Novinky
@lamal Ceníková cena se inflačně navýší a prostor pro slevy se zvýší. S vyšší slevou nutně neznamená levněji... 😊
@Niemand
Boli to specificke roky to ani, tajtrlici spamuju, lebo im to niekto nakukal, vacsinou druha strana 😁
Boli to specificke roky to ani, tajtrlici spamuju, lebo im to niekto nakukal, vacsinou druha strana 😁
Ja s týmto prístupom nemám problém. Asi nehovorím len za seba, keď poviem, že súkromný vlastník kupuje auto na dlhšia ako 3-4 roky. Dávam prednosť spoľahlivosti pred technickým novinkami. Nikdy nekupujem prvý rok výrobu modelu. Pri motoroch som ešte opatrnejší, tam trvá pár rokov kým sa ukážu chyby. Je to jeden z dôvodov prečo sa držím od Čínskych aut, tí stále niečo menia. Pri vysokej frekvencii zmien, sa skracuje aj čas na testovanie. A končí to tak, že update je skôr bugfix.
Pre firmy zas môže byť výhodou cena. Fleetovi manažér rieši hlavne TCO, je mu jedno či sa ten model predáva úž 5 rokov.
Pre firmy zas môže byť výhodou cena. Fleetovi manažér rieši hlavne TCO, je mu jedno či sa ten model predáva úž 5 rokov.
@lamal
Povedzme si na rovinu, že roky 2022 a 2023 boli veľmi špecifické. Covid nabúral globálne zásobovanie, ekonomika sa rozbiehala po útlme a ešte aj súkromné osoby mali našetrené peniaze, pretože v rokoch 2020 a 2021 bolo menej možností míňania.
Viacero odvetví teraz nejaký čas nebude zdražovať, lebo ceny vyskočili už pred pár rokmi.
PS: V tom kontexte mi prídu vtipný tajtrlíci čo tu spamujú diskusiu a lamentujú ako za infláciu môže vláda.
Povedzme si na rovinu, že roky 2022 a 2023 boli veľmi špecifické. Covid nabúral globálne zásobovanie, ekonomika sa rozbiehala po útlme a ešte aj súkromné osoby mali našetrené peniaze, pretože v rokoch 2020 a 2021 bolo menej možností míňania.
Viacero odvetví teraz nejaký čas nebude zdražovať, lebo ceny vyskočili už pred pár rokmi.
PS: V tom kontexte mi prídu vtipný tajtrlíci čo tu spamujú diskusiu a lamentujú ako za infláciu môže vláda.
@Barry Lyndon
Za predpokladu rastucej inflacie, myslis ze je to istota ? Napr na Yarise Cross pred FL bola cena vyssia 2022-2023 nez je teraz.
Za predpokladu rastucej inflacie, myslis ze je to istota ? Napr na Yarise Cross pred FL bola cena vyssia 2022-2023 nez je teraz.
"Podle japonských prodejců je však dlouhý životní cyklus problém, jelikož čím starší je model, tím větší musí dávat slevy, aby nalákali zájemce. To jim samozřejmě ukusuje z marží. Toyota však slibuje, že ceny, za které prodává auta dealerům, zůstanou po celý životní cyklus vozu stabilní. "
Uplne som nepochopil, ako pomoze predajcom stabilna cena od vyrobcu, ked musia predavat lacnejsie... ?
Uplne som nepochopil, ako pomoze predajcom stabilna cena od vyrobcu, ked musia predavat lacnejsie... ?
Proč by ne? V průběhu nebude zdražovat, takze 7.rok bude stát porad stejné jako ten 1. Ostatni zdražují, tak nemusi dávat takové slevy.