Ojetiny
@del42sa
Tak u Opla jsem nikdy žádné americké prvky moc nepozoroval.
A současné prodeje jsou tam kde jsou vlivem mizerné nabídky motorizací PSA. Málo lidí je zvědavo na samodestrukční 1,2 na milion a půl způsobů.
Tak u Opla jsem nikdy žádné americké prvky moc nepozoroval.
A současné prodeje jsou tam kde jsou vlivem mizerné nabídky motorizací PSA. Málo lidí je zvědavo na samodestrukční 1,2 na milion a půl způsobů.
@ericn souhlas, jednu dobu dokonce překonala Golf ...teď je to prostě mizérie, jak motorová, tak designová
@del42sa hlavně tu Astru L na silnicích nevidíš a když už, tak jen kombík. Je to Stellantisí 3hrnkový shit se zavalitým designem… Z Opelu to už nic nemá. Jen předesílám, že moje druhé auto v životě byla tmavě modrá Astra F GSI😋👌 V té době byla Astra F na každém rohu a v každé ulici, hodně populární auto 👍
jaký blázen si koupi motor s rozvody v oleji. Tohle je proflakly šrot motor, bazarova past. Tahle auta mají cenu šrotu! Rozvody každý rok výměna, každý měsíc kontrola řemene v oleji,každého půl roku sundat vanu a vyčistit sací koš olejového čerpadla, výměna oleje max 10 tis km idealně 7 tis km max atd Někteří majitelé měli např. za 5 let provozu 20x výměnu motoru! Navíc koncern PSA se za 25 let nenaučil vyrobit olejovou vanu, tak aby v ní nezustalo několik litru oleje. Nelze vypustit všechen olej, jedině odsát. Začali vadnou vanou motoru u HDI přes THP a u PURE TECH je to dvojnasobná smrt motoru. Protože olej je komtaminován benzinem takže zustek stareho oleje s benzinem je dalším prušvihem. Tahle motorizace je bazarová pomsta.
@vencelín Inu psychicky nemocny Hamunasakra a jeho multinicky. Ma ubohy zivot, kdyz jeho jedina zabava je okopavat kotniky pod spoustou anonymnich profilu.
@del42sa souhlas, ještě “J” jezdilo slušně, týden jsem používal benzin 1.6l 85kW a bylo i docela tiché. “K” jsem měl na 14dní ve Finsku litrový 3hrnek s automat a “děs a hrůza”, tak hlučný auto od zadních podběhů jsem v nižší střední ještě nejel a ta kombinace motoru a převodovky byla taky bída. Jak asi pojede “elko”? Ještě jsem ho nejel…
Ten 3hrnek 1.2PT 8AT jsem jel v Mocce a bylo to tak akorát, žádný dravec. Mam doma Golf 7.5 1.5TSI 96kW a to je o dost lepší motor 😋
Ten 3hrnek 1.2PT 8AT jsem jel v Mocce a bylo to tak akorát, žádný dravec. Mam doma Golf 7.5 1.5TSI 96kW a to je o dost lepší motor 😋
@Meky Poslední pořádný Opel byla Astra minulé generace a poslední generace Insignie, obě ještě na technickém základně GM. Po přechodu na techniku PSA pro mě Opel bohužel přestal existovat. 😞
Súčasná astra sa predáva 4 roky, nekupuje to skoro nikto.
Malé, drahé, slabé, nespoľahlivé auto.
Trh rozhodol.
Toto je Fail.
Malé, drahé, slabé, nespoľahlivé auto.
Trh rozhodol.
Toto je Fail.
Mám motor 1.2 puretech 96kw (8 AT) přes dva roky, najeto přes 50 tis. km a vše ok. Olej měním po cca 13 tis. km a jiný problém není. Řemen zatím ok, jak po vizuální kontrole, tak i přes PSA měrku.
@Jenik3
2 gen je ještě vcelku vidět. Ale první gen už je vidět zřídka kdy (tedy zrovna nedovno jsem viděl i tu).
2 gen je ještě vcelku vidět. Ale první gen už je vidět zřídka kdy (tedy zrovna nedovno jsem viděl i tu).
@Jenik3
Vidět původní Astru už se už nezadaří často. Ty většinou už prohrály boj s korozí. 2. gen je stále vcelku vidět, i když i na ní koroze doráží vcelku festovně.
Vidět původní Astru už se už nezadaří často. Ty většinou už prohrály boj s korozí. 2. gen je stále vcelku vidět, i když i na ní koroze doráží vcelku festovně.
@ptr078
Dnes ta auta mají 25+ roku. To je dost a koroze se jim nevyhýbá.
Motorove to bylo zajímavé auto.
Dnes ta auta mají 25+ roku. To je dost a koroze se jim nevyhýbá.
Motorove to bylo zajímavé auto.
@Jenik3 Dobre auto, mal som rad interier, aj po rokoch vyzeral ako novy. Inac poznam dochodcu co ma jednu s najazdom kolo 7000 km 😀
Vzpomínám v dobrém na Astru z roku 1998-2000. Měli jsme 1.4 a 1.6 motory. Jak ta auta krásne jela. Tedy do 2500rpm bída s nouzi. Jak se ručička dostala nad 3000, tak jely jak z praku. A spotřeba kolem 6L.
ha ha , prej neuškodila.....
Podívejte se na graf prodejů od roku 2014 do 2024 ( úplně dole na stránce ) a porovnejte si kolik modelů Astry se prodalo celosvětově než Stellantis vydal poslední generaci Astry na EMP2 platformě s francouzskými motory ( od r. 2021 )
Tam je vidět obrovský sešup prodejů a z některých trhů Astra zmizela plně
//www.chinamobil.ru/eng/cars/opel/opel-astra/sales_all/?year=24&mon=11&view=sales_all