Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Stellantis proti zákazu spalováků v Evropě. Argumentuje prodejem elektromobilů

82 komentářů

Horký Rom
Zdá se, že Stellantis si konečně uvědomil, že ve všech ohledech podlehl Číně, a ano, z toho rozhodně nemám radost.

versus.com/…d-range-max-2025
Horký Hrom
@Horký Rom Já z toho mám radost 👍👍👍
rohYpnol
Nelze napsat nic jiného, než že rohYpnol měl pravdu, opět se potvrzují slova rohYpnola.

šéf BMW Joachim Post
"nucené tlačení elektromobility může celé (automobilové) odvětví zabít“

šéf Mercedesu Ola Källenius
"evropský automobilový průmysl jede plnou rychlostí proti zdi“

Proč tihle pánové říkají úplně to stejné co rohYpnol?!? Zřejmě to jsou taky proruští trollové, nicky co žijí z dávek a ničemu nerozumí že, hujeříčci... 🤣🤣🤣
praptak
@rohYpnol To Vás nikdo nepochválí, že se musíte opakovaně chválit sám?
rohYpnol
@praptak

Nemám problém se pochválit. Ale tady se nechválím, tady jen kostatuji fakta.
vencelín
@rohYpnol
Rohypnol měl pravdu, bla bla bla v jednom příspěvku.
V dalším Rohypnol měl pravdu bla bla bla....
A tak pořád dokola. To opravdu už začíná býti případ pro mr. Chocholouška.

Něřekl bych ani tuk, kdyby jste příspěvek formuloval třeba nějak takto: No to co je popsáno v článku jsem predikoval stejně jako dost dalších lidí dlouho doprředu.......

Papouškovat dokola že Rohypnol měl zas pravdu, to se nedivte že jen kvuli tomu lezete lidem krkem.
rohYpnol
@vencelín
Mě je úplně jedno jestli někomu lezu krkem, nikoho nenutím číst ani odpovídat na mé příspěvky. To co navrhuješ ty, je věcně přece úplě to stejné co jsem napsal.
A ano, protože ty věci se opakují, tak už používám jen heslovitě a každý pravidelný čtenář tím ví, na co poukazuji.
"rohYpnol měl pravdu"
"BEV nikdo nechce"
Tohle jsou prostě hesla. To neznamená, že 0 lidí si pořídí BEV. To neznamená, že se nikdy nespletu a nenapíšu blbost.
vencelín
@rohYpnol
Ne to není uplně to samé.
To co předvádíte vy je esence samochvály. To že mám pravdu se dá naservírovat mnohem kultivovaněji, než tím vaším stylem a nemusím to trousit všude kde se (s promunutím) uprdnu.

Připouštím že věcně je to podobné, ale obraz o Vaší osobě davají oba texty značně rozdílné. Jeden říká, že jste sebestředný samochvál a druhý říká pragmaticky ano patřil jsem do skupiny lidí která jak se ukázalo, měla pravdu.

Je to jen vaše věc jak se chcete profilovat.
rohYpnol
@vencelín
Pokud nechápeš nadsázku, tak si to vykládej klidně tímto způsobem. Já si nepotřebuji hrát na lepšočlověka ani morálního majáka.

Mě jde o myšlenky, které reprezentují moje postoje. A ty vystihují dostatečně ta hesla, aniž bych to musel okecávat.
vencelín
@rohYpnol
Samozřejmě, nadbytečnou sebechválu se třeba si nějak zdůvodnit.
Man Ký
@rohYpnol a už tě někdy pochválil i někdo jiný?
vencelín
@Man Ký
Jistě že! Rohypnolovo druhá Já 😊.
Horký Hrom
@vencelín 👍👍👍
traveldrive
@rohYpnol
Sklapni už. Si jak osina v zadku. Nikto do teba nerýpe, nikto ťa neštengruje, aj tak v jednom kuse píšeš do nemoty tie isté nezmysly ako čistý retard.
Hammunasakra Fanklub
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Man Ký
@traveldrive nakonec se dozvíme, že jsme vlastně vinni tím, že rohypnola provokujeme😊
vencelín
@Man Ký
a bude mit pravdu 😊. Provokujeme jej otazkami jenz odporuji jeho tezim.
rohYpnol
@traveldrive
Pravdu je potřeba neustále zdůrazňovat. Jinak zanikne ve lžích hujeříčků.

A budu ji opakovat ať se to komu líbí nebo ne.
Man Ký
@rohYpnol pravda je, že ti dva zmiňovaní páni jsou neschopní na to, aby se adaptovali na nové trendy. v tom jste si podobní. a ty seš navíc nepolíbený panic v mama hotelu se starožitnou fabkou😊
ericn
@Man Ký a pak že já rozdmýchávám v diskusi konflikt 😄
Man Ký
@ericn tak za prvé, nenapsal jsem, že ty, to ty ses jen poznal, za druhé, deset lidí mu napsalo, že jim leze na nervy a provokuje a ty sis vybral teď mě? zajímavé, leč účelové...
ericn
@Man Ký No protože, to si mi tuhle napsal ty a sám tu jdeš do lidí (ač je to v tvém případě Rohypnol). Tak proto ty 😉
Man Ký
@ericn já jsem ale mluvil o tom, když někdo začne diskusi hned nějakou provokací, typicky Rohypnol.
nic konkrétního, jen popíchnutí. a potom přijde test M4 a nikdo z pravověrných petrolheadů nenapíše ani čárku...
traveldrive
@rohYpnol To nič na veci nemení. Opakuješ to jak somár, všetci vedia vopred, čo napíšeš. Asi na viac nemáš. Sklamanie, pôvodne som ťa považoval za inteligentnejšieho. Nuž čo, hlavne že si spokojný. Niekomu stačí ku šťastiu naozaj málo.
rohYpnol
@traveldrive
Správně. Já jsem skromný. Musí mi stačiit Passat B5.5 2.0 tdi 😁
Horký Hrom
@traveldrive Súhlas 👍👍👍
Pepa_007
@rohYpnol ano, jsou to ruští a čínští agenti. Včetně EK. Bohužel je to tak.
Michal Chmelař
@Pepa_007
Tak do této diskuse vám dvěma chybí už jen Petr Cibulka Volte Pravý Blok www.cibulka.net
vencelín
@rohYpnol
Samozrejme, jak take jinak, Rohypnol jest osoba majici vzdy svatou pravdu . Naoplatku zas nikdy neodpovidajici na jakoukoliv otazku.
rohYpnol
@vencelín
Nevím kdy jsem ti neodpověděl. Ale můžeš uvést, klidně ti odpovím 😁
vencelín
@rohYpnol
Tak to máte tedy poměrně děravou pamět. Co vím, tak mne jste neodpověděl několikrát a to min ve dvou diskuzích. Poprvé v diskuzi o pacholcích a pořízení kokodáků a pak ještě v jedné diskuzi (její téma už tedy se přiznám nepamatuji). respektive to bylo něco ve vztahu k čobolákovi z průhonic.
Ale na odpovědi jsem již rezignoval, tak Vás ušetřím dalšího kroucení, aby jste se nezkroutil do gordického uzlíku při formulací odpovědí 😊
rohYpnol
@vencelín
Tak ti to klidně připomenu. chtěl jsi odpověď na téma co za hodnoty reprezentuje člověk, který neustále lže, krade. Přitom bylo zjevné, jak návodně tu otázku pokládáš právě ve vztahu k bábovi. A na to jsem ti nehodlal odpovědět, a taky zdůvodnil proč. Navíc jsem ti i přesto odpověděl.
Takže smůla, jeden konkrétní příklad a hned ukázka jak neříkáš pravdu. Druhý si nepamatuji.
vencelín
@rohYpnol
Jo to bude asi ono. Tama jste mi neodpověděl, to zůstává.

Ten první případ byl, pokud se nepletu, dotaz na Vás odhad obsazení víkendových směn pacholky do terénu. Tam jste se kroutil stejně jako v případě Čoboláka (neb by se jinak ukázalo, že pravdu nemáte).
rohYpnol
@vencelín
Takže já mám děravou paměť, protože si jeden případ nepamatuji. Zatímco ty si jeden případ nepamatuješ, ale paměť máš asi výbornou, že...
Jak to jen je? Dvojí metr? Nebo někdo si tady nevidí do huby?
vencelín
@rohYpnol
K danému závěru jste dospěl jak?
Na téma pacholku Vaše odpověd 0, na téma čoboláka vaše odpověd taktéž 0.
rohYpnol
@vencelín
Téma bába bylo odpovězeno, tak nekecej.
Téma pacholků jsem možná už jen v diskusi dál nereagoval, ale nemám problém ti odpovědět.
vencelín
@rohYpnol
Na téma pacholků, ne že jste nereagoval, reagoval jste a to v duchu "Na to ti UMYSLNĚ odpovídat nebudu, to si dohledej sám". Takže se laskavě nevykrucujte.

Pokud tedy na téma čobolák byla odpověd (dám ruku za to, že nikoliv, nebo jsem ji alespon nezaregistroval), tak to mám chápat tak, žesouhlasíte s tímže lidé stejných morálních kvalit jako on nemají v politice a vysokých funkcích co pohledávat? Na tuto stačí jednoduchá a přímá odpověď ANO/NE.
rohYpnol
@vencelín
Ad pacholkové - ano, už si vybavuji. Takže opět jsi dokonce potvrdil jak kecáš, protože jsem ti odpověděl, že 😁 😁 😁

A ad bába, odpovím ti úplně stejně jako jsem ti už jednou odpověděl. Tvá otázka je zcela návodná.
Ale protože teď jsi to zformuloval o něco jinak, tak klidně doplním, bába má spoustu problémů, ale co se morálních hodnot týká, tak mu polovina poslanců má co závidět. Především bitcoinistů a dozimetristů 😁 Takže pro tebe je odpověď jednoznačně NE!!!
vencelín
@rohYpnol
Odpověd ve stylu "odpovídám že ti neodpovím, číslo si zjisti" na otázku kde se očekává od dotazovaného nějaká cifra či číselný interval není běžně mezi lidmi brána jako seriozní odpověd. Takže tedy prohlášení o druhém že kecá, vám doporučuji si pro vaše dobro nechat od cesty.

Ad Bábrdle, takovouto odpověd dodatečně příjmám, nicméně uplně nesouzní s tím jak jste jej hájil. Ale to už pitvat nebudem.

Mimochodem nikde a nikdy jsem netvrdil, že Bábrdle je v politice jediným gaunerem, mezi posranci je jich tam určitě povícero napříč celým spektrem. O procentuálním zastoupení gaunerů a hochštaplerů v daných subjektech je pak diskuze na dlouho a asi bych tím automobilní server nezasíral 😊. To aby jste má tvrzení proti němu nebral jako nějakou kampan.
Man Ký
@rohYpnol Babiš má kontroverzní témata už od počátku vstupu do politiky. zneužívání dotací, zneužívání policie ke stíhání konkurence, přebírání firem mafiánskými metodami apod. dělá to už tak 15 let. nechal se zvolit a sám neví, jak to udělá, aby byl premiérem...
Jiří Pravda
Podle mě ten zákaz je zbytečný, kdyby raději pumpovali prachy do infrastruktury pro nabíjení, v našem městě je tu jen pár mrzkých 50kW nabíječek pro 50 tisíc lidí.
Horký Hrom
@Jiří Pravda Dotace jsou sůl prosperity 👍👍👍
Stejsn
Od zdi ke zdi.
ericn
@Stejsn No třeba jim to konečně došlo, když už mohopu volně dýchat bez Tavarese 😉
traveldrive
@ericn Asi sa niekto odvážil spočítať si dva a dva a vyšlo mu, že sú to 4 a nie 10.
Hammunasakra Fanklub
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Horký Hrom
@traveldrive Súhlas 👍👍👍
ryccardo
No jedno je jisty v EU volbach je treba volit ty "extremisticky" strany pred kteryma budou media varovat. Hlavne ne zelenou progresivistickou verbez. Ale uz slabne, takze to v pristich volbach uz snad klapne.
traveldrive
@ryccardo Len aby sme neboli sklamaní. Súčasná verbež sa tam drží zubami nechtami, Leyenová je vo funkcii stále napriek kauzám, spreneverám a jednoznačnému ťahu za cudzie záujmy proti pôvodným hodnotám EÚ, napriek tomu, že v normálnom svete by už dávno sedela v base (a nie len ona).
Hammunasakra Fanklub
@traveldrive
traveldrive je multinick a debil
Lord Owl
@ryccardo akurát že východoevropský protestní píseček ten oceán fanatiků z Francie, Německa a Holandska těžko v Europarlamentě přehlasuje.... Takže poslouchat budeme ten jejich diktát tak jako tak....
ryccardo
@Lord Owl ano tohle je smutný a proto vidím jako zásadní ten náš protestní píseček udržovat hlavně jednotný a pokusit se získat proti vedení EU další státy jako spojence, podle toho jak se mění vlády v jednotlivých zemích. Vezmi si jen, že V4 vypadá teď jednotnější než byl ještě před 1-2 lety.
Man Ký
@ryccardo Orbán a jeho tatínek, který postavil svépomocí palác

www.novinky.cz/…u-zamku-40535645

Fico a jeho vazby na Kočnera, který si najímal nájemné vrahy na Kuciaka

www.youtube.com/watch?…

s takovýma se potřebujeme semknout co nejvíc, proti nim je Babiš vlastně dobračisko😊
ryccardo
@Man Ký podstatné je, že nás pojí stejné cíle a národní zájmy. Mirek Dušín a Jarka Metelka by byli lepší spojenci, ale jaksi nejsou k dispozici. Nicméně doufám, že se nám podaří najít i další partnery na vzdorování destruktivním nápadům v Bruselu.
Man Ký
@ryccardo já jsem reagoval především na bláboly o tom, jak by Von Der Leyen měla sedět.
nevím, jestli máme společné zájmy brát ruskou ropu a jezdit do Moskvy za Putinem. to moje zájmy nejsou.
ryccardo
@Man Ký to je každého věc jakou ropu si bude používat a za Putinem dolézat fakt nemusíme. To ať si dělá Fico s Orbánem sám, ale naše zájmy vůči zelenému zlu, nesmyslným nařízením, emisním odpustkům, migračnímu paktu atd jsou stejné a tam je dobré být spojenci a táhnout za jeden provaz.
Man Ký
@ryccardo na "naši věc" věří asi tak 30 procent Čechů.

Průzkum se zaměřil také na názory české populace na změny klimatu. Z dat vyplývá, že 56 procent respondentů se zajímá o problematiku změny klimatu, 67 procent považuje změnu klimatu za závažný problém a přes dvě třetiny věří, že pro řešení je třeba změnit lidskou činnost. Necelých 30 procent dotázaných naopak soudí, že příroda si poradí sama.

...takže ano, táhni😊
ryccardo
@Man Ký Myslím, že výsledky voleb jasně ukázaly na co Češi věří a jaké zastávají postoje. Takže ano zdechni a skřípej zubama 😉
Man Ký
ryccardo
@Man Ký 374 bylo pro 248 bylo proti, tak aby to za rok za dva nebylo třeba obráceně, až se zjistí do jaké záhuby se řítíme a že máme mnohem palčivější problémy v EU než řešit emise CO2.
rohYpnol
@ryccardo
Překvapivá závislost Česka na klíčové surovině z Ruska. Má výjimku ze sankcí

Klíčová surovina pro výrobu aut nebo stavebnictví se do Česka dostává z Ruska a z Ukrajiny. Objem dovozu ruské oceli je přitom vyšší než z Číny, na kterou se často ukazuje. Oceláři v Česku i jinde v Evropské unii se bouří. Výjimka pro dovoz strategického materiálu byla prodloužena v některých případech až do roku 2028.

zpravy.aktualne.cz/…589ac1f6b220ee8/

Takže asi tak 😁
traveldrive
@Man Ký No to by mala. Bláboly sú to len pre toho, kto nechce vidieť a počuť, covidom počínajúc... Niekomu inému by sa to, čo stihla povyvádzať, len tak neprepieklo.
Tvoje záujmy sú tvoje, nech sa páči.
Man Ký
@traveldrive Leyenová je vyšetřována a záležitost není u konce. Je vyšetřován Fico nebo Orbán?
Niemand
@ryccardo
To je prd platné keď za zákaz dvihli v EP ruku aj Smerácky poslanci, ktorí ho teraz strašne kritizujú a tvrdia, že ho treba zmeniť. Sú to len populisti. Stačí spomenúť, že EU pustí nejaké dotácie na stavbu nabíjačiek, alebo niečo podobné a hneď idú záujmy občanov bokom, lebo treba preprať prachy z EU.
ryccardo
@Niemand já přesně nestudoval kdo všechno hlasoval pro a kdo proti, ale to mi zní fakt strašně jestli to je pravda.
Man Ký
@ryccardo LOL však zastáváš ne?
ryccardo
@Man Ký vždyť v pořádku, tak proč to řešíš?
Man Ký
@ryccardo řeším to protože lžeš, a mluvíš za ostatní.
Niemand
@ryccardo
Na to sa presne populisti spoliehajú. Ja som si dal tú prácu a našiel som si to. Ficovci mali v tom čase v EP 3 kreslá. Dvaja boli za a tretí sa nezúčastnil hlasovania.
Horký Hrom
@Niemand Súhlas 👍👍👍
traveldrive
@Niemand O tom by sa dalo diskutovať. Hlavne sú strašne opatrní, nemajú gule ako Orbán. Chcú vládnuť aj ďalšie obdobie, keby spravili príliš veľký kiks, späť sa už nedostanú. Preto tá opatrnosť voči EÚ, aj keď reči majú silné.
Niemand
@traveldrive V čase hlasovania v EP bol Smer v opozícii. Ale pri ich poslancoch som mal už viac krát pocit, keď sa ich nejaký redaktor spýtal na hlasovanie, že ani nevedia o čo hlasovali.
Niemand
@Lord Owl Zákaz spaľovacích motorov bol schválený radou EU jednohlasne. Ani tí čo v mediach riešia ako sú proti ho nevetovali.
rohYpnol
@Niemand
Zapomněl jsi napsat kým? 😁 😁 😁
Jména. A nebuď slušnej 😄

Mimochodem, opět lžeš. Jednohlasně schváleno nebylo. Proti bylo Polsko!!! Bulharsko, Itálie a Rumunsko se zdržely hlasování!!!
No, ostatním klidně odpovím, ať to vidí.

Za Českou republiku v Radě EU (TTE – energetika) hlasovala vláda prostřednictvím svého zástupce – ministra Jozefa Síkely – a ČR hlasovala PRO schválení regulace, která vede k zákazu nových aut se spalovacím motorem od roku 2035.

ANO, FIALOVA VLÁDA 5DEMOLICE HLASOVALA PRO ZÁKAZ SPALOVACÍCH AUT.
Niemand
@rohYpnol Hlasovanie Rady EU je tajné. To čo píšeš sú len vyjadrenia politikov. Oveľa lepšie je pozrieť sa na hlasovanie EP. Kde pekne vidieť, že napríklad Smer ktorý s teraz stava kampaň na zrušení zákazu hlasoval za zákaz. V prípade ČR hlasovali za len Piráti a TOP 09, ostatné strany boli jednotne proti.
Pepa_007
Stellantis si nevede vůbec dobře. Pomalu nic jiného než elektrika nebo tři válce.
del42sa
@Pepa_007 ještě přijde dvouválec, neboj .-)
vencelín
@del42sa
A po fl 0 valec 😊.Se soucasnym prisyupem bych se tomu nedivil.
ericn
@vencelín hele Suzuki dělala 1válec 800ccm DR BIG😉 Tak se mohou inspirovat...
johny555
Já jsem taky proti zákazu spalováku, ať si každý kupuje, co chce. Nicméně Stellantis tak jako tak míří do záhuby (mimimálně v oblasti osobních aut, dodávky nevím), protože dlouhodobě nezvládá udržovat technologický pokrok a efektivitu výroby. A jejich EVčka jsou už komedie na auta, které se pokouší prodávat za naprosto neodpovídající ceny. Dnes ještě relativně úspěšné 208ky a 500ky celý koncern nemůžou zachránit.
kajmik01
Za mě je elektromobilita budoucnost, ale tlačit zákonem konec spalovacích motorů je nesmysl. Technologie baterií se v poslední době docela vyvíjí, stejně tak nabíječky v naší oblasti nejsou úplně samozřejmé a ty statisíce aut na sídlištích všude možně není kde nabíjet přes noc a s levnějšími e-auty s menšími bateriemi a pomalejším dobíjením to je zatím nereálné.
V současnosti se přechod vyplatí jen menšině řidičů a pak si takové auto pořídí ještě technologičtí nadšenci nebo zarytí ekologové (i když v našich středoevropských poměrech ta ekologická výhodnost není zas až tak zajímavá).
Já teď kupoval nové auto a protože pro mě čistě elektrické ještě vhodné není, tak jsem přemýšlel nad hybridem. Ale když jsem si spočítal o kolik Hybrid vyjde dráž a o kolik míň benzínu spotřebuje, tak za současných cen nedává ekonomický smysl, to by benzín musel stát nad 60kč/l aby se alespoň zaplatila navýšená cena hybridní motorizace.
Man Ký
@kajmik01 ano, tohle je velmi typické. počítal jsem kotel na uhlí, na dřevo, na plyn a tepelné čerpadlo a vyšel mi nejlevněji kotel na uhlí, takže ten jsem pořídil. co sousedi? to je mi buřt😊
nic proti, taky jezdím benzínovým autem. ale fakt se nemůžeš řídit svojí peněženkou a tvrdit, že totéž je nejlepší pro všechny😊