Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Dodávka roku 2026 je elektrická a z Koreje, rozhodla porota

10 komentářů

Hammunasakra Fanklub
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
PavelK_
@Hammunasakra Fanklub To nemáš pravdu
KANKUNEN
Jsem čuměl při koupi dodávky, v metalíze a trochou výbavy stojí střední Boxer do 600 bez DPH
traveldrive
Zaujímalo by ma, podľa akých kritérií vyberajú. Sedel som v tom na nitrianskom autosalóne a musím povedať, že taký príšerný výhľad z kabíny nemá žiadna iná dodávka, a snáď ani nákladiak. S takými hrubými stĺpikmi, za ktoré sa schová snáď aj autobus, to na cesty ani nemali pustiť.
Maxmilian_Von_Mondeo
Pan redaktor opět odborník na slovo vzatý. Jestliže Kia nebyla známá svými dodávkami tak Pregio a Bestu vyráběl kdo?
V asijských zemích Kia prodávala (a asi stále prodává) dokonce několik užitkových řad.
ericn
No, očekával někdo něco jiného? Vždyť ani žádná nová dodávka není, pokud nepočítám Transit s logem VW a to vyhrát nemohlo 😉
Kolik se jich asi prodá v ČR? Tipnu si, že tak do 50ks ročně?
traveldrive
@ericn No, tak tento rok je to KIA, budúci rok to bude nový elektrický Trafic od Renaultu. 😄
ericn
@traveldrive Tak nějak... je to trochu trapné, komerční úspěch nula...
johny555
Vzhledem k charakteru provozu většiny dodávek, hlavně rozvážkových a řemeslníků (cuk cuk po městě a okolí, 50x 5 km denně), elektrika dává mnohem větší smysl než u běžných osobáků. Však už jsou elektrické dodávky běžně v provozu. Nemluvím o dálkové přepravě, tam je to jiná písnička. Proto si myslím, že zákaz spalováků by se měl zrušit a nechat volný trh. Jsem přesvědčen, že by se stejně časem docílilo 90 procent elektrických a 10 procent spalovacích vozů. A to by stačilo. Bohužel, zákaz způsobil vznik antiEV sekty, která nikdy z principu do EV nesedne, protože to bude považovat za ďáblovo (bruselské) dílo.
ericn
@johny555 Vidíš, to je poprvé, co s tebou souhlasím

"Proto si myslím, že zákaz spalováků by se měl zrušit a nechat volný trh. Jsem přesvědčen, že by se stejně časem docílilo 90 procent elektrických a 10 procent spalovacích vozů."

Také si myslím, že by se měl zákaz zrušit. Ten poměr by asi nikdy nebyl 90/10, ale třeba 50/50 a pokud by se technologie dále zlepšovala, zvlášť nabíjení 10-80% do 10ti min, tak třeba i víc... ale bylo by to přirozeným vývojem a ne restrikcemi a zákazy. Tyhle dvě věci podle mě vadí lidem nejvíc 😉