Testy
KANKUNEN
11
Za mě je to parádní auto, díky elektrifikaci je konečně pryč lenost Hondích motorů v pásmu pod 4t otáček. Ty hybridy jsou čím dál lepší, jen to kazí 1,5 TSI, která žere taky málo i bez hybridizace.
Přejít do diskuze
Hybrid problém neni, problém je karoserie, kompakt, který je něco mezi liftbackem a hatchbackem asi neuspokojí moc klinetů, za cenu defakto prémiového C segmentu. Ale dát 900 za takto výkonné rodinné kombi už tak ujeté není @ericn
@Pepa_007
Neviem kolko ludi potrebuje v kompaktnom hybride jazdit 200+. Mozno par masochistov, ktorym nevadi, ze pri tom rovno ohluchnu. Zvysok to neriesi.
Neviem kolko ludi potrebuje v kompaktnom hybride jazdit 200+. Mozno par masochistov, ktorym nevadi, ze pri tom rovno ohluchnu. Zvysok to neriesi.
@ericn vše je jen o ceně, nic víc. Není to o technice. Každý příspěvek kritizující prodeje končí komentářem o ceně, jak překvapivé. Je to věc výrobce a že na něj někdo nemá, to už je problém zákazníka.
Nicméně zrovna u civicu není problém cena nebo technika, ale především karoserie, která není zas tak oblíbená.
Nicméně zrovna u civicu není problém cena nebo technika, ale především karoserie, která není zas tak oblíbená.
No jo, jenže lidi by u Civicu chtěli normální benzin a slušnější cenu. Hybrid evidentně netáhne...137ks za 3/4 roku je smutný příběh... Běžně se tu prodával skoro 2,5 násobek, tj třeba rok 2018 bylo víc jak 345ks 😉
@Ozzman tak na silnici je nevidíš, kamarád ho má (služební). Jako je fajn, ale být tam 1.5T 6M s lepší cebou prodá se jich výrazně víc 😋
@Prasivak P To sedí. Ono i kdyby, tak stejně to Německo se nepřeletí, protože těch úseků a volného provozu je tak málo, že to je ušetřených pár minut uproti 130
@ericn Jo kolík se prodá Octavii v benzínu do soukromých rukou? A to je Škoda, jseš úplně mimo
Honda se s tím autem může snažit, jak chce, ale stejně populární nikdy nebude. Je tak neuvěřitelně bezpohlavní, nudné, až odpudivé, že by to nezachránil ani osmiválec pod kapotou. To říkám jako bývalý milovník Hondy, především Civicu.
@Ozzman na délku je to cca. jako Octavia 2. Já si myslím, že to by samo o sobě problém nebyl, pro rodinu 2+2 to je docela hratelný... primárně je to prostě drahý.
Když jezdím přes Brno, potkám jich často i několik, včetně té letošní nové modré. Za mě tomu chybí hlavně kombík, jinak bych si ho už asi zaparkoval i sám doma 😊 ZR-V má kufr ještě menší a CR-V je už moc velké a drahé.
@Mikesus no jasně a proto se jich prodalo tak málo. V nižší střední nikomu nezáleží na penězích 🤣. Naopak Liftback je v pohodě, Octávek tu jezdí mraky. Cena a jen hybrid je ten problém. Když tu byl benzin a nafta, třeba u 8G/9G prodávalo se pře 700ks ročně. Dnes 137ks 😋
Co Type-R?
Nádrž 40l, vyšší hmotnost, kufr jen 410l? Pro české "chasníky" nic moc. Nejdou se lepší auta.
Tragickou top speed ani netřeba zmiňovat. To už je klasika u moderních aut. Prostě Německo tím nepřeletíte 200+.
Nádrž 40l, vyšší hmotnost, kufr jen 410l? Pro české "chasníky" nic moc. Nejdou se lepší auta.
Tragickou top speed ani netřeba zmiňovat. To už je klasika u moderních aut. Prostě Německo tím nepřeletíte 200+.
@Prasivak P
Na Jazz to mali normalne v cenniku, alebo v servis nakladoch na stranke a tam bola bateria 3-4x draha ako na Yaris... Pochybujem, ze na 2litrovy Civic by bola lacnejsia. Tiez som to hladal na webe a na starsie auta kde bola NiMH pise okolo 2tis USD, ale napise ti aj 8tis USD.... Na Honda klube to riesili, cenu mam odtial.
Na Jazz to mali normalne v cenniku, alebo v servis nakladoch na stranke a tam bola bateria 3-4x draha ako na Yaris... Pochybujem, ze na 2litrovy Civic by bola lacnejsia. Tiez som to hladal na webe a na starsie auta kde bola NiMH pise okolo 2tis USD, ale napise ti aj 8tis USD.... Na Honda klube to riesili, cenu mam odtial.
@lamal nuda som myslel ten typicky hybridny prejav a aj tuctovost, je ich proste vsade vela. Honda ma podla vsetkych recenzii vdaka simulacii stupnov “soferskejsi” prejav, niektori ho popisovali na okreskach ako pri starej dobrej vytocenej atmosfere. Co sa tyka interieru corolly, tak nevyzera zle a samozrejme ze v nom nic nechyba, ale nepoviem si pri nom ze je vyslovene pekny. Ten z civicu sa mi vyslovene paci.
@lamal nemohli tie baterie medzicasom zlacniet? Nasiel som o nich toto, ale neviem nakolko je to spolahlive info: https😐/www.topspeed.com/…-hybrid-battery/
“ Honda's online parts catalog indicates that a new HEV battery pack module costs $3,058.33 before taxes and discounts, but this includes all auxiliary components that you wouldn't typically need unless your housing sustains damage due to a collision or manufacturer fault. Select Honda dealership websites indicate that you can e😜ect to pay around $2,000 for a new hybrid battery in the best-case scenario, which we think is a bit of a conservative figure. Reddit users have indicated that older Honda Hybrid battery replacements typically cost around $2,500 for parts and labor via an independent workshop, which sounds reasonably accurate. “
“ Honda's online parts catalog indicates that a new HEV battery pack module costs $3,058.33 before taxes and discounts, but this includes all auxiliary components that you wouldn't typically need unless your housing sustains damage due to a collision or manufacturer fault. Select Honda dealership websites indicate that you can e😜ect to pay around $2,000 for a new hybrid battery in the best-case scenario, which we think is a bit of a conservative figure. Reddit users have indicated that older Honda Hybrid battery replacements typically cost around $2,500 for parts and labor via an independent workshop, which sounds reasonably accurate. “
@Jiri Lon
Inac na to pozeras ked za to mas vysolit vlastne peniazky a auto si chces nechat dlhsiu dobu co je u Hondy bezne, mna to odradilo no. Kupit bateriu za 35-55tis ako v pripade Toyoty je pohoda po 10tich rokoch.
Inac na to pozeras ked za to mas vysolit vlastne peniazky a auto si chces nechat dlhsiu dobu co je u Hondy bezne, mna to odradilo no. Kupit bateriu za 35-55tis ako v pripade Toyoty je pohoda po 10tich rokoch.
@lamal já šel úplně původně po toyotě corolla 2.0- vzhledově se mi líbí, vnitřek nenadchne, neurazí, ale přišla mi krapet těsná ( ne tak, abych ji vyřadil z výběru, ale pocitově malá), ale ta převodovka...bylo to dost bezesných nocí, ale nenašel jsem odvahu, přece jen jezdím i dost dálnice. Ale opravdu není tak hlučná jak civic. Jen ještě dodám, že on ten rozdíl vlečka - nezavislé zavěšení v reálu při normální jízdě extra nepoznáš. Jako ideálně vzít vnitřek civicu, včetně převodovky, narvat do corolly 😂
@lamal rozumím, ale když se podíváš , jaké nájezdy má toyota, tak tam zasadni problém nevidím.
@Jiri Lon
Teoreticky je to cena baterie elektromobilu a to na majitela podla mna vytiahne uplne kazdy, kto to auto bude kupovat... vsetky auta s takouto potencialne drahou bačkorou sa predavaju za zlomky hodnoty a obavam sa, ze to postihne aj Civic.
Konkretne som sa docital okolo 230tis a to si dovolim trvdit, ze nezozerie snad ziadne dnesne ICE pri rozumnej udrzbe a stale sa jedna len o bateriu... nic ine za tie prachy nedostanes.
Teoreticky je to cena baterie elektromobilu a to na majitela podla mna vytiahne uplne kazdy, kto to auto bude kupovat... vsetky auta s takouto potencialne drahou bačkorou sa predavaju za zlomky hodnoty a obavam sa, ze to postihne aj Civic.
Konkretne som sa docital okolo 230tis a to si dovolim trvdit, ze nezozerie snad ziadne dnesne ICE pri rozumnej udrzbe a stale sa jedna len o bateriu... nic ine za tie prachy nedostanes.
@Prasivak P
Riesil som to iste, Corolla je najlepsia a dost na nej vidno, ze je pre Toyotu dolezita... ma dobre sedacky, interier nie je dizajnovy vykrik, ale ma dobre materialy, ergonomiu, infotainment a super sedacky. Nenapada ma nic co by mi chybalo v interieri Corolly... okrem nejakeho priemium vizualu, ale na to tu mas ine znacky. Nudna v com ? Vypada stale vytecne a podvozok ma skvely, riadenie slusne, myslim ze nebude tak daleko od Civicu a je omnoho lepsia nez koncern s vlečkou.. navyse oproti Civicu je aj o chlp lepsia odhlucnena.
Riesil som to iste, Corolla je najlepsia a dost na nej vidno, ze je pre Toyotu dolezita... ma dobre sedacky, interier nie je dizajnovy vykrik, ale ma dobre materialy, ergonomiu, infotainment a super sedacky. Nenapada ma nic co by mi chybalo v interieri Corolly... okrem nejakeho priemium vizualu, ale na to tu mas ine znacky. Nudna v com ? Vypada stale vytecne a podvozok ma skvely, riadenie slusne, myslim ze nebude tak daleko od Civicu a je omnoho lepsia nez koncern s vlečkou.. navyse oproti Civicu je aj o chlp lepsia odhlucnena.
@lamal já bych se toho asi tak nebál. On teoreticky servis po 8 letech na motoru můžou být dnes taky statisíce.
@Prasivak P souhlas místo panaramatické střechy určitě lepší odhlučnění. Zajimavé bylo srovnání s Corollou, kdy civic tak otravně nevytáčí motor a opravdu jsem byl překvapený, jak je to auto příjemné a pro 2 dospělé a desetileté dítě dostatečně velké. Každopádně když se prodejce 14 dnů neozval, tak jsem to přestal řesit.
@lamal
toto je tiez celkom fail, skoda inac vydareneho auta. Blbe je ale, ze ak chce clovek full-hybrid a nechce SUV, tak popri civicu ostava iba corolla, ktora je nudna, je ich na kazdej ulici zo 10 a nema zrovna pekny interier.
toto je tiez celkom fail, skoda inac vydareneho auta. Blbe je ale, ze ak chce clovek full-hybrid a nechce SUV, tak popri civicu ostava iba corolla, ktora je nudna, je ich na kazdej ulici zo 10 a nema zrovna pekny interier.
@Prasivak P
Okrem hlucneho auta za 850tis (Sport) je problem aj cena hybridnej baterie, udajne je nad 200tis kč a zaruku ma 8r... ak je to pravda tak som zvedavy co to spravi s hodnotou vozidla.
Tieto dve veci ma od Civica odradili, mozno este to ze je zbytocne velky pre mna.
Nieco o cene napovie aj Jazz, tam stala bateria okolo 120tis kč a to ma 1.5 hybrid, na Yaris cross okolo 35tis a zaruka 10r...
Okrem hlucneho auta za 850tis (Sport) je problem aj cena hybridnej baterie, udajne je nad 200tis kč a zaruku ma 8r... ak je to pravda tak som zvedavy co to spravi s hodnotou vozidla.
Tieto dve veci ma od Civica odradili, mozno este to ze je zbytocne velky pre mna.
Nieco o cene napovie aj Jazz, tam stala bateria okolo 120tis kč a to ma 1.5 hybrid, na Yaris cross okolo 35tis a zaruka 10r...
@Jiri Lon
tak to je dost pruser potom, ale klasicky japonsky pristup, ze urobia 90% veci na aute uplne perfektne a na zvysnych 10% sa kompletne vykaslu. Keby aspon pri najvyssej vybave bola moznost vypustit panoramaticku strechu (kludne by som si priplatil aby tam nebola ak by bola taka moznost) a usetrene kila by investovali do odhlucnenia. Toto je fakt skoda inac super auta (aspon podla recenzii).
tak to je dost pruser potom, ale klasicky japonsky pristup, ze urobia 90% veci na aute uplne perfektne a na zvysnych 10% sa kompletne vykaslu. Keby aspon pri najvyssej vybave bola moznost vypustit panoramaticku strechu (kludne by som si priplatil aby tam nebola ak by bola taka moznost) a usetrene kila by investovali do odhlucnenia. Toto je fakt skoda inac super auta (aspon podla recenzii).
@Prasivak P když to přeženu, tak v zadní části jsem si připomenul Favorit..ne, jako tohle se nepovedlo. Jeli jsme tim po Ostrave, na obchvatě k hradu tak max 130 a popravdě cca při 80 už jsem neslyšel, co se baví manželka s prodejcem. A to jsem tou dobou jezdil I30, která je sama hlučná..Jinak to auto bylo moc fajn, nebýt prodejce takový kretén, tak bych i uvažoval o dodatečném utlumení. Ono se v té verzi před faceliftem dalo dostat u verze sport na nějakých 800 a to už mi přišlo rozumný ( s tím, jaké jsou dnes ceny )
Proč se tak málo prodává.. ?
Malý počet autorizovaných prodejců, slabá podpora modelu v Čechách.
A když už k nim přijedete, jako já před 2lety na Jarov, nechají vás projet
nejkratší možnou trasu kolen areálu s prodejcem vedle sebe...
Samozřejmě specifická karoserie a škodovkomanie v ČR.
Malý počet autorizovaných prodejců, slabá podpora modelu v Čechách.
A když už k nim přijedete, jako já před 2lety na Jarov, nechají vás projet
nejkratší možnou trasu kolen areálu s prodejcem vedle sebe...
Samozřejmě specifická karoserie a škodovkomanie v ČR.
@Jiri Lon
Ku comu od konkurencie by si pririvnal ten hluk? Ja som uz kvoli nemu raz nad civicom zlomil palicu, ale stale mi vrta v hlave ako druhe auto do domacnosti. Od akych rychlosti to zacalo byt neprijemne? Co som googlil a pozeral/cital recenzie, tak sa v tom uplne nezhodovali a zatial co pre niekoho bol ten hluk este v norme, inym vyslovene vadil.
Ku comu od konkurencie by si pririvnal ten hluk? Ja som uz kvoli nemu raz nad civicom zlomil palicu, ale stale mi vrta v hlave ako druhe auto do domacnosti. Od akych rychlosti to zacalo byt neprijemne? Co som googlil a pozeral/cital recenzie, tak sa v tom uplne nezhodovali a zatial co pre niekoho bol ten hluk este v norme, inym vyslovene vadil.
@wit torio
v com je fakt lepsie auto? Tipujem ze bude lepsie odhlucneny a vacsi kufor,rychlejsi bude o chlp. Honda bude lepsia podvozkovo a kvalitou soracovania (leon je plastove peklo), bude lepsie jazdit za mensie prevadzkove naklady. Neviem, ci by som o jednom alebo druhom tvrdil, ze je “ fakt lepsie auto”. Mne ta cena pride adekvatna konkurencii. Ze ich vidat na cestach tak malo(pripada mi, ze castejsie stretavam porsche 911 nez civic 11-tej generacie) by som pripisoval skor absencii lacnejsich pohonov a stpnov vybavy a jedinej karoserii na vyber
v com je fakt lepsie auto? Tipujem ze bude lepsie odhlucneny a vacsi kufor,rychlejsi bude o chlp. Honda bude lepsia podvozkovo a kvalitou soracovania (leon je plastove peklo), bude lepsie jazdit za mensie prevadzkove naklady. Neviem, ci by som o jednom alebo druhom tvrdil, ze je “ fakt lepsie auto”. Mne ta cena pride adekvatna konkurencii. Ze ich vidat na cestach tak malo(pripada mi, ze castejsie stretavam porsche 911 nez civic 11-tej generacie) by som pripisoval skor absencii lacnejsich pohonov a stpnov vybavy a jedinej karoserii na vyber
@bobHTP
A v ktorom vesmire neujede scale? Civic je rychlejsi: https😐/zeperfs.com/…el10289-7929.htm
A v ktorom vesmire neujede scale? Civic je rychlejsi: https😐/zeperfs.com/…el10289-7929.htm
Nad Civicem jsem vážně uvažoval, opravdu příjemné auto. Podvozek, motor, interiér fakt super. Vzal jsem si sebou k prodejci i klasický kufr co vozíme na výlety a místa v kufru překvapivě dostatek. Každopádně hluk v zadní části byl fakt nepříjemný a druhá katastrofa prodejce..
No, Corolla je zrovna auto, které na dálnici fakt nemá problém i s omezovačem, je placatá, lehká a s 2.0 je na tom omezovači velmi svižně a je i dobře ovladatelná v takové rychlosti, takže s tím cestovat není problém i na tom omezovači (dokonce shodí otáčky na minimum a o motoru skoro nevíš). Někde jsem se dočetl, že ten omezovač někdo odblokoval a jezdí to skoro 230 (ale to samozřejmě nedělá dobře tomu systému a brzy dojezdí 😁) Lexus s tímto motorem má omezovač na 205 cca. @adamzprahy
Jo, ale ta auta, co na to mají potenciál výkonu, nemívají omezovač, tohle jsou vše auta C, maximálně D segmentů a do výkonů kolem 200 koní, ano, jede to svižně oproti autum před deseti lety, ale na to být opravdu rychlý v rychlostech nad omezovačem, tzn nad 190-200, je to pořád málo, zrychlení 190-220 pak má slabé i stejně výkonné auto bez omezovače. @adamzprahy
Já neříkám, že v tom 2+2 neodvezeš, ale ve chvíli, kdy chceš vzít i nějaké věci, sportovní vybavení a tak a máš na výběr i vedle kombík u konkurence, vezmeš kombík, když se budem bavit do detailu, jezdili jsme v 90tkách v krátkých subkompaktech (většina) a žili jsme, ale to dnes není nutné @Emel
@Sevca1 jj, s tou poslední větou souhlas 😉 Jinak jsem koukal, kdy byli v ČR u Civicu poslední zajímavé prodeje a to v roce 2014 611ks... tvl
@ericn Jj, i tak myslím že i kdyby Honda měla čistý benzín tak ty prodeje o moc ne stoupnou. Cena by byla stále vysoká a absence kombíků u Čechů 😀. Oni se ve finále ani moc nesnaží, jsme pro ně okrajový trh
@Sevca1 Tak jasně, soukromě se toho moc neprodává, ale Octa je typické fleet auto v ČR. Honda byla vždy o soukromých prodejích. Tj když nabídneš špatný mix za vysokou cenu, moc toho neprodáš. Octu kupují firmy a máš pravdu, většinou v kombíku. Tipnu si tak 90% kombi, nafta a firemní 😉 Lift naopak soukromé a v benzinu, ale pořád tam máš 2x 1,5TSI 85/110kw + naftu a PHEV = máš výběr dle své peněženky od 660tis kč výše, ale máš na výběr. U Hondy prostě ne...
@Ozzman Honda byla vždy trochu jiná, ale v 90tých letech správně. Pak přešla na UFO design, který se ale chytl, navíc stále s konvenčním pohonem. Tahle generace má problémů víc a systém hybridu je jeden z nich, design mdlý a cena vysoká... Tj zákazníky to řešení evidentně nezaujalo, nikde... 😉
@Ozzman v tomhle chybí právě ty výkonné motorizace s kterýma nenuceně zrychlíš na 180 tak že si toho sám nevšimneš. Ale jako jo, uznávám že pro velkou část lidí je 200+ nesmysl, jen mi vadí to omezování že to zároveň neznamená že vše omezit na 180 je ok. Stále na té dálnici v DE na úsecích bez omezení potkávám běžně více aut využívajících 200+. Čimž neřikam že tak jezdí každý, ale velká část podle mě +- 150.
@Prasivak P ok reagoval jsem trochu podrážděně. Máme tu 2 extrémy, jeden by s HEV Civicem chtěl 200+, druhý popírá smysl ježdění nad 130 😁
I tak teda není kompakt jako kompakt, VW Golf 8 mám zkušenost (obyč verze) s rychlostí okolo 180 km/h a překvapil jak je to v klidu...samozřejmě 5er (ano máme) je jinde, ale v minulosti jsem hot hatchem jezdil pracovně po Německu když bylo potřeba a nebyl to problém, jediné co mě omezovalo byla malá nádrž a vysoká spotřeba. Máš pravdu že většině to asi vadit nebude, i když je otázkou kolik lidí kvůli tomu přešlo na jiné a dražší auta, obzvlášť když je to auto drahé.
V Německu na té dálnici je totiž vidět když jedeš rychleji a potkáš ostatní rychleji jedoucí auta jak jsou to všechny ty "konzervativní" modely a motorizace a neni jich vůbec málo. To teda dneska už jsou víceméně jen VW a prémie. Nezřídka tam ale potkám Corolly jedoucí 180 km/h tak se vsadím že kdyby tam měli silnější motor, pojedou i víc.
I tak teda není kompakt jako kompakt, VW Golf 8 mám zkušenost (obyč verze) s rychlostí okolo 180 km/h a překvapil jak je to v klidu...samozřejmě 5er (ano máme) je jinde, ale v minulosti jsem hot hatchem jezdil pracovně po Německu když bylo potřeba a nebyl to problém, jediné co mě omezovalo byla malá nádrž a vysoká spotřeba. Máš pravdu že většině to asi vadit nebude, i když je otázkou kolik lidí kvůli tomu přešlo na jiné a dražší auta, obzvlášť když je to auto drahé.
V Německu na té dálnici je totiž vidět když jedeš rychleji a potkáš ostatní rychleji jedoucí auta jak jsou to všechny ty "konzervativní" modely a motorizace a neni jich vůbec málo. To teda dneska už jsou víceméně jen VW a prémie. Nezřídka tam ale potkám Corolly jedoucí 180 km/h tak se vsadím že kdyby tam měli silnější motor, pojedou i víc.
@traveldrive Ano to je v pořádku kdo nepolika denně spoustu dálničních km tak nafta nedává smysl.Nerozporuji že se benzínová Octavie prodává. Na fyzické osoby to ještě stále pokulhává, třeba se to změnilo . Byl takový standart že poslední léta si Octavii a třeba Passat fyzické osoby většinou kupovali ojeté.
Hlavním problémem je cena... Za tu cenu mám Cupru Leona v kombíku, a když chceš v Civicu lepší výbavu , tak za obdobnou cenu už u cupry můžeš mít 2.0 tsi 150 kw a to už je fakt lepší auto..
Jasně, že je, běžná Oktávka nad 150 taky hučí, mimo prémii takové cestovní rychlosti v relativním komfortu zvládalo akorát Mondeo, co mám zkušenost @Prasivak P
Tak já bych to uvedl asi na pravou míru, drtivou většinu lidí omezení Vmax na těch 180-200 reálně skoro nezdrží, já jel v září Německem s Ofcí s Vmax 220 a jak jsem psal níže, ani k té dvoustovce jsem si neměl kde přičichnout, kolony, rozkopávky a i tak, kde už byla rovina, tak bych potřeboval alespon 200kw , abych té rychlosti dosáhl na tak krátkém úseku, takže Ano, je fajn, že jsou tu auta, která to zvládají, ale takový ten oblíbený hejt, že auta s omezovačem jsou nepoužitelná, to je taky blbost 😊 Hlavně u běžných kompaktních aut. Já s takovým jezdím , v ČR mne to omezilo 2x , kdy jsem se naháněl se silnějšími auty čistě z hecu a zasekl mne omezovač, ale to bylo naprosto iracionální a vlastně i nebezpečné 😊 @adamzprahy
@adamzprahy tak zas pozor, nepisal som nikto ale vacsina a par minut spominal Mikesus, ja mam s tou usporou casu podobnu skusenost ako ty. Len to je trochu rozdiel na 5-eri (pokial sa nemylim tak ho mame obaja) a na kompakte. Na civicu by mi to obmedzenie na 180 nevadilo aj skrz to, ze viac by sa mi nechcelo ist kvoli hluku. A ten relativny komfort u konkurencie musi byt fak relativny🙂
@Mikesus @Prasivak P že by někdo chtěl s obyč Civicem jezdit 200+ je samozřejmě blbost, ale bývali tu verze co toho schopné byli a byli/jsou konkurenti co to zvládnou v relativním komfortu. Tak s tim "nikdo" mluvte za sebe a klasickou lež "pár minut" si taky nechte pro sebe. Dlouhodobě tu píšu že tam jezdím často, naposledy minulý týden kdy jsem tam zkoušel jinou trasu než cestou zpět a v obou případech po většinu cesty neomezená rychlost a ušetřená hodina vůči navigaci a to jsem jel umírněně. S kompaktem jsem kdysi jezdil Astrou OPC s cílovým tempem 220-240 km/hn a dosahoval jsem 160-180 kmh prumer podle palubaku. Když vezmu cestu 500 km tak snaha o 130 skonci prumerem 115 kmh, bavíme se o rozdílu 1+ hodina v kazdem smeru. Je to rozdil mezi tim jestli je po prijezdu otevrena kuchyne hotelu nebo ne, jestli stihnes schuzku nebo nestihnes. Na pracovnich cestach se kazda minuta pocita.
@Ozzman Tak nemcuri zacali davat kamery na prvu znacku pri pracach na ceste, tam ja obycajne len plachtim, takze uz mam zbierku do rodinneho albumu
Civic je nádherný, ale cena není lidová a SUV vládne trhu😊 No a mezi náma, neujede ani Scale 1.5 tsi 🙂
Jezdím občas Německem mimo dieslu i hybridem s omezovačem na 195 tacho a i tak patřím k těm nejsvižnějším, reálně tě předjede jen polák v omezení, protože na to kašle, já mam fotek z německa už dost 😊 @Prasivak P
Nevím, kudy tím německem jezdíš 200+, já pravidelně jezdím do Belgie a sotva se občas dostanu pod 200 i s autem bez omezovače, protože provoz... takže je to uplně irelevantní u takových aut, ale vždy s tím někdo příjde jakožto s teoretickou situací aniž by si to zkusil 😁 @Pepa_007
Cena je problém, stát to 500-600 s hybridem, jde to jako teplé housky, ale reálně se podívej, kolik kompaktů se prodá krátkých a ne, opravdu to nesnese srovnání s lift Ofcí 😊 ta je přecijen větší a i tak jich tolik nejezdí...Kolik tady jezdí krátkých Golfů, Fokusů, Aster, Meganů a nebo Coroll (jo ty jo, protože jsou v carsharingu, to nepočítám) a to tahle auta se nabízí mnohem levnějí jako HB, než Civic... když už jsou to 5dv, tak jsou to často GTI/RS a jiné sportovnější verze. Za 780 začíná Audi A3... Civic je povedený, hybrid nevadí, vadí cena za "malé auto" , na to musí být specifický kupec, být to jako opravdový dlouhý lift a nebo kombík, bude jich jezdit určitě víc @ericn
@Mikesus to dost zalezi od trasy, Nemecko je velke🙂 Ale kazdopadne to nie je nic, co by som potreboval pravidelne absolvovat v civicu. Ak je niekto ako ako Semir Gerkhan, a jeho revirom su dialnice, tak ma na vyber ine auta.
@praptak Jo , to já nerozporuji. Ale celkově prodej na fyzickou osobu u nových aut co se týče Octavie není úplné terno. Takže u té Hondy by to bylo daleko horší, i stim čistým benzínem.Na to s poukazoval.
@ericn Že by byly prodeje lepší. No o moc ne. Dál jsem ti příklad s Octavii. A je všeobecně známo že Honda se poslední léta cenou u nás nepodbizi. Takže auto by bylo pořád drahé, fleet moc nedělají takže prodeje nic moc, no a jsme v Čechách takže bez kombi? Stačí 😀 No a na kdyby se ve finále nehraje. Takže Honda jsem dodá to co dodá, čistý benzín ne. Jinak auto je to dobré, o tom žádná.
@ericn jak říkám, vše se točí kolem ceny, ne kolem techniky. Navíc vyšší cena v ne úplně ideální karoserii nejde v cr dohromady. Pokud by měla být stížnost na cenu, tak možná výrobce, zatím jsem obecně stížnosti na cenu slyšel u čehokoliv od lidí, kteří by si dané produkty nekoupili. Buď na něj máš, nebo nemáš. Pokud nemáš, jdeš k levnější konkurenci. Tomu se říká trh. A je věc výrobce, jakou má cenovou politiku. Prostě zde je taková a hozená do "pololiftbacku", který není nějak žádanej.