Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Velký test zimních pneumatik ADAC potvrdil zlaté pravidlo

25 komentářů

johny555
Mě by zajímalo porovnání nových pneu Fulda vs. 5 let starých Goodyear se 4mm. Jsem na 99 procent přesvědčen, že ty Fuldy by dopadly nesrovnatelně lépe. Lepší častěji měnit za levnější pneu (nemyslím čínské šmejdy, ale rozumnou střední třídu), než koupit drahé pneu a naivně si myslet, že mám vystaráno. Alespoň podle osobních zkušeností.
KANKUNEN
@johny555 Ten rozdíl je kosmos. I nová celoročka je lepší.
Ja Prvni 123
@johny555 5 let stary goodyear se 4 mm nebude vubec spatnej.
Ja Prvni a Posledni
@Ja Prvni 123

Ano, ten archivní Goodyear dozrál do fáze, kdy by ho snad už i someliér z pneuservisu servíroval s karamelovým odstínem asfaltu.
KANKUNEN
@Ja Prvni 123 No jasně
Michal Exner
"Výjimku tvoří úseky osazené značkou „Zimní výbava“ – tam je nutné mít zimní pneumatiky na voze vždy, bez ohledu na datum či počasí." Blbě napsáno, podle toho musím mít zimáky v tomto úseku i v létě.
Ondřej Fíla
Příspěvek podléhá schvalování.
ryccardo
Trochu zavadejici prezentace vysledku. Nekdo zijici na horach na na zimni pneu jine pozadavky nez nekdo zijici v Mikulove. Dobre je ze podle znamek si kazdy vybere co chce. Zarazil me skvely vysledek te cinske gumy na snehu. To fakt ziram. Ja kazdopadne kupuji Sava Eskimo S3. Osvedcene a stale jeste za dobrou cenu.
traveldrive
@ryccardo U ADACu nevieš, či niekomu nešije výsledky na mieru. Neverím mu ani ň.
KANKUNEN
@traveldrive nevěř tomu co naměřili, věř vlastním konspiracím.
Man Ký
@KANKUNEN a to se dá použít prakticky na všechno u TD😊 na všechno má odpověď - negativní.
KANKUNEN
@Man Ký Nemáš pravdu, co se týká rusácka umí být pozitivní.
PowerHouse
Potřebuji pouze na led, který hrozí skoro každé ráno. Na sníh u Brna nepotřebuji.
Tedy na led jsou i ty Googyearky na nic.
xxc
@PowerHouse na lade nepomoze nic 😄
Othello
@xxc
hroty
ale s nimi se zas nesmí
ryccardo
@Othello a kdo to kontroluje? Kamarad je ma na aute se kterym jezdi v zime jen kdyz je fakt sajrajt na silnici a dela to tak uz asi 15 let bez problemu.
Othello
@ryccardo
tak kontrola základní způsobilosti vozidel je asi v kompetenci policie. A i když k ní dochází celkem zřídka, může použití neschválených pneu zkomplikovat třeba řešení případné nehody apod. byť by byla s cizím zaviněním

Nicméně používat hrotové gumy jen když je na silnici sajrajt vyžaduje mít buď jedno extra auto takhle obuté, anebo během zimy třeba několikrát přehazovat kola
ryccardo
@Othello Ano taková je teorie. V praxi mě na gumy za 25 let žádná policejní hlídka nekoukala. Chápu, že pokud máš jen jedno auto, tak je to řešení úplně na prd. Já bych do toho nešel. Koupím pořádný zimáky a s tím zimu nějak přežiju.
Othello
@ryccardo
nemám jen jedno auto, myslel jsem to obecně
hroty občas jezdím na motorce a používám je i na MTB tak vím jak to s nimi jede
Ja Prvni 123
Znacka "zimni vybava" plati i v lete?!

To mate z toho, ze verite AI.

Ne, znamena jen to, ze zimni kola musite mit bez ohledu na pocasi... ale jen v zimnim obdobi.
Vyhlaska tedy umoznuje pouzit dodatkovou tabulku a platnost znacky urcit odlisne.
Odlisne = delsi, ale i kratsi.
Mikesus
@Ja Prvni 123
Jsi si jist?

policie.gov.cz/…imni-vybava.aspx

Na povinnou zimní vybavu od 1.11. do 31.3. neni žádná znacka, jen kdyz je moznost prepdokaldat blablabla. Tato dava, ze musi byt bez ohledu na datum a povětrnostní podmínky, pokud neni stanovena jinak dodatkovou tabulkou.
Othello
@Mikesus
Pokud to budeme interpretovat doslovně, měli bychom na zimních jezdit celoročně. Jen tak se vyhneme omezením které tato značka znamená pokud je opravdu platná trvale
Rumcajs Rumcajs
Soudruzi zapomněli na Barumky🧐
Jaros 00071
Nějak nechápu že v testech není BARUM POLARIS 6‼️❓
KANKUNEN
@Jaros 00071 Máš tam Semperit