Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Volkswagen Passat Variant 1.5 TSI eHybrid – Čtyřkolka by se šikla

23 komentářů

Jean Reno
Ve srovnání s mým Passatem GTE 2020 je to opravdu znatelný pokrok.
traveldrive
Tie čierne kolesá sú neskutočne hnusné. Fakt si niekto niečo také kúpi?
Atlis
@traveldrive mne sa páčia velice. 😊
traveldrive
@Atlis A čím? Mne to všetko aj s gumou splýva do jednej čiernej matnej machule. Keby tam bolo nejaké ozvláštnenie, nejaké hliníkové prvky, ale toto...
h.onzyk
@traveldrive Souhlas, ta móda černých kol je strašná, je to hnusné a nevypadá to dobře na žádném autě.
Robert Hlavatý
Tak důležité je si položit otázku jestli, má cenu za cokoliv připlácet, pokud se Superb a Passat bouchají na stejné lince na Slovensku a nejít rovnou do Supu, který je navíc i v za mně elegantnějším liftbacku....
traveldrive
@Robert Hlavatý Na jednej linke, ale sú až tak podobné ? Majú zhodnú techniku, podvozok?
Mokrous
@traveldrive Ano, naprosto. Jen liftback má z logiky věci vlastní naladění pružení.
kari.laz
@Robert Hlavatý Až na ten přístrojový štít, který je k zblití hnusný. Přípravu na "budíky" v půlce odpískali a pžed oválný otvor vlepili tablet.
Pepa_007
Drahé. Ošklivé.
rohYpnol
1,4M za das Auto s R4 o objemu 1,5l... 🤦 to jsme to dopracovali...

Mimo EU se tomu musi jen smát...
dodo24
@rohYpnol ten elektromotor si uz ale schvalne nespomenul, že? Lebo je to dost podstatna sucast pohonu. Mimo EU je tu napr taká čína, ktorá ani iné motory ako 1.5 alebo 1.6 ani nepoznajú. Nastastie v takom Passate ale mozes ist aj vyssie. Je to na tebe 😉
Ham.
Moc nechápu ten pláč nad absencí čtyřkolky, když ji lze mít (a to skutečnou na rozdíl od fake v Multivanu) třeba s 2.0 TSI, což je daleko svižnější pohon, navíc s daleko lepšími jízdními vlastnostmi s plnohodnotným kufrem a za nižší cenu.
rohYpnol
@Ham.

Mě celkově tenhle plugin nedává smysl. Ale dokud tu je 2,0 TSI, tak mě to netrápí a nemám s tím problém. Když někdo chce 1,5+elektro na poskakování po městě v autě velikosti 5m, ok, je to jeho volba.

Přesto bych já osobně zvolil jednoznačně Superb. V liftbacku je o pořádný kus elegantnější než kombík. Interiér je taky o pořádný kus hezčí. Přední část se mi taky líbí víc. Servisní síť je ještě širší.

Pro Passat fakt nevidím jediný důvod.
Ham.
@rohYpnol Plugin určité části zákazníků (netvrdím, že nějak velké) smysl dávat bude, ale je to přesně ta část, která 4x4 využívá nejméně (městský a příměstský provoz, ve firemní flotile mám dva přesně na tyto účely). A co se vzhledu týče, tak ano Superb v liftbacku je nejhezčí. Naopak u interiéru bych po vyzkoušení jednoznačně preferoval Passat, má kvalitnější materiály i provedení (třeba slavné smart dials jsou celkem k prdu a nevidím jediný důvod pro jejich používání a navíc jsou provedeny hodně lacině). Pro Passat mluví i některé detaily v provedení HW, rozměrově jsou všechny díly identické, nikoli však jejich provedení, za všechny třeba podmotorový rám, VW hliníková slitina, škodovka vybouchaná z plechu (obě auta jsem viděl na zvedáku).
kyklop
@rohYpnol tebe dávať nemusí, mne zmysel dáva. Máš auto, kde ťa na rozdiel od dízlu netrápi mestské poskakovanie, má to nejakú kultúru chodu (to dízel fakt nemá), s touto veľkou baterkou to už niečo na el prejde a na zvyšok máš benzínový hybrid. A áno, pri 150 tkebude žrať viac ako dízel 😁 . V striedmejšej výbave ho máš za 40000 eurokreditov vrátane DPH, tom mi príde cenou voči minulej generácií ako fér, B8 GTE bola len takmer plná výbava vrátane kýbla vecí, ktoré asi nikdy nepoužiješ
rohYpnol
@kyklop
A smysl mi nedává, protože na městské poskakování nebudu chtít nízké 5m dlouhé auto. Ale samozřejmě každého věc.
kyklop
@rohYpnol Máš jedno auto ako univerzál, nemusíš prevádzkovať dve, atď atď. Dôjde víkend a zmizneš na výlet, na chalupu, na hory atď
rohYpnol
@kyklop
Mít jedno 5m auto, se kterým ve městě nezaparkuji, to je opravdu skvělé řešení 😁
kyklop
@rohYpnol Divné, ale nemám s tým problém 😉
Dominik Pinkas
Ke spotřebě s prázdnou baterkou - cestu ze severu Itálie od hladiny moře do Prahy bez nabíjení jsem s novým Superbem PHEV dal za 5.6l/100, většinou po dálnici.
Předpokládám že tohle bude žrát podobně.
Mr.Murphy
Jsem spokojený majitel PHEV ale za 1,5 mi to fakt smysl nedává, to už bych šel do plnohodnotného EV....
kyklop
@Mr.Murphy 1,5 je dosť, na strane druhej ho máš v striedmejšej výbave na SK za 40000 s DPH. A to už je celkom zaujímavé