Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Rozhovor s Petrem Skálou z Hondy: České Auto roku je po faceliftu ještě lepší

16 komentářů

Arese
Je opravdu smutné, že se Civic v Evropě nenabízí i s čistě spalovacím motorem a manuálem. 😞
ericn
@Arese No asi jim za to nestojíme. Zákazníci to taky moc neakceptují, pouze 168 prodaných ks v ČR za 2025 je toho důkazem...
Pepa_007
Škoda ceny a pouze jediného pohonu. 😖😖😖
Lenka Čížková
@Pepa_007 Woke maximálka.
Pepa_007
@Lenka Čížková kde Leni?
Anonym
@Lenka Čížková Máš pravdu, chlape 👍👍👍
Horký Chrom
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Emel
Letos 168 aut. Skoro stejně jako Mercedes A (166). Ještě jsem se nerozhodl, jestli je to dobrý výsledek, nebo ne. V postcovid době (2021-2025) je to ale za 1-10 nejlepší výsledek... tak asi celkem ok. Na druhou stranu... jako odpověď na otázku, co si o českém autu roku myslí trh, je to spíš nelichotivá odpověď.
Pepa_007
@Emel 168 je žalostně málo.
ptr078
@Pepa_007 Tak vzhladom na to, ze si mozes vybrat tak farbu a par veci do interieru to az take zle nie je
roger.cz
U Hondy je pro mě problém v malé možnosti si nakonfiurovat výbavu, plus s praktičností. Zvažuju auto o velikosti Qashqaie, který ale není podle recenzí bůhvíjak spolehlivý. Toyoty jsou pro mých 195 cm malé i bez střešního okna (RAV4, Corolla Cross), tak jdu logicky o dům dál k Hondě. Pokud nechci ležet, CR-V má vždy panoramu a je taky nízké.

Civic není kombi a pro menší rodinu je při "nakládání" děti do sedačky nevýhoda jeho nízká výška podvozku. A tak jdu k ZR-V, všechno vypadá pěkně, ale kufr je jako ve Fabii, přitom je to auto o velikosti RAV4 prakticky.

Jsem v koncích a hledám dál, nebo přemýšlím, co na dovolenou v ZR-V nechám doma... Ani pohled do ceníku není nic extra, vyhřívaný volant jen v nejvyšší výbavě spolu s čím? Ano, panoramou, takže leda Sport s koženkou a napůl analogovými budíky...
Prasivak P
@roger.cz

ja by som si z tejto kombinacie vybral civic a zmieril sa s tym, ze sa pri nakladani deti trocu viac sklonim. Ale kedze som skoro o 20 cm nizsi tak sa i o tom lahko mudruje 😊
Miesto nad hlavou kvoli panoramatickej streche musis riesit aj ako vodic? Inac mna 'povinna' panoramaticka strecha tiez celkom irituje, rad by som si priplatil, aby tam pri najvyssej vybave nebola. Ale asi napriek vsetkym kompromisom skonci este tento rok v garazi.
roger.cz
@Prasivak P Taky jsem se na ten civic díval, vevnitř jsem ještě neseděl, ale má to soused a ohýbá se a to má tak metr sedmdesát 😁 S tím, jak občas vozím někoho staršího z rodiny mi přijde, že alespoň práh na úrovni ZR-V by se hodil.
Připlatit si za to, aby nebyla v Advance panorama bych klidně bral, to by mi pak seděla i ta CR-V (prostorem finančně moc ne 😁)
Kupodivu mi panorama vadí i jako řidiči, ale jen někde (v Hondě hlavně masivní rám na boku). Toyta je marná i bez prosklení, Honda je bez prosklení fajn, ale Austral nebo Qashqai jsou naprosto v pohodě i s prosklenou střechou a zataženou roletkou, takže můžu koukat i na vyšší výbavy...Proto je trochu favorizuju, ale zase spolehlivost Hondy mě láká. Jen ten kufr je ostuda.
lamal
@roger.cz
ZRV je trapas (velkost vo vnutri), v HRV su rovnake sedacky, viac miesta pre pravu nohu, pretoze ZRV je v predu totozne len ma masivny stredovy tunel, ktory utlaca posadku v predu.. .vo vysledku je mensie nez HRV.
Toyota ma prekvapuje s tym, ze modely vytvorene pre EU ako C-HR maju rovnaky pristup k priestoru nad hlavou a k velkosti sedadiel ako ostatne i globalne modely... by ma zaujimalo kolko priemernych europanov si Toyota posadila dnu.
roger.cz
@lamal Zatím jsem v tom seděl krátce, ale tunel mě kupodivu nějak neomezoval. Jsem asi spíš do výšky a s koleny cudně blízko volantu 😄 Pod volantem jsem zas zjistil, že chybí nějaký centrimetr v Astře, která byla jinak lepší než Corolla TS, ale nebudu si trhat rifle o spodek volantu, tím jsem zavrhl kombíky a šel po kompaktních suv.... Ta ZR-V byla vzadu celkem ok i v poloze sám za sebou, ale ten kuft je bída, na tak dlouhé auto... Co zas ale čtu, tak Qashqaie se celkem sypou, u Hondy o ničem nevím.
lamal
@roger.cz
HRV ma magic seats ktore nema ZRV... a ten 1.5 hybrid je moc fajn. Skus HRV co sa tyka vyuzitelnosti priestoru a 96kW hybrid je dost dobry... ovsem ked chces 2.0 tak jedine ZRV.
Co sa tyka priestoru a odhlucnenia je na tom velmi dobre Kia Sportage. Maju tiez hybrid, je celkom OK akurat basti trochu viac na dialnici, okolo 7,5l/100 jazdi aj tam v pohode. Vykonovo + bezny 6st automat vyhovie tento hybrid aj tym co nemaju radi E-CVT tj chceju radenie pevnych rychl.stupnov.