Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Elektrické Porsche Cayenne je tady. Je nejsilnějším produkčním porsche vůbec

36 komentářů

Horký Rom
1. Bez komentáře.

2. rohypnol měl pravdu.

3. braVWo Porsche 👏
Anonym
@Horký Rom 👍👍👍
Max_x
Chybí údaj, že ten mastodont váží 2.6 tuny.
Anonym
@Max_x Změníme způsob vážení elektromobilů, aby to bylo méně 👍👍👍
Barry Lyndon
Tak Cayenne bylo vždycky spíš ošklivé auto a toto nevypadá nejhůř, takže OK. To Macan býval pěkné auto a EV verze se holt moc nepovedla. Pokud jde o design, nepochopil jsem, proč EV Macan nemá ten klasický kšilt nad zadním oknem (jako ho má starý Macan, tento nový Cayenne a cca 99 % hatchbacků), bez něj vypadá jako nevzhledný hybrid mezi hatchbackem a liftbackem, resp. ocumlaný bonbon... 😊
Vuero
@Barry Lyndon Tak osklive, ze se prodavalo jak teple housky a zachranilo Porsche. Ted se musi vsichni v centrale chytat za hlavu - nelibi se tem, kteri nejsou jejich zakaznici. Stejne ufnukane komentare jsou u BMW, Audi...Pritom stacilo jen napsat - nemam na nej.
Germanec
Asi nejhezčí cayenne všech dob. Ale splnit to, nebylo moc slozity.🙄
Kvalitar
Amici sa urcite o toto auto potrhaju, podobne ako o Audi E Tron. Mozno aj nemci restartuju svoje odstavene atomky aby tieto elektricke kravy mali co zrat. Uvidime moj tip na predaj v prvom roku full produkcie okolo 15000 ks. Urcite projekt s uzasnou navratnostou a momentalne hlavna pricina obrej straty Porsche AG.
Vuero
@Kvalitar Co ty hrubky? 😂 Klasika - nepochopil ani ucivo zakladky, ale s pivkem v ruce dela chytraka. Proc te tak trapi Porsche, kdyz na nej nikdy nebudes mit?
PavelK_
Kdy se konečně dočkáme displeje místo čelního okna?
Ja Prvni a Posledni
@PavelK_

Tak kdy už nám tam místo sedačky řidiče konečně namontují pořádnou záchodovou mísu?
Vuero
@Ja Prvni a Posledni Na zakladce by se tomu deti mozna zasmaly...
Anonym
@Vuero On se na základku nedostal, takže ani tam nikoho nerozesmál👍👍👍
traveldrive
@Ja Prvni a Posledni Pre teba zbytočné, ty už máš aj tak nasrané všade, najviac v hlave.
Ja Prvni a Posledni
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Hammunasakra Fanklub
ericn
Tak trochu zbytečný pokus, bude to fiasko větší než Macan 😉 No kdo chce kam...
Othello
Moc nechápu to nadšení v článku z krouťáku 1500 Nm., mi naopak tahle hodnota vzhledem k maximu výkonu přijde poměrně nízká. A to pomíjím že krouťák je u EV z hlediska dynamiky celkem nepodstatný údaj

Elektromotory v EV dosahují maxima výkonu nejčastěji někde kolem 4000 - 5000 otáček, viz zmíněná základní verze kde výkonu 325 kW je při krouťáku 835 Nm možné dosáhnout už při 3700 otáček

Naopak verze Turbo Electric dosáhne svých 850 kW nejdříve při 5400 otáčkách, tj. krouťák 1500Nm je relativně malý a výkon se musí dohánět otáčkama.

Charakteristiky nejspíše nejsou přímočaré, ale pro základní orientaci tyhle čísla stačí
Pepa_007
Porsche 442 koní a maximalka pouze 230 ???? 🤣🤣🤣 Resp. 900koni a 260????? 🤣🤣🤣
praptak
@Pepa_007 Tak elektromobil není schopen ten výkon udržet po delší dobu a bere si dost energie z baterie.
Pepa_007
@praptak To já vím a poukazuji na to. 900HP BEV není to samé co 900HP spalovacího auta. 900HP BEV je špičkový výkon který motor dokáže generovat 2s či 20s či 300s. Nikdo neví. Pak také k tomu sekundují převodovky - většinou jeden stupeň u BEV. A také kabelové vedení, invertory a v neposlední řadě baterie. Takže ve finále BEV vypálí na 100km/h za 4s. A po dalších 8s tam má maximální rychlost která je cca 130-180 a dál už pohonný systém jako celek není schopen zrychlovat (z důvodů viz. výše). A nakonec je v tom spotřeba. Zatímco já přelínu Německo spalovákem 160-210km/h se spotřebou max 6.5-7l/100km (dojezd cca 500-600km) tak BEV při maximální rychlosti (řekněme méně obvyklých 180km/h) má spotřebu cca 40-50kwh/100km (kapacita baterky Enyaq RS je 79 kWh).
Jsem pro lepší informování zákazníků BEV. Kde je v prospektech trvalý výkon (špičkový mne nezajímá)? Kde je nabíjecí křivka? Kde jsou popsány použité komponenty (typ motoru, baterie, ....)? Jsem technik a já tyto údaje při koupi BEV požaduji !!!!

Pro rozvoj elektromobility jsou kruciálně důležité: cena vozu, možnosti nabíjení (500 000 nabíječek po ulicích), cena elektřiny, spotřební daň z km(what?), běžné BEV servisy, .... . Co z toho máme? Nic, BEV je zatím pouze pro bohatšího majitele nabíjecího místa co jezdí do autorizovaného servisu.
Othello
@Pepa_007
Z prospektů EV se nedozvíš ani tak základní údaje jak třeba kdy je ten max. výkon k dispozici, nebo kdy máš max. krouťák. Jen výjímečně to uvádějí ve vztahu k otáčkám, ale ve vztahu k rychlosti jízdy auta nikdy
Barry Lyndon
@Pepa_007 Ve kterém vesmíru je výkon 900 HP potřeba déle než pár sekund?
Barry Lyndon
@praptak Tady vůbec nejde o udržení výkonu, ale o to, že
1. auto má pouze jednorychlostní převodovku, takže je to nějaký kompromis mezi zrychlením a maximálkou. Za mě je Vmax u obou verzí zcela dostatečná.
2. Je to SUV vysoké a široké jako kráva, takže už ve 180-200 km/h tomu bude spotřeba odpovídat... Jet rychleji než těch 230 (260) déle než ultramalou chvilku by bylo z hlediska spotřeby a naprosto nereálné.
Karel Pesek
Nic moc...
Anonym
@Karel Pesek 👎👎👎
Jaros 00071
Jako doplněk k normálnímu spalovacímu modelu..😂Jinak to bude další průšvih jako elektro Macan.
Radek Holodňák
@Jaros 00071 to si už psal petře
Hammunasakra Fanklub
Anonym
@Hammunasakra Fanklub Chlapče, máš smůlu👍👍👍
Jenik3
Vyrobili.
Prodaji?
dodo24
@Jenik3 žiadne z áut, ktoré Porsche vyrába nejde niekam na parkovisko na sklad. Výrobný program je závislí od objednávok. Takže výroba = predaj
Anonym
@Jenik3 To je zastaralé, fosilní myšlení 👎👎👎
dodo24
@Horký Hrom odvadzas pozornost hlupostami, fakt je taky, ze ci spalovak alebo BEV v prípade Porsche nejde stáť niekde do skladu
Anonym
@dodo24 Súhlas 👍👍👍
Barry Lyndon
S tím offroad paketem to vypadá jako docela pracant. Nelakované plasty, 3,5 t na kouli. Na tahání koní (ultraplynulá jízda) zřejmě nic lepšího nebude... 😊