Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Troufalé lži prodejců aut z Česka i ze světa: Historky, které bohužel nejsou vtip

13 komentářů

KANKUNEN
Tak třeba u BMW potřebuješ 4x4 nebo pinzetu, abys mohl odstranit vločky z pod zadních kol.
Buffalo007
Kdysi jsem se jel podívat na Passata do Porshe Brno (mimochodem žiju na druhý straně republiky). První co, tak jsem zjistil, že to je dovoz z Německa. Už po nastartování tam něco pískalo. Prý to je normální 😁. Při projížďce potom citeně cukala převodovka při řazení, což je první příznak pro větší servis. Pán mi na to odpověděl, že jestli mi to vadí, tak si mám jít vedle koupit nové auto.
Pavel Kočí
@Buffalo007 Kdysi jsem se jel podívat na Passata do Porshe Brno (mimochodem žiju v sousedním městě). První co, tak jsem zjistil, že to je dovoz z Německa. Auto mi sloužilo pět let a sto tisíc km. Vyskytli se akorát dvě závady: spojkový váleček a snímač vnější teploty. Se ztrátou 50 tis. jsem ho pak prodal.
Mokrous
@Buffalo007 Jooo, tam jsou solidní vykuci. Já to měl v opačném gardu. Chtěl jsem jim prodat zánovního Passata s nulou problémů a cca 45 tisíci km najeto a nabídli mi za něj 30% původní ceny. Vysmál jsem je a jezdím s ním dodnes a budu jezdit dál. Chtěl jsem sice zkusit jiné auto, ale nejsem magor.
Jenik3
Nejlip se kupuje primo od majitele. Staci ho nechat mluvit a clovek si po case udela obrazek, co je a co neni pravda.
Pohyby rukou a oci ukazi temer vse.
Lord Owl
A co klamavá reklama? Vzpomeňme na reklamu na Roomstera, jak Schade musela to auto upravovat, aby se tam vešli vyzubení pasažéři a kolo dozadu....

Jinak jedna hláška z bazaru (vlastní zkušenost při obhlídce):
Já: Do telefonu jste říkal, že to auto nemá Start-stop. Tak to nechci.
Prodejce: No podívejte, dříve se televize taky prodávali bez ovladačů, a dneska už byste takovou nechtěl....
pl1980
Po zkušební jízdě, podpisu smluvy a zaplacení jdu k autu a ono nejde nastartovat /v tu chvíli jsem myslel, že jde o špatný vtip/. A prodejce na to, že vyndal baterku, že má jen jednu pro všechna auta a čemu se prý divím. Ale, že si mohu objednat taxi, zajet do města koupit baterii, vrátit se, nainstalovat si ji a odjet. Prý na mě počká.
admin badgeAvatar - Marek Bednář
Marek Bednář
@pl1980 😲 to jako fakt? Jak jste reagoval?
pl1980
@Marek Bednář
Nakonec našel nějakou baterii v bazaru a dal ji tam. Měla životnost asi 1 týden. Takže jsem tam odsud odjel a novou baterii stejně záhy koupil (musel koupit).
Když jsem to s ním na místě řešil, tvářil se tak sebejistě a "dělal hloupého", že jsem vůbec nevědel co dělat a jak reagovat. Takže jsem tam odsud odjel s hořkým pocitem prohrávajícího. Vlastně dodnes nevím jak bych podobnou situaci znovu řešil.
Stanislav Kozderka
@pl1980 Něco podobného - kupovali jsme auto. Zaplatil jsem faktury, šel si ho vyzvednout a po nastartování svítí hladové oko a dojezd 17km. OK, není to takový problém, cestou je benzínka. Pak dojedu domů a zjišťuji, že tam ani není lékárnička. Takže prodejce mne ani neupozornil, že v autě není povinná výbava a tím, že s ním pojedu domů si nabíhám na vidle při případné kontrole od policajtů...
Barry Lyndon
Mně prodejci od příplatkové výbavy většinou spíš odrazovali (o to víc jsem ji pak chtěl, mně přece nebude nikdo radit!!!). Možná to teda byla reverzní psychologie, kterou jsem neprokouknul. 😃
Stejsn
Bazar Monte Karlo. Nic víc netřeba dodávat.
lada 2102
tak ono je to spíš o tom, že to někdy nejsou lži, ale hloupost, neznalost a nezájem prodejců. I když mi to jeden prodejce potvrdil, že částečně lžou a částečně neznají.
A pak se dozvíte, že auto budete nabíjet ze sítě 220V a nebo z wallboxu 320V. Nebo, že elektrické auto 4X4 používá k pohonu zadních kol trubku (myšleno kardan). No a rozeznat podle symbolu na víčku nádržku ostřikovače od nádržky chladící kapaliny baterky to už je nadlidský úkon. Ale po třech blbě zodpovězených otázkách briskně místo nabídky vyhotoví objednávku a zálohovou fakturu, protože usoudil, že to berete a ještě v klidu tvrdí, že to nejde zrušit. A tak se ani nedivím, že dnes mají na dveřích, že na konci roku končí.