Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Nejlevnější tesla v historii přijíždí do Česka. Stačí vám na ni méně než 900 tisíc

64 komentářů

Horký Rom
@rohYpnol
To není cena, to je upgrade reality ⚡
Michal Chmelař
@rohYpnol
Redakce auto.cz a progresivistická? Jestli si tam přečetli tento komentář, tak všichni popadali pod stůl smíchy. A vlastníci CZECH NEWS CENTER s nimi 😄
Jde jim pouze o clickbait titulek, jako vždy.
P.S. Off topic dotaz, co je to FX35, které prý nakupuje náš stát? Jak jsi psal včera.
Trtkal
Asi to nikdy nekoupím (kvůli Elonovi i závislosti na Tesle jako takové), ale za tu cenu je to opravdu zajímavá nabídka. Navíc to má i normální sedačky a ne koženku.
Mr.Murphy
Řekl bych že to je pěkná cenovka. Teslu si kvůli Elonovi a ergonomii asi nikdy nekoupím, ale jsem rád že tímto tlačí konkurenci k nižším cenám 😄
rohYpnol
Celkem hezký protimluv. Stačí vám na ni méně než 900.000,- ... ale zaplatíte 924.000,- 😁 😁 😁 Další důkaz toho, že elektormobilita přepisuje základní postuláty, od matematiky, přes fyziku až po filozofii.
dodo24
@rohYpnol ako dokonalého znalca EV aj spalovákov by som ťa chcel poprosiť o jedinú vec. Aké auto si mám kúpiť za cenu do 950.000kč s podobnými jazdnými výkonmi? Na dojazde mi nezáleží, denne urobím max 200km.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Čekal jsem, že od toho utečeš a označíš to za sarkasmus, ale sorry, tohle ti nesežeru, smolíku, to by to jako sarkasmus muselo vypadat.
Jediný matlal jsi tu ty, o "FX35" tu píšeš opakovaně, např. tady www.auto.cz/diskuse/98111/1
Takže překlep to nebude, zjevně vůbec nevíš, proti čemu bojuješ, ale o to bojuješ zuřivěji. Jednou provždy, jsou to F-35 Lightning II a čistě z hlediska technického to je jediná rozumná volba, pokud to s obranou státu a s budoucností našeho letectva myslíme vážně.
eLzyx
@rohYpnol tak ono bude stačit méně jak 900k Kč. Když sáhneš po "předkonfigurovaných vozech" aneb skladovkách.
Zatím tam tak levné nejsou, ale to přijde. Po novém roce bych tam čekal auta za cenu kolem 870k Kč s nějakým bonusem (tažné, jiná barva ... ).
eLzyx
@maca02 lepší motory to dostalo v rámci faceliftu. Větší baterky to nepotřebuje, když jde o cenu. Navíc došlo k úspoře 60kg, takže stoupl dojezd asi o 20km.
Ale jinak souhlas, mohli by šlápnout trochu do pedálů a výrazněji inovovat.
dodo24
@maca02 lenže Pepa to bude vyblakovať aj 30 rokov až kým k tomu neprijde. Ak teda náhodou. Spolieha sa na to, že čas hrá v jeho prospech. Keby mal ale časovo ohraničit svoju predpoveď, tak sa pravdepodobne nenaplní.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Ne ne, chlapečku, to není debata o jednom písmenku. Překlep to zjevně není, viz výše. Jediný matlal jsi tu ty, to ty tady opakovaně o něčem píšeš, přitom nemáš zjevně tušení, o čem píšeš, ani pojmenovat to neumíš. A je to tak u tebe každou chvíli, třeba nedávno, když jsi psal Ozzmanovi nesmysly, že prý je Kuga "neuvěřitelně lacině udělané auto".

Svazek si nevedu, ale když někdo napíše takovou kravinu a tváří se u toho jak mistr světa, tak mi to (bohužel) v hlavě zůstane.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Ozzman Kugu vlastní a já ji taky několik let měl, na rozdíl od tebe. Ale samozřejmě, ty se k tomu dokážeš vyjádřit líp, máš vždy pravdu. Naštěstí vlastníky, kteří s tím autem mají svoje zkušenosti a mají i srovnání s jinými, tvoje názory nemusejí zajímat, ledaže by se chtěli pobavit.
Bezradnost? Co to je? Já vidím kličkujícího rohypnola přichyceného při neznalosti 😄
kozakm
@maca02 Y Perf a LR AWD dostaly větší baterku, trojka je stále na špici, pokud jde o Cx.
kozakm
@Ondřej Šámal Tesly se už dávno na štěrku nepřebírají a v celé historii se to dělo jen chvíli. Zbytečné rýpnutí.
Horký Rom
@Ondřej Šámal
Oceňuji vaši schopnost trollit s grácií, pane redaktore 👍
Horký Rom
Pokud by byla výroba trojky lokalizována v Německu, zřejmě by to mělo zajímavější nádech.

Tesla - čistá radost na elektriku ❤️
Horký Rom
@rohYpnol
Poslyš, holube, dnes jsi tu nějak málo tapet nalepil.
ptr078
@gil54 Tak si ju nemusis dat dorucit a tym padom ti netreba ani dokumentaciu
Jiří Novotný
v nabidce elektromobilů v ČR je uvedená Tesla výhodnou koupí , není levná, ale nabízí toho hodně - výkon, dojezd, prostor, výbava a je levnější než Enyaq, když někde potkám elektromobil je to většinou Tesla, tím, ovšem, nechci říct, že by to byl můj sen
rohYpnol
@Ondřej Šámal
Titulky o elektromobilitě mají být hezké, nikoliv pravidivé. Ano, tohle je ten správný progresivistický přístup, který je nutné budovat. My ten elektomobilní blahobyt prostě vybudujeme za každou cenu!
gil54
"Stačí vám na ni méně než 900 tisíc."

No, to jaksi nestačí, když... "K této částce je ovšem nutné připočíst dalších 25.500 korun za doručení a dokumentaci."
Horký Rom
@rohYpnol
…a přesto stále rychlejší než jiskra 👍
eLzyx
@rohYpnol ale je kam. Pořád mohou udělat 800V v S a X, pořád mohou třeba začít péct vlastní karbonkeramické brzdy, pořád mohou třeba dělat masážní sedačky (vím, jinde už běžné), pořád můžou přejít na 48V a ušetřit kila na mědi v drátech, pořád mohou inovovat baterie, motory ...
eLzyx
@rohYpnol tak teď ty nové levnější modely zavedly, tak nemůžou být skladovky, které běžně jsou.
Renoo
Nemít tam ten prapodivný interiér a infotainment a celkové pojetí ovládání, tak by to byl dobrý kup. Otázkou zůstava reálná rychlost nabíjení - malá baterie + LFP... to není předurčeno k velké rychlosti. Jinak oceňuji, že se řetřilo na nasmyslech - zadní displej je totální kravina, vyhřívání zadní lavice taky.
Robert Hlavatý
Za mě cajk. Tesla 3 určitě není špatný BEV a hlavně mě je sympatická tvarem klasického auta, žádný SUV, crossover nebo jiné "hybridy". Rovněž udávané výkony zrychlení, Vmax a dojezdu asi nejsou špatné ve srovnání s konkurencí...
teig
Nebylo by lepší spíš napsat, ne v čem je stejná jako dražší verze, ale naopak v čem se liší, v čem spočívá to osekání...? To jsem se nedočetl, je to očividně jen opsaná tisková zpráva.
eLzyx
@rohYpnol když Škoda, resp. L&K končili s výrobou jízdních kol, aby se věnovali autům, tak také zkrachovali?
eLzyx
@rohYpnol ale není to v Teslách. Ten majstrštyk přijde s FSD. To nemá nikdo. Resp. ostatní se tváří, že jo, ale nikdy to nebudou schopni rozjet do plného autonomního řízení.
eLzyx
@rohYpnol souhlas s tím, že to není automobilka v pravém slova smyslu. A proto nemůže zkrachovat. Její příjmy se mohou přesunout z výroby aut jinam.
admin badge
Ondřej Šámal
@rohYpnol Ano, Tesla to má pěkně vymyšlené. Zejména když si pak auto přebíráte někde na štěrkovém plácku 😄 Ale uznejte, že pokud by v titulku bylo, že vám na ni stačí méně než 926 tisíc, nebude to tak hezké 😄
rohYpnol
@Michal Chmelař
Ano, Kuga je zespodu opravdu neuvěřitelně lacině udělané auto. Jenže to by jsi musel vědět co to znamená, viď.

Debatu o jednom písmenku s matlalem opravdu vést nebudu. Ale je zábavné sledovat tvoji bezradnost, jak opět vůbec nechápeš a střílíš úplně vedle... viz "přepis" 😁😁😁
rohYpnol
@Horký Rom
Chápu, že komouš jako ty co umí jen kádrovat bude hodnotit denní výsledek rohYpnola, zda plní očekávanou normu kterou očekává komouš romíček Ale já funguji jinak.
Já napíšu kdy chci, co chci, a kolik chci.
hugino
Konečne. Takže stačí už len dom s fotovoltikou za povedzme 10 mega a človek je za vodou . Samozrejme stále platí nech si každý kúpi to čo sa mu páči a na čo hlavne má . Pre mňa je ICE stále jasná voľba /a podľa štatistík predaja pre väčšinu / aj keby takéto BEV stálo pol mega .
rohYpnol
@Horký Rom
Trochu se ti to popletlo. Chtěl jsi napsat že ty by jsi potřebval upgrade do reality.
rohYpnol
@dodo24
Například Octavia 2.0 TSI DSG AWD. O mnoho praktičtější a rycheljší vůz s mnohem větším dojezdem.
rohYpnol
@Horký Rom

...poslední slova Williama Kemmlera, 😁
praptak
@dodo24 Maximální výkon u elektromobilů není stálý, proto např. VW uvádí výkon udržitelný po 30 minut. A s věkem obvykle zjistíte, že na výkonu na běžných cestách záleží méně, než jste si myslel mladší.
eLzyx
@rohYpnol pokud stojíš na plynu, tak je to tak správně. Řidič je nadřazen systémům
rohYpnol
@Michal Chmelař
No a co že Kugu má? Dacie má miliony lidí a jsou to lacině udělané auta, tak co, ty maltale?

Jo, jedno písmenko = neznalost... určitě. Jak říkám, matlal 😁 Ale jestli tě to dnes učiní šťastným, tak klidně, přistihl jsi mě při naprosté neznalosti 😁 😁 😁
rohYpnol
@Michal Chmelař
"Titulky o elektromobilitě mají být hezké, nikoliv pravidivé. "

Ne, to určitě myslícímu člověku nevyzní jako sarkazmus, že .... 😁 😁 😁 Ty kráso... no, prostě, matlal 😁
rohYpnol
@hugino

Já nevím, proč tady nezboříme všechna sídliště a nezakážeme lidem bydlet v domě se štítkem B a horším a místo toho nerozdáme dotace každému 5M na pasivní dům. Nepochybně to zlepší ovzduší, sníží emise a budeme porgresivisticky uvědomnělí a půjdeme lidstvu vzorem... A zbylých 5M si jistě každý půjčit zvládne, hypotéka na 5 generací přeci není problémem, ne?
rohYpnol
@eLzyx

Ano, Tesla sice má FSD, jen se klidně rozbije o zeď. Asi tak... 😁
rohYpnol
@teig

O tom psali. Je to taková Tesla junior. Změny, které na výrobě ušetří nila nula nic, spíš ji ještě prodraží, zato majitele nase-ou tak, že si stejně každý připlatí za běžný základ. Prostě to je jen vo-eb zákazníka, jen aby byla nižší cena již od...

Nakoupí to možná leda tak bolti nebo nějaké půjčovny, pokud vůbec někdo.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Hele matlale, tyhle laciné nesmysly na mě nezkoušej. Už jen to, že se snažiš rozvést debatu o jednom písmenku svědčí o tom, jaká jsi nula.

Nicméně oceňuji, že na mě evidentně vedeš svůj matlalův svazek a máš dokonalý přehled o mých dřívějších přípěvcích.
Tonito Debelito
@ptr078
hele kamo brachy .. prezdivky jak klony
maca02
Svýho času to byla progresivní automobilka, inovátorská. Dneska? Inovací je model Standard. Tak to jsme to dopracovali.
Kde jsou větší baterky? Fakt nemáme žádné lepší motory a efektivnější? Fakt nemůžeme mít lepší brzdy na Performance? Nejde lepší aerodynamika? Kde je "Model 2"?
Pepa říkal opakovaně, že Tesla zkrachuje. Možná se mýlil, ale za mě je momentálně na šikmé rovině směrem dolů. A nevypadá to, že by se měla zase ztopořit.
dodo24
@praptak no veď práve, okamžitá reakcia na plyn je dolezitejsia ako maximalny vykon. A tam EV zrovna exceluje. Doma máme autá od 51kW do 220kW, tak celkom viem o čom hovorím
dodo24
@rohYpnol no nie len že základ je o 5000€ drahší, ale ešte je aj o dosť horšie vybavená ta Octavia. Verziu 4x4 som vobec v konfigurátore nenasiel, ta by bola este o par tisic drahsia. Praktickost sa jej ale upriet nedá. Kazdopadne za viac penazi dostanem menej vybavene auto s horsou dynamikou
praptak
@rohYpnol 👍 Za 2.0 TSI .
Anonym
@Jiří Novotný Samozřejmě
rohYpnol
@eLzyx
Ne, tak to správně určitě není. Systém má poznat, že zeď je zeď, že překážka je překážka. A ne že osádku vozu kvůli chybě řidiče nechá se zabít... To tam to FSD vůbec být nemusí 😁
Anonym
@dodo24 Tesla je nejlepší
Anonym
@Horký Rom Opravdu?
Anonym
@Horký Rom To není trollení, ale zrcadlo pravdy
Anonym
@Horký Rom V čem, bratře?
rohYpnol
@eLzyx
Když vyráběli kola, tak auta ještě nebyly. Trochu rozdíl, že 😁

Takže když Tesla přestane vyrábět osobní auta, a začne vyrábět osobní drony, protože drony nahradí auta, tak klidně napíšu že Tesla nezkrachovala.
gil54
@eLzyx

No, L&K vlastně prakticky skoro zkrachovali. Nestíhali v konkurenčním boji s Pragou a Tatrou a museli se nechat sežrat Škodou, a stali se jen jednou její výrobní fabrikou bez jakéhokoliv vlivu na cokoliv.

Takže blbě zvolený příklad, v tomto případě.
rohYpnol
@eLzyx

Vždyť sám píšeš, tohle vše už tu je. Vývoj BEV se e😜onenciálně zpomaluje.
rohYpnol
@eLzyx

Tesla zkrachuje = je myšleno skončí jako výrobce aut.
rohYpnol
@maca02
Ano, říkám to i já, že Tesla zkrachuje. Protože Tesla nikdy nebyla automobilkou v pravém slova smyslu. Tesla je jen IT a SW firma, která začala vyrábět automobily. Zajímá ji to, kde může tvořit inovace. Je to něco jako Redbull ve sportu. Dělá to, kde cítí že může přinést úspěch. Ale žádný tým Redbull nebyl dlouhodobě úspěšným. To je prostě DNA Tesly.
rohYpnol
@eLzyx

Výrazně inovovat nemůžou, protože není co a není kam. Tela nikdy nebyla automobilkou, tudíž něco jako design, ergonomie, emoce, charakter, je pro ni španělská vesnice. A techniku není příliš již kam posouvat, vývoj už se zpomalil na hlemýždí tempo jako u spalovacích motorů.
rohYpnol
@eLzyx

Jasně, a když si počkáš třeba 5 let, tak to bude jen 450 t., viď ... 😁
rohYpnol
@Michal Chmelař
A to je přesně důkaz, proč nemá smysl řešit nějkaé nesmysly Turka vytržené ze souvilostí.
Že nechápeš nadsázku a sarkasmus, to je tvoje věc.
Ad. FX35, ne, opravdu nebudu řešit jedno písmenko. Každému, kdo není holub, je zjevné o čem jsem se bavil. smolík matlale 😁