Profi
Hammunasakra Fanklub
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
PavelK_
0
@Hammunasakra Fanklub To nemáš pravdu
Jsem čuměl při koupi dodávky, v metalíze a trochou výbavy stojí střední Boxer do 600 bez DPH
Zaujímalo by ma, podľa akých kritérií vyberajú. Sedel som v tom na nitrianskom autosalóne a musím povedať, že taký príšerný výhľad z kabíny nemá žiadna iná dodávka, a snáď ani nákladiak. S takými hrubými stĺpikmi, za ktoré sa schová snáď aj autobus, to na cesty ani nemali pustiť.
Pan redaktor opět odborník na slovo vzatý. Jestliže Kia nebyla známá svými dodávkami tak Pregio a Bestu vyráběl kdo?
V asijských zemích Kia prodávala (a asi stále prodává) dokonce několik užitkových řad.
V asijských zemích Kia prodávala (a asi stále prodává) dokonce několik užitkových řad.
No, očekával někdo něco jiného? Vždyť ani žádná nová dodávka není, pokud nepočítám Transit s logem VW a to vyhrát nemohlo 😉
Kolik se jich asi prodá v ČR? Tipnu si, že tak do 50ks ročně?
Kolik se jich asi prodá v ČR? Tipnu si, že tak do 50ks ročně?
Vzhledem k charakteru provozu většiny dodávek, hlavně rozvážkových a řemeslníků (cuk cuk po městě a okolí, 50x 5 km denně), elektrika dává mnohem větší smysl než u běžných osobáků. Však už jsou elektrické dodávky běžně v provozu. Nemluvím o dálkové přepravě, tam je to jiná písnička. Proto si myslím, že zákaz spalováků by se měl zrušit a nechat volný trh. Jsem přesvědčen, že by se stejně časem docílilo 90 procent elektrických a 10 procent spalovacích vozů. A to by stačilo. Bohužel, zákaz způsobil vznik antiEV sekty, která nikdy z principu do EV nesedne, protože to bude považovat za ďáblovo (bruselské) dílo.
@johny555 Vidíš, to je poprvé, co s tebou souhlasím
"Proto si myslím, že zákaz spalováků by se měl zrušit a nechat volný trh. Jsem přesvědčen, že by se stejně časem docílilo 90 procent elektrických a 10 procent spalovacích vozů."
Také si myslím, že by se měl zákaz zrušit. Ten poměr by asi nikdy nebyl 90/10, ale třeba 50/50 a pokud by se technologie dále zlepšovala, zvlášť nabíjení 10-80% do 10ti min, tak třeba i víc... ale bylo by to přirozeným vývojem a ne restrikcemi a zákazy. Tyhle dvě věci podle mě vadí lidem nejvíc 😉
"Proto si myslím, že zákaz spalováků by se měl zrušit a nechat volný trh. Jsem přesvědčen, že by se stejně časem docílilo 90 procent elektrických a 10 procent spalovacích vozů."
Také si myslím, že by se měl zákaz zrušit. Ten poměr by asi nikdy nebyl 90/10, ale třeba 50/50 a pokud by se technologie dále zlepšovala, zvlášť nabíjení 10-80% do 10ti min, tak třeba i víc... ale bylo by to přirozeným vývojem a ne restrikcemi a zákazy. Tyhle dvě věci podle mě vadí lidem nejvíc 😉