Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Opel Astra ST Hybrid – Hezké svezení za málo benzinu

9 komentářů

JirkaVejrazka
Rekl bych, ze kdyz Tim Berners-Lee vymyslel, ze jeden dokument muze obsahovat aktivni odkaz na jine dokumenty, na ktery staci kliknout, nemohl tusit, ze redakcni system auto.cz bude misto odkazu na jiny clanek na stejnem webu po ctenari pozadovat, aby si odkaz pres schranku zkopirovali a otevreli sami 😉
johny555
Je dobré, že je ještě možnost volby a věřím, že někomu Opel dizajn vyhovuje. Ale stále je to Stellantis s 1,2kovým tříválcem za cca 700 tisíc. Nevím, co by mě mělo přesvědčit, abych nedal raději o 100-150 tisíc méně za osvědčeného Korejce s 1.5 čtyřválcem. Případně za stejnou cenu nezničitelnou opravdu fullhybridní Corollu. Třeba se pletu, ale s Astrou i celým Oplem to vidím dost bledě....
KANKUNEN
@traveldrive Krouťák to má jako Omega V6. No ale stejně by mohli kupovat aspoň nějakou 1,5ku z ČÍNY, když sami motor neumí.
traveldrive
@KANKUNEN No neviem, či by to bolo dostatočné riešenie. Čínske kone sú slabšie a dosť žravé...
Frfla
Zase stejna pisnicka jako u celeho Stellantisu. Design top, prostor super, kufr k uslintani, ale ty motory to pohrbivaji. Proc tam nedat poctivy kus ICE. 4 valec s aspoin 1.5l se stejnou spotrebou, klidne i nejake TDI? Protoze Gryyyn dyyyl s ETS2 vycucanym z prstu pro par smelinaru, kteri nemaj nikdy dost.
Martin Svítil
@johny555 Ta 1.5 v Hyundaii je atmosférická, dynamika je podstatně, ale opravdu podstatně horší než u této Astry. Ostatně ta Corolla je taky o kus pomalejší než Astra. Já bych bral Astru.
traveldrive
@johny555 Máš pravdu. Hlavným nedostatkom je to isté ako u kombíku P308 z predchádzajúceho článku - hybrid s trojvalcom. Taký kus auta už si štvrtý valec rozhodne zaslúži. Výsledkom je nudná ekonomická jazda. Za danú cenu naozaj nepresvedčivá ponuka.
ericn
Ta spotřeba je vážně vtipná, Stellantis potřebuje ke spotřebě 6,4l hybrid s 3hrnkem a mě na to stačí 1.5TSI 110kW s 6M. Dnes Octavia combi Praha - Mělník a zpět 5,4l/100km na zimákách. Svižná jízda limit +10kmh 😋 Tam město + dálnice a zpět okreskama přes Kralupy na P6. Těžká pohoda 👌
Martin Svítil
Příspěvek podléhá schvalování.