru.
Prijezd aut tremi pruhy logicky nemuze zvladnout.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Dej si opět mokrý hadr na hlavu. Titulek chybný není. Nikdo neřekl ani z ničeho nevyplývá že někdo má rozkopávat něco co bylo už opraveno.

Jinak je to potřeba udělat, dopravní řešení je docela zajímavé a jsem zvědavý jak bude reálně fungovat.

Každopádně 2 roky bude peklo. Jsem zvědavý na ty kolony, tipuji že budou začínat tak 50 až 70 km před Brnem...