Novinky
karelwrc3389
1
Mlhovky zadní je problém. Byla o hodně větší mlha než máte na obrázku měl jsem zapnutý zadní mlhovky . Za mnou jelo auto už asi 3 km bálo se předjíždět kvůli mlze a mlhovka svítila . Tak jsem řidiči v zadu je vypnul , aby ho neoslnoval nebot do města to bylo ještě 2 km. Ve městě se mlha částečně rozplynula a auto mi předjelo a ejhle policie . Zastavili mi a dali mi 500 kč pokutu že jsem světla zhasnul a nesvítil za jízdy . Vůbec je nezajímalo že bych je oslnoval atd. Řekli že při mlze musí svítit. Tak tedka se na každého vykašlu je mlha svítím zadní mlhovkou stále. Nebudu jim dávat kašparům peníze.
Mokacio
0
@karelwrc3389 Je to o lidech, většinou pro to mají pochopení.
Marek Bednář
0
@Mokacio policie přímo na svém webu uvádí, že se zadní mlhovkou je třeba opatrně, aby nebylo oslňováno řidiče za sebou: "Problém tedy nastává v době, kdy taková situace přejde, anebo vás dojede jiné vozidlo. V takovém případě bychom měli co nejrychleji zareagovat, a mlhová světla vypnout, jelikož ostatní řidiče oslňujeme asi na tolik, jako vás v noci oslňují nevypnutá dálková světla protijedoucího vozidla. Navíc skrz zadní mlhovou svítilnu řidič jedoucí za vámi špatně rozezná, kdy brzdíme." policie.gov.cz/…vych-svetel.aspx
To jsem zažil zrovna minulou sobotu, když bylo mlhavo, ale viditelnost stále min. 200 metrů. Za sebou jeden trumpeta, který svítí vším co má a za ním druhej trumpeta s jen předním denním svícením 🤦♂️ A takových jsem potkal nepočítaně.
Bezdůvodně pomalá jízda a jízda v levém pruhu na dálnici jsou podstatně horší neduhy českých řidičů. Zlaté mlhovky.
Mě tedy nejvíce pijí krev ti, kteří se s argumentem o plynulé jízdě rozjíždí jako šnek a nechávají neadekvátní mezery. Ti, kteří se bojí dotknout plynu a stále jedou rychlostí šneka, i když je auto před nimi již 100m daleko. Ti vytváří kolony.
@Petr Foldyna Súhlas.👍 Je to primárne o alibizme a bezohľadnosti voči ostatným. Hlavne keď ťa taký odkundes brzdí svojou štyridsiatkou pred semaforom, a keď blikne žltá, dupne na plyn a zmizne. Zasmial by som sa, keby za križovatkou stáli policajti a vzali mu za jazdu na čevenú vodičák. Ale to by musela byť veľká náhoda.
S co ti, co svítí bez mlhy předníma mlhovkama? To taky slušně oslňuje...
@Michal Exner nelegální LED oslňují násobně víc. A i lidé z tohoto fóra je mají osazené a je jim to jedno. Strašně sobecké.
Když už se bavíme o světlech, tak mlhovky jsou ještě nic proti LEDkám ve světlometech, kde původně sídlil halogen nebo xenon 😉
"Nejlepší" jsou mlhovkáři, co to mastí 130 jako by se nechumelilo. Podle jejich "logiky" je tedy mlha natolik řídká, že je bezpečný jet 130, ale na druhou stranu natolik hustá, že musí svítit zadní mlhovkou. Obvykle se mýlí v obojím, ale spíš v tom druhém, protože tihle mlhovkoví pičusové jsou bez ohledu na rychlost schopní rozsvěcet mlhovky i v situaci, kdy jsou běžná zadní světla vidět na půl kilometru daleko... 😊
fakt zvláštní - mlhovkáři ve finále? Mě teda vadí víc lepici a pokud se nepřestane lepit po pár mírných ubráních plynu zapínám mlhovku. Navíc mnohem horší jsou denní světla za mrholení nebo mlze.
Najhorsia skupina su vodici, ktorí pocas dazdu svietia prednymi hmlovkami. Tí majú v pekle rezervované špeciálne miesto.
Nerváci ktorí si chcete vybiť sklamania zo spálne, kuchyne a obývačky a vaše slovné hry na "mlhovkároch". Lepšie by bolo keby ich nepoužívali vôbec a spôsobili tým nehodu? Áno, je tu nadužívanie, áno je tu mnoho zbytočného používania... Ale takéto "hlavné články" a odozva na ne iba spôsobia že ich nebudú používať keď pôjde o život!!! Iba toto tým spôsobíte... Sokolíci a vlhké krysy poďte do mňa... mlhovky keď nikto z vás nebol na "škole bezpečnej jazdy", nikto z vás nevie ani holý kok.. o bezpečnej jazde... a tomuto sa venujete... toto sú vaše témy... ??? ...aby ste v hospode mohli povedať číslo "mlhovkových debilú"... šašovia, táraji a prďúsi...
@Mario Kormendy no upřímně, už jsem takovou mlhu, abych musel zapnout mlhovku nepotkal snad dva roky. trochu jsem ubral na rychlosti, to je všechno. a mlhovka zapnutá v dešti, to je taky pěkná kravina. když hustě prší, je na místě ubrat, ne zapnout přídavný světlo😊