Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

5 nejlepších aut od 100 do 150 tisíc Kč: Kombi, nákupní tašky i SUV

15 komentářů

admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@Pepa_007 mercedes?
Miroslav Lengyel
100_150000?Citroen C-Elyseé,/Peugeot 301. 1.6 VTI
Ano,je to sedan,Takže lednici s tím nepřestěhujete,ovšem jinak má vše,co potřebujete k běžnému provozu a jako rodinný vůz poslouží velmi dobře.A pokud se natrefí na verzi s automatem(Aisin),tak není o čem.
JirkaVejrazka
@Ondřej Vaňásek a uvnitr je prekvapive hodne prostoru.
Ondřej Vaňásek
Do 150 tisíc se dá pořídit i slušný Prius druhé generace. Technicky je to jednoduché a prakticky nezničitelné auto. Kvůli věku bych se raději před koupí hlavně zaměřil na stav trakčního akumulátoru, ale většinou s ním nebývají potíže ani po letech. Ostatně spousta prvních Priusů z devadesátek, co v Asii jezdí jako taxíky s nájezdy kolem milionu kilometrů a kvalitní údržbu neviděly ani z rychlíku, stále fičí na původní baterku. A kdyby náhodou bylo potřeba něco opravovat, není to žádná finanční poprava – opravy jsou levné a i kompletní výměna baterie se většinou vejde do 40–50 tisíc, což je pořád na úrovni výměny turba u běžného turbodieselu.

Planetový automat je kapitola sama o sobě – prakticky nesmrtelný, jen mu občas dát nový olej.

V tomhle rozpočtu budete těžko hledat něco lepšího pro krátké trasy a městské ježdění, natož s automatem. Tahle věc je technicky jednoduchá (nemá to ani EGR, startér či alternátor), spolehlivá a ve městě dokáže jezdit i pod pět litrů na sto.
Paul STigerBP
Za mě chybí držáky pro rodiny a chalupáře co dokaži s pravidelným servisem bez větších problemu 500.000km.. a přesto na nich /pokud nejsou bourane/ nenajdete rez ani po 15-20letech..však až nějaké potkate schválně se podívejte..
Rodínny kombik
Volvo V70 2,4D
Terénní verze
Volvo XC70 2,4D
No a určitě zmíním i Alfu..dnes již legendární XC90 2,4D do roku 2014!!
Schválně si spočítejte kolik za den potkáte:
Mercedes ML vs. BMV X5 vs. XC90.. důvod je prostý tenkrat zněl úkol z automobilek jinak jak dnes.. postavme Auto na co vydrží VĚKY..20/30let 600-800-1mil km..ne roky a 150tis..jako dnes.. jezdím na více značkách..(Ford/Toyota/Škoda/VW/Volvo) ale tenkrát to stavěli jinak ..
vecernicek2
@Ondřej Vaňásek Se spolehlivostí Priusu souhlasím, ale výměna baterie za 40-50 tisíc není opravdu maličkostí pro někoho, kdo shání auto za 100-150 tisíc.
vecernicek2
Když mám rozpočet 150 tisíc, tak BMW a Mercedes fakt ne. Pokud mám rozpočet 250 tisíc, tak Mercedes za 150 tisíc dejme tomu.
Renault tento konkrétní z první ruky neznám, ale této značce bych nevěřil. Motoricky to může být spolehlivé, ale budou se s*át všechny věci okolo, člověk bude furt řešit klimatizaci, zámky dveří, elektroniku..

Já bych v tomto rozpočtu volil v podstatě jenom z Japonců s benzínovými atmosférami. Hondu Jazz do města nebo většího Civica 8G s benzínem 1.8. Menší čtrnáctistovku a diesel nebrat. Kombi bych hledal zachovalou Mazdu 6 GH (do r. 2012), dvoulitr 114 kW.
Pepa_007
Tři malý auta a dvě prémie......? Nějak mi chybí to rodinné kombi.
Pajinex31
V rodině na jízdy po městě máme jedenáctiletého Jazze 1,4. Olejový interval smažu kombinací tlačítek na volantu a na necelém kile chtěl jen brzdy, dražší je palivový filtr i svíčky, ale s dlouhým intervalem výměny. Poslední verze bez start stopu a v naší rovině jezdí za pět litrů. Preventivně dutiny. Po třech Ovcích IV a problémy s infotainmentem, "inteligentním" dobíjením, které mě dvakrát přes dlouhé jízdy znehybnilo a "ochotou" značkových servisů, kdy třeba k výměně zadních destiček potřebujete časově omezený kód(!) přímo od automobilky jezdím v nejvyšší verzi dieselového Tipa. 150 tis. km jen se základní údržbou a jednoduchou diagnostikou.
Trtkal
@mariov8 Diesel je (zvláště) v tom autě za trest. Hlučný, duní, jezdit s tím je utrpení.
mariov8
@Miroslav Lengyel Projel jsem, na dálnici nepoužitelné, chybí tomu zjevně stabilizátor vepředu a řízení není z nejpřesnějších. Ve vyšších rychlostech to člověk honí jako když poprvé řídí motorovou loď. Všude jinde mimo dálnici ale udělají tyto auta dobrou službu.

Navíc ten motor je ještě původní PSA EC5, žádný choulostivý PRINCE ze společného vývoje od BMW. Poslední evoluce motorů řady TU v 16V provedení. Typ na automat AISIN ještě doplním, že po faceliftu tam místo archaického 4 kvaltu skončil moderní 6ti kvalt.

A já bych se nebál ani toho dieselu 1,6HDi, když se pořeší olejová vana a olejové intervaly zkrátí na polovinu. Je to nejpovedenější malý hliníkový diesel a snáší město lépe než současně nabízený třívalec 1,2 Pure-Tech s rozvodovým řemenem v oleji.

Ta lednice se dá hodit do přívěsu, případně vám ji dnes dovezou před barák a za malý příplatek vynesou až do kuchyně.
Lord Owl
@vecernicek2 Jak říkám. Dobrých kousků je málo. Většinou je to dovezené z DE, kde ta jejich sůl po pár letech ty japonce sežere zaživa.... Orig. koupené kusy v ČR tolik lidí neprodává a navíc rozhodně za takřka přepálené ceny....
vecernicek2
@Lord Owl Honda je sice drahá, ale kvalita těch aut je někde úplně jinde než u většiny konkurence. Nemyslím takovou tu "vnímanou kvalitu", měkké plasty a fajnové obložení interiéru, v tom dvakrát nevynikají, ale tou skutečnou kvalitou a spolehlivostí jsou míle před podobnými evropskými auty. Hond jsem měl několik, od evropského Civica po americký Accord a i přes vysoké nájezdy jim nikdy nic nebylo. Jen běžná údržba, spotřebky, olej a benzín a tradá.

Jazzík je hrozně praktický, odveze víc než i mnohem větší auta. Ty jejich "magic seats" jsou dost šikovný, jestli máte třeba psa nebo vozíte vyšší předměty. Jestli se vám líbí, klidně bych do něj zainvestoval.
Lord Owl
Jazza jsem chtěl, ale na Moravě je strašně málo kusů ke shlédnutí/osahání. Nekupuju auta podle fotek někde na bazoši. Ale rozhodně ty kousky co jsem měl možnost shlédnout nebyly do 150tis... Honda je v ČR pořádně drahá....
hbx
Jazz máme jako druhé auto a musím potvrdit, že to je geniální vůz. Odveze nesmyslně hodně nákladu, já s 186 cm nemám problém si udělat pohodlí (dokonce ani sedáky nejsou krátké) a ta 1,4 jede až překvapivě dobře, pokud se člověk nebojí to držet nad 3500 otáček. A nechce to prakticky nic než trochu toho pravidelného servisu (olej, filtry a podobné banality), spotřeba lehce přes šest. Akorát pozor, výměna žárovek vpředu rovná se nárazník dolů... ale jinak? Na co kombík, když máte Jazza 😄