Videa
@Tycoon Tak ID3 jako první pořádný BEV od VW určitě přelomový byl, stejně jako spousta aut před ním, Käfer, Golf, Audi Quattro.
Navíc se jich neprodává tak málo.
Celá kdysi proklínaná platforma MEB nechává v Evropě ve stínu všechno ostatní s dost podstatným náskokem, navíc MEB+ teprve uvidíme příští rok, nemyslím MEB+ Entry.
Teď tu máme první laciné a masově vyráběné MEB+ Entry, navíc s LFP a s články snad brzy z evropské produkce koncernu za rozumnou cenu. To je taky přelomové nebo ne? Počkal bych na čísla za rok 26 a pak bych hodnotil.
Navíc se jich neprodává tak málo.
Celá kdysi proklínaná platforma MEB nechává v Evropě ve stínu všechno ostatní s dost podstatným náskokem, navíc MEB+ teprve uvidíme příští rok, nemyslím MEB+ Entry.
Teď tu máme první laciné a masově vyráběné MEB+ Entry, navíc s LFP a s články snad brzy z evropské produkce koncernu za rozumnou cenu. To je taky přelomové nebo ne? Počkal bych na čísla za rok 26 a pak bych hodnotil.
@PowerHouse proč bys LFP nenabíjel do 100%? Neměla to být jejich výhoda?
A na ježdění po městě je to přece OK, nebo bys jel ve VW Polo do Barcelony z Prahy?
A na ježdění po městě je to přece OK, nebo bys jel ve VW Polo do Barcelony z Prahy?
Je mnoho aut. Je mnoho poloaut. Ovšem je jen jediné POLO.
ID. POLO AUTO od VW. Jdi, sni, sesuň se na sedadlo a jeď.
Jed za svým snem... za svým POLOSNEM.
braVWo 👏
ID. POLO AUTO od VW. Jdi, sni, sesuň se na sedadlo a jeď.
Jed za svým snem... za svým POLOSNEM.
braVWo 👏
@kajmik01 no je otázka co potřebuješ na každodenní cesty do práce, a je otázka jaké nároky člověk na to má.
Těch 20...50km člověk dá ve všem (měl jsme před lety na pár měsíců Fabii s 1.0TSI s kvedlačkou a taky jsem to přežil než mi dorazilo moje), automat je v ceně každého BEV, ticho tam je, v rámci možností to i rozumně akceleruje. Pokud to má rozumné sedačky tak proč ne.
Jen to chce pak mít pro dva lidi dvě auta malá, se kterými jezdíš denně a pak jedno s velkou baterkou a pohodlím na delší cesty. Když vidím co lidi jsou ochotní platit za baterky pro svou FVE tak je to skoro v ceně toho ID Polo. Takže jedno ze 3 aut je vždy připojeno jako baterka..
Těch 20...50km člověk dá ve všem (měl jsme před lety na pár měsíců Fabii s 1.0TSI s kvedlačkou a taky jsem to přežil než mi dorazilo moje), automat je v ceně každého BEV, ticho tam je, v rámci možností to i rozumně akceleruje. Pokud to má rozumné sedačky tak proč ne.
Jen to chce pak mít pro dva lidi dvě auta malá, se kterými jezdíš denně a pak jedno s velkou baterkou a pohodlím na delší cesty. Když vidím co lidi jsou ochotní platit za baterky pro svou FVE tak je to skoro v ceně toho ID Polo. Takže jedno ze 3 aut je vždy připojeno jako baterka..
@Pepa_007 ale houby, na provoz BEV stačí střecha baráku a to se nebavím o střeše skladu nebo fabriky.
Je vidět že to máš v malíku co? Energetik amatér.
EDIT: Spíš Tragik Profesionál ne?
Je vidět že to máš v malíku co? Energetik amatér.
EDIT: Spíš Tragik Profesionál ne?
Jestli to bude dobré a žádané auto si ještě počkejme, zbytečné teď spekulovat. Já hlavně cením, že VW jde prostě udělat malý, elektrický hatchback. Měl bu být dávno. Stejně jak měl Fiat už 5 let mít tu elektrickou Pandu, co nabídl teď.
@psel
Píšeš hnoje. Střecha fabriky neužíví žádnou výrobu, sotva tak kancelař. Střecha domácí FVE pokryje v obecnosti spotřebu domácností, nikoliv spotřebu auta (v létě i auto, v zimě ani domácnost...).
A to nehovořím o tom, že většina domácností mít domácí FVE ani nemůže...
Píšeš hnoje. Střecha fabriky neužíví žádnou výrobu, sotva tak kancelař. Střecha domácí FVE pokryje v obecnosti spotřebu domácností, nikoliv spotřebu auta (v létě i auto, v zimě ani domácnost...).
A to nehovořím o tom, že většina domácností mít domácí FVE ani nemůže...
@Tycoon tomu se říká pokrok.
Za rozumnou cenu dostaneš víc.
A ještě víc dostaneš když si připlatíš.
Prostor byl vždycky důležitý, podívej se na to kolik lidí šlo z Golfa do Octavie, jen proto, že je to větší. Golf variant skoro umřel.
To že ty to jako pokrok nevidíš na tom nic nezmění.
Za rozumnou cenu dostaneš víc.
A ještě víc dostaneš když si připlatíš.
Prostor byl vždycky důležitý, podívej se na to kolik lidí šlo z Golfa do Octavie, jen proto, že je to větší. Golf variant skoro umřel.
To že ty to jako pokrok nevidíš na tom nic nezmění.
@DonVito
Přelomovým elektromobilem byl dle vyjádření výrobce už VW ID.3 představený v roce 2019. Teď máme další přelomový elektromobil VW ID.Polo představený v roce 2025. Kolik těch přelomů ještě bude?
Přelomovým elektromobilem byl dle vyjádření výrobce už VW ID.3 představený v roce 2019. Teď máme další přelomový elektromobil VW ID.Polo představený v roce 2025. Kolik těch přelomů ještě bude?
@rohYpnol
Z tohoto důvodu setrváváš doma se svým TDI, jehož stáří se již počítá v dekádách. Vše do sebe zapadá, plakátový kovboji 👍
Z tohoto důvodu setrváváš doma se svým TDI, jehož stáří se již počítá v dekádách. Vše do sebe zapadá, plakátový kovboji 👍
@Modrý blesk za dvacet šest roků budou spalováky už jen v muzeu a děti nebudou chápat jak někdo s tímto smrdicim a hlasitým pohonem mohl jedno století vydržet.
@Modrý blesk muhehe ta snůška nesmyslů o tom jak někdo kupuje elektrické Polo aby stabilně jezdil s vlekem po dálnici atd. atd.... Pěkné ráno přeji 😄
@ericn Na jednej strane nerob elektromobily, nikto ich nechce. na strane druhej, keď ich nebude vyvíjať a stavať, utečie mu vlak. A teraz si vyber...
@psel
To je jistě vhodné řešení pro běžné rodiny. Domek, na něm FVE, úložiště, 3 elektrická auta a pro ně i parkovací místa u domku taková, aby bylo možné je mít napíchnutá na systém...
Hezky si tu žijeme...😀
To je jistě vhodné řešení pro běžné rodiny. Domek, na něm FVE, úložiště, 3 elektrická auta a pro ně i parkovací místa u domku taková, aby bylo možné je mít napíchnutá na systém...
Hezky si tu žijeme...😀
@psel
Dle Vaculíka jde o prostorné auto s velkým kufrem, slušně jezdící, dynamické, s dobrými brzdami a překvapivě dobrou tažnou kapacitou, které bude stát jako auto nižší střední až střední třídy.
To očekáváme takovu prosperitu, že si budeme moci dovolit degradovat taková auta do role městské nákupní tašky?
Dle Vaculíka jde o prostorné auto s velkým kufrem, slušně jezdící, dynamické, s dobrými brzdami a překvapivě dobrou tažnou kapacitou, které bude stát jako auto nižší střední až střední třídy.
To očekáváme takovu prosperitu, že si budeme moci dovolit degradovat taková auta do role městské nákupní tašky?
@Jaros 00071
Neboj. EU díky lidem jako Pexa, Nerudová, Niedermaier, Gregorová, to vyřeší dotací. Dotace 110% domácností ve výši 200% pořizovací ceny zlepší život všem. A nebude to samozřejmě nikoho nic stát, protože vše "se zaplatí" z emisních povolenek dieseldezolátů a zlých ropných kartelů.
Neboj. EU díky lidem jako Pexa, Nerudová, Niedermaier, Gregorová, to vyřeší dotací. Dotace 110% domácností ve výši 200% pořizovací ceny zlepší život všem. A nebude to samozřejmě nikoho nic stát, protože vše "se zaplatí" z emisních povolenek dieseldezolátů a zlých ropných kartelů.
@psel
Pokrok je jedna strana mince. Druhá strana je, kde na ten to vezmeme peníze. Statistiky říkají, že vozový park v Evropě rekordně stárne, protože kvůli vysokým cenám prodej nových aut výrazně klesl. Opravdu si myslíš, že lidé v Evropě najednou začnou kupovat auta za za tři čtvrtě milionu, aby je měli jen jako nákupní tašku do města?
Pokrok je jedna strana mince. Druhá strana je, kde na ten to vezmeme peníze. Statistiky říkají, že vozový park v Evropě rekordně stárne, protože kvůli vysokým cenám prodej nových aut výrazně klesl. Opravdu si myslíš, že lidé v Evropě najednou začnou kupovat auta za za tři čtvrtě milionu, aby je měli jen jako nákupní tašku do města?
@ericn je jich 66k ke konci října. Navíc mají BEV jen 20% takže mě to nepřipadá být málo i vzhledem k tomu na kterých trzích je to nabízené. VW dá skoro 1M BEV letos, což si myslím že úspěch je a příští rok bude jen lepší.
Pokud má pohon 20% podíl na prodejích nelze očekávat že by se toho prodal milion od kusu, ale zastoupení v různých segmentech trhu VW má, platforma je stejná takže si myslím, že příští rok opět porostou. Jaky dealbreaker ID polo bude se uvidí, ale je to zase o kus lacinější takže to určitě pozornost přitáhne.
Pokud má pohon 20% podíl na prodejích nelze očekávat že by se toho prodal milion od kusu, ale zastoupení v různých segmentech trhu VW má, platforma je stejná takže si myslím, že příští rok opět porostou. Jaky dealbreaker ID polo bude se uvidí, ale je to zase o kus lacinější takže to určitě pozornost přitáhne.
@Modrý blesk
...a k tomu tři povinný ručení a tři pojistky, jejichž výše je pro EV u všech pojišťoven "optimalizována". 😀
...a k tomu tři povinný ručení a tři pojistky, jejichž výše je pro EV u všech pojišťoven "optimalizována". 😀
@Pepa_007
Jakou ještě čekáš moudrost od znalce, který pro dvoučlennou rodinu - resp. pro dva dospělé - vymyslí jeden velký a dva malé elektromobily, z nichž jeden bude připojen vždy jako úložiště energie pro jejich domeček s FVE. A pak si ještě takhle přijedou do práce a došťouchnou si ta svá malá EV z FVE na své továrně a nebo ti chudí na svém skladu.
Jasný, chytrá mobilita zadarmo a domeček taky energeticky v plusu. 😀😀 Na to nejde říct ani popel.
Jakou ještě čekáš moudrost od znalce, který pro dvoučlennou rodinu - resp. pro dva dospělé - vymyslí jeden velký a dva malé elektromobily, z nichž jeden bude připojen vždy jako úložiště energie pro jejich domeček s FVE. A pak si ještě takhle přijedou do práce a došťouchnou si ta svá malá EV z FVE na své továrně a nebo ti chudí na svém skladu.
Jasný, chytrá mobilita zadarmo a domeček taky energeticky v plusu. 😀😀 Na to nejde říct ani popel.
@psel
tak FVE za ca 0,5 mil. Kč, 2 malá EV za 1,3 mil Kč a jedno větší EV za cca 1 mil Kč.... To určitě elektromobilita za cca 2,8 mil Kč bude v Evropě a v ČR obzvláště hit!
tak FVE za ca 0,5 mil. Kč, 2 malá EV za 1,3 mil Kč a jedno větší EV za cca 1 mil Kč.... To určitě elektromobilita za cca 2,8 mil Kč bude v Evropě a v ČR obzvláště hit!
@psel “ Za rozumnou cenu dostaneš víc.” - tohle nemyslíš vážně, že ne? Tenhle s.h.i.t rozhodně není lepší než Golf, jakýkoliv 😋
@psel
No, pokud je jedno vždy připojeno jako úložiště, jak jsi uváděl, tak alespoň dvě.
Ale to není ta hlavní potíž...
No, pokud je jedno vždy připojeno jako úložiště, jak jsi uváděl, tak alespoň dvě.
Ale to není ta hlavní potíž...
@psel tvl zdá se ti 35tis ks iD.3 půl roku jako přelomový model? Spíš průšvih… Měl to být nový Golf nebo Brouk a ani omylem… Tj iD.Polo za 625-800tis bude stejně mimo, to bude ještě větší propadák. Ať chceš nebo ne, normální Polo s litrem 85kW bude výrazně levnější a použitelnější 😋
Ještě k tomu dostavět Temelín a Dukovany a bude to dokonalé. Bez elektráren je přechod na BEV nesmysl.
Cože dostavba jaderek bude za 20let hotova? Tak počkáme s BEV 20let. 😊😊😊
Cože dostavba jaderek bude za 20let hotova? Tak počkáme s BEV 20let. 😊😊😊
Až na tu základní baterku 37kWh a to pomalé dobíjení
by to docela šlo.
Když u nové baterky 37kWh odečtu nevyužitelnou kapacitu a z toho vezmu 10 - 80%, tak mám 24kWh. U starších baterek 8 let to bude 20kWh.
So natürlich Nein.
by to docela šlo.
Když u nové baterky 37kWh odečtu nevyužitelnou kapacitu a z toho vezmu 10 - 80%, tak mám 24kWh. U starších baterek 8 let to bude 20kWh.
So natürlich Nein.
@Robert Hlavatý další zbytečný pokus VW o něco jako průlom zájmu zákazníků. Kolik peněz na tyto ex.perimenty ještě mají? Dost málo, řekl bych…
@Tycoon no, v Americe to Fordu konečně došlo a účet za celou tuhle "ekologickou frašku" je 19,5 miliardy dolarů , a to se vyplatí ....
www.novinky.cz/…omobilu-40553611
www.novinky.cz/…omobilu-40553611
Cena je dvojnásobná proti normálnímu malému autu se spalovákem. Většina lidí za druhé auto do rodiny tohle nezaplatí. Na ježdění ok městě asi docela v pohodě. Když na to někdo má. A to většina mít nebude.
@jersey.se jen vlhké dieselátské sny.
Možná ze ti to ušlo, ale id Cross je další, tolik k faktům, dokonce ho předběhne Cupra Raval a dorazí ze stejné fabriky i Škoda Epiq.
Možná ze ti to ušlo, ale id Cross je další, tolik k faktům, dokonce ho předběhne Cupra Raval a dorazí ze stejné fabriky i Škoda Epiq.
@twistedTSD víc ticha, akcelerace, srovnatelný prostor, lepší výbava, lepší pocit z jízdy.
Akční ceník golf, automat začíná na 790k s 85kW motorem, s tim samým motorem ID Polo včetně nezávislého topení bude za 625k. Za těch 790 bude mít velkou baterku a 155kW.
Jestli chce někdo tvrdit že to s 155kW bude jezdit hůř než Golf s 85kW tak se může jít rovnou objednat k Chocholouškovi.
Akční ceník golf, automat začíná na 790k s 85kW motorem, s tim samým motorem ID Polo včetně nezávislého topení bude za 625k. Za těch 790 bude mít velkou baterku a 155kW.
Jestli chce někdo tvrdit že to s 155kW bude jezdit hůř než Golf s 85kW tak se může jít rovnou objednat k Chocholouškovi.
@Modrý blesk FVE za 0.5 tak to bereš dobře 50kWp ne? Tvl jeden panel 1500, střídač 40000 a malá baterka za 30000? A proč nové velké auto?
Když to velké stejné neodjezdíš?
A kolik dáš dnes za dvě oktávky 1.5 etsi MHEV? 1.9?
Zase to férově srovnej a přidej k tomu úspory na provozu a rozdíl máš za pár let zpátky.
Když to velké stejné neodjezdíš?
A kolik dáš dnes za dvě oktávky 1.5 etsi MHEV? 1.9?
Zase to férově srovnej a přidej k tomu úspory na provozu a rozdíl máš za pár let zpátky.
@Johnn hele mám FWD 200 PS EV Kiu Niro a jde to.... pravda je, že po městě pořád jezdím v eko-módu aby ty rozjezdy byly takové hezky vláčné a plynulé. A uvidím životnost předních pneu (17" 215/50 EcoContinental)... na víc než 25tkm to nevidím. Každopádně žít se s tím dá, nevidím tam žádný zásadní problém.
Beru to tak že to je plechovka pro přejezd z A do B, ne věc, která by mě měla nějak bavit nebo bych s ní měl jezdit sportovně.
Beru to tak že to je plechovka pro přejezd z A do B, ne věc, která by mě měla nějak bavit nebo bych s ní měl jezdit sportovně.
@psel seš tragik. Střecha baráku? Kolik má plochu? Máš stodolu? Pokud ano, tak chápu. Jinak střecha normálního domu na každodenní ježdění BEV není. Obzvláště v čase říjen az březen.
Jak velkou mas FVE a jaký BEV, že ti to finguje? A kolik km jezdis denně? Povíš a nebo raději mlčíš?
Jak velkou mas FVE a jaký BEV, že ti to finguje? A kolik km jezdis denně? Povíš a nebo raději mlčíš?
@psel To byla narážka pro znalce. Vaculík s oblibou říká, že Trabant má jedinou konstrukční vadu a to tu, že se občas celý v půlce přelomí.
@Robert Hlavatý Tak ve středoevropském prostoru to přelomový model být může. Pokud to teda nebude za 625tis takový holobyt, že vybavené to bude stát podobně jako Elroq... 😊
Tak ano určitě, bude to přelomový model. Tak asi jako každý nový BEV....Zítra nám EU poví, co udělají s ICE 2035 ban a to hodně rozhodne o tom, jak se nám tu BEV vůbec zabydlí..
@twistedTSD Ale zrovnateľnú batériu nepotrebujem. Na dlhé cesty nestačí ani 60kWh a pre druhé aute v dome je 37kWh úplne postačujúcich.
@psel Prostor, dospělá platforma, možnost výbavy a hatch vs kombi, motor 1,5TSI, dojezd a hlavně Golf je prostě GOLF. Univerzální auto pro rodinu, což se pro iD.Polo ani iD.3 říci prostě nedá. Mám jednoho Golfa doma a nemůžu si ho vynachválit 😉
@psel tvl s Polem/Fabii 1,0TSI 85kW můžeš jet klidně po celé Evropě a nic tě limitovat nebude. Zkus to se stejně velkým EV a baterkou 37-50kWh. Budeš proklínat den, kdy tě to napadlo 😉
@psel v pohodě, jen to není "Game changer" a iD. Polo taky nebude, bude dost drahé. Stačí se podívat na současné Polo, zdražili se tak, že se skoro neprodává... Tj nabízí se jasná analogie. Dej malé auto s mini dojezdem za 700tis a jsi v pr.... jak Baťa s dřevákama 😉
@Jaros 00071 Většina lidí, kteří volí SPD, ANO a Motoristy ne. Ti s mozkem na to mít budou 👍 Oni si totiž dokáží spočítat, že se jim to dlouhodobě vyplatí.
@rohYpnol
Jak jezdí Kona vím. Jak jízdní vlastnosti ID Pola hodnotí Martin Vaculík vím také a proto si říkám, že jsou patrně lepší než u Kony. Jedná se o domněnku na základě známých informací a zatím mě to přijde jako okolnostem přiměřený úsudek. Nic, za co bych byl ochoten dát ruku do ohně, ale pro nezávazné úvahy postačí.
Koncern VW i Hyundai používají pro měření kufru stejnou metodiku VDA (ISO 3832) kvůli vzájemné porovnatelnosti.
Tohle je naivita?
Jak jezdí Kona vím. Jak jízdní vlastnosti ID Pola hodnotí Martin Vaculík vím také a proto si říkám, že jsou patrně lepší než u Kony. Jedná se o domněnku na základě známých informací a zatím mě to přijde jako okolnostem přiměřený úsudek. Nic, za co bych byl ochoten dát ruku do ohně, ale pro nezávazné úvahy postačí.
Koncern VW i Hyundai používají pro měření kufru stejnou metodiku VDA (ISO 3832) kvůli vzájemné porovnatelnosti.
Tohle je naivita?
@DonVito
Nezmění vůbec nic. Malý krám za neakceptovatelnou cenu. Kolikrát už jsme toto viděli??? 😁
Nezmění vůbec nic. Malý krám za neakceptovatelnou cenu. Kolikrát už jsme toto viděli??? 😁
Mě se ID.Polo líbí. ID.Cross ještě víc. Určitě víc, než Epic. Ve srovnání s mojí Konou mi přijde hezčí, o 20cm kratší, přesto o 100 litrů větší kufr, patrně i lepší jízdní vlastnosti.
Co mě nepotěšilo, je pouze 75kg svislého zatížení koule. Na Koně mám 105kg a tím dokáži plně využít přepravní box, který na dovolené přidá dalších 400l kufru.
Taky nepotěšila velikost větší baterky. 58kWh mi přijde málo. Spíše pocitově, než fakticky, ale přesto. Žít se s tím samozřejmě dá, ale pokud přemýšlím o budoucí náhradě Hyundai Kony, chtěl bych víc.
Takhle to není náhrada technologicky 7 let staré Kony úplně bez kompromisů.
Co mě nepotěšilo, je pouze 75kg svislého zatížení koule. Na Koně mám 105kg a tím dokáži plně využít přepravní box, který na dovolené přidá dalších 400l kufru.
Taky nepotěšila velikost větší baterky. 58kWh mi přijde málo. Spíše pocitově, než fakticky, ale přesto. Žít se s tím samozřejmě dá, ale pokud přemýšlím o budoucí náhradě Hyundai Kony, chtěl bych víc.
Takhle to není náhrada technologicky 7 let staré Kony úplně bez kompromisů.
@gil54 došťouchnout si z firemního soláru mohou všichni a nemusí mít na to dva ani tři BEV doma.
Pokud je někdo ochoten dát 500k za FVE s 10kWh baterkou bylo by pro něj ekonomičtější si koupit ID Polo a sosat ze sítě ve spotu. Má pak své své auto za 100k a vyjde ho to tudíž nastejno jako když si koupí deset let starou Fabií.
Pokud je někdo ochoten dát 500k za FVE s 10kWh baterkou bylo by pro něj ekonomičtější si koupit ID Polo a sosat ze sítě ve spotu. Má pak své své auto za 100k a vyjde ho to tudíž nastejno jako když si koupí deset let starou Fabií.
@Pepa_007 mícháš několik věcí.
Velikost střechy, natočení a její tvar je určující a nikde jsem nepsal nic o celoroční výrobě a ani o tom že bych doma FVE měl, celoročně bych ani kdybych osázel vše okolo panely provoz mého Eny RS ze 100% nedal.
To bych nedal ani na těch 50kWp co je ve firmě, ale do spalováku si nevyrobíš ani deci paliva a to ani v létě, pokud teda nemáš pole a nevyrábíš si doma etanol.
12kwp se mi sem vejde, aktuálně sosám vše v noci ze zásuvky a sežeru při svém stylu jízdy cca 5MWh na 25kkm. Barák je to normální, ale bez zastínění a není zcela orientován na jih, takže mohu s více panely sosat od brzy rána až do pozdního večera.
Čekám na bidi DC wallboxy a pak spustím i ten solar doma, chci aby to fungovalo všechno dohromady a správně a proto jsem do toho doma zatím nešel.
Velikost střechy, natočení a její tvar je určující a nikde jsem nepsal nic o celoroční výrobě a ani o tom že bych doma FVE měl, celoročně bych ani kdybych osázel vše okolo panely provoz mého Eny RS ze 100% nedal.
To bych nedal ani na těch 50kWp co je ve firmě, ale do spalováku si nevyrobíš ani deci paliva a to ani v létě, pokud teda nemáš pole a nevyrábíš si doma etanol.
12kwp se mi sem vejde, aktuálně sosám vše v noci ze zásuvky a sežeru při svém stylu jízdy cca 5MWh na 25kkm. Barák je to normální, ale bez zastínění a není zcela orientován na jih, takže mohu s více panely sosat od brzy rána až do pozdního večera.
Čekám na bidi DC wallboxy a pak spustím i ten solar doma, chci aby to fungovalo všechno dohromady a správně a proto jsem do toho doma zatím nešel.
@ericn viz níže, zamysli se, nadechni se a pak sem napiš v čem bude ten Golf lepší😄. Nezávislé topení to asi nebude ne?
@vecernicek2 😁 to jsem netušil … a teda přiznám se že jsem o zlomeném Trabantu nikdy neslyšel…
Pohon předních kol? Ale to je podle vyznavačů BEV koncernu VAG špatně. Vždyť jiní to používají už roky a je to důvod proč nebrat.
Tak hodnotné video a nedají ho do placeného Auto+, tomu opravdu nerozumím.
A nechápu pana redaktora, jak může s takovou radostí vychvalovat tak stále konstrukčně špatné a malé auto s cenou kolem 29 tis euro... Baterka opět má hmotnost kolem 350 kg (Fabia 1.0 TSI má pohotovostní hmotnost necelých 1200 kg). Převodovka má pouze 1 stupeň, tzn. nejvyšší rychlost kolem 160 km/hod a při dálniční jízdě velké ztráty, tedy zbytečně vysoká spotřeba el. energii. Závěs pro přívěs o váze až 1200 kg, uznávám je solidní hodnota, Kolik kilometrů s přívěsem o váze 1200 kg však tento "moderní" stroj ujede na jedno nabití? A dojezd s přívěsem na dálnici např. při rychlosti 100 km/hod bude alespoň 150 km? A kolik let to vydrží jezdit? Vydrží to v provozu za minimální náklady na údržbu a opravy jezdit 20 let a více jako VW Golf nebo Škoda Fabie? V Číně a dalších asijských zemích bude VW tahle auto prodávat za 12-14 tis. dolarů (např. cena ID.3. v ČR a v Číně). Z pohledu případného kupujícího je cena od 25 tis euro, spíše 29 tis. euro s nějakou základní výbavou za takhle malé auto vysloveně drzost!
A nechápu pana redaktora, jak může s takovou radostí vychvalovat tak stále konstrukčně špatné a malé auto s cenou kolem 29 tis euro... Baterka opět má hmotnost kolem 350 kg (Fabia 1.0 TSI má pohotovostní hmotnost necelých 1200 kg). Převodovka má pouze 1 stupeň, tzn. nejvyšší rychlost kolem 160 km/hod a při dálniční jízdě velké ztráty, tedy zbytečně vysoká spotřeba el. energii. Závěs pro přívěs o váze až 1200 kg, uznávám je solidní hodnota, Kolik kilometrů s přívěsem o váze 1200 kg však tento "moderní" stroj ujede na jedno nabití? A dojezd s přívěsem na dálnici např. při rychlosti 100 km/hod bude alespoň 150 km? A kolik let to vydrží jezdit? Vydrží to v provozu za minimální náklady na údržbu a opravy jezdit 20 let a více jako VW Golf nebo Škoda Fabie? V Číně a dalších asijských zemích bude VW tahle auto prodávat za 12-14 tis. dolarů (např. cena ID.3. v ČR a v Číně). Z pohledu případného kupujícího je cena od 25 tis euro, spíše 29 tis. euro s nějakou základní výbavou za takhle malé auto vysloveně drzost!
@Mr.Murphy hatchback to nebude. Spíše crossover. Je to o 6cm vyšší než poslední Fabia. Cestující sedí 60cm nad vozovkou. Velice stísněný prostor.
@psel Ale jo. Jako druhé auto na ježdění po městě proč ne. Pokud to nezabije cena se slušnější výbavou.
@Horký Rom Fantazie 👍👍👍 Evropský lid se nakonec dočkal toho, co jsme deset let slibovali 👍👍👍
@Mr.Murphy kolik lidí používá Polo nebo Fabii jako rodinné auto nebo jediné v rodině? Většina, co si soukromě tu Fabii/Polo koupí 😋 Tj ježdění po dálnici je naprosto relevantní. A tahání vleku na venkově je naprosto normální jev… Tito lidí si tohle šidítko s mini baterkou za 700tis nekoupí.
Pěkný ráno přeji 👌
Pěkný ráno přeji 👌
@psel o jaké velké baterce to mluvíš? 52kWh? Děláš si p.r.d.e.l? Zkus využít těch 155kW naplno a nedáš ani 200km po dálnici, navíc s top speed 160kmh 🤣🤣🤣 Navíc s tou výbavou to bude stát klidně milion, tam se vejdeš s kombíkovým Golfem s 1,5TSI 110kW s dojezdem na úrovní 800km a top speed 210kmh a ještě ti zbyde. Navíc ho vždy rozumně prodáš 😋
@traveldrive tak nemusí jich vyvíjet 5 typů na jednou, stačí dva modely + deriváty ostatních značek a zbytek peněz do toho, co lidi chtějí, aby i něco vydělali 😋
@psel pokud máš iD.3, tak tam se se 77kWh taky přes 400km nedostaneš. Já jsem to zkusil a na cestě 440km nabíjel 2x, protože jsem auto dostal jen s 80% baterie. Na dálnici si klidně při 150kmh+ řeklo o 25-26kWh/100km, po vyzkoušení jsem se uklidnil na 140kmh a bylo 21-22kWh. Okreska pak klidně na 16kWh/100km. Průměr byl pak kolem 18kWh/100km. Tj reálně bych těch 380km asi dal, ale se staženým zadkem do “0” dojezdu a to prostě riskovat nehodlam… tj 37kWh baterka u iD.Polo znamená 200km reálného dojezdu a to je průšvih 👎
@Jaros 00071 dvojnásobná cena oproti normálnímu autu?
Které normální auto s 85kW výkonu a automatem má cenovku 300k?
Které normální auto s 85kW výkonu a automatem má cenovku 300k?
@Modrý blesk máš pomotané rozměry.
Být tebou až to přijde tak si do toho sedni a pak zkus fabku.
Vydrží to jezdit 20 let, proč by ne, do Lidlu nebo Kauflandu s tím dojedeš vždycky, a dokonce si tam i nabiješ.
Být tebou až to přijde tak si do toho sedni a pak zkus fabku.
Vydrží to jezdit 20 let, proč by ne, do Lidlu nebo Kauflandu s tím dojedeš vždycky, a dokonce si tam i nabiješ.
@Tycoon to nevím, jestli za to může větší cena, když ty lidi mají taky víc peněz, ale třeba mají jiné priority a staré auto je držák a furt jezdí. Až se rozpadne budou to lidi řešit.
@ericn určitě bych si to s takhle malou baterkou rozmyslel, ale jde taky o to co to auto sežere v reálu na dálnici.
Když moje sosne dle teploty 22...25 (průmer od počátku furt lehce nad 19) a tohle 15 tak je to jako kdyby to mělo větší baterku než mám já.
Ale zrovna tohle bych řešil až v momentě, kdy ty testy vyjdou.
Ale je fakt, že 450km dojezdu je míň, než má ofiko moje stařešina, ta měla 520...550 km se 77kWh.
A v reálu jsem rád za necelých 400 a to v létě. Jak to bude vypadat u tohohle auta se uvidí až po testech. Třeba to dá v reálu 400 jako to moje.
Halt moje 21" kola a těžká noha na plynu, sice bez Vmax, ale i tak to sosne svoje.
Když moje sosne dle teploty 22...25 (průmer od počátku furt lehce nad 19) a tohle 15 tak je to jako kdyby to mělo větší baterku než mám já.
Ale zrovna tohle bych řešil až v momentě, kdy ty testy vyjdou.
Ale je fakt, že 450km dojezdu je míň, než má ofiko moje stařešina, ta měla 520...550 km se 77kWh.
A v reálu jsem rád za necelých 400 a to v létě. Jak to bude vypadat u tohohle auta se uvidí až po testech. Třeba to dá v reálu 400 jako to moje.
Halt moje 21" kola a těžká noha na plynu, sice bez Vmax, ale i tak to sosne svoje.
@Mr.Murphy Však také mě osobně to nevadí, ale stačilo tady vždy číst diskuze o BEV a FWD bylo vždy bráno za špatné.
Zaujalo mě, že se koncern konečně chytl za nos a takové malé elektroauto má brzdy vpředu i vzadu. Zatím se nás snažili přesvědčit, že jejich velká elektroauta brzdy nepotřebují.
@psel
Prodávat se to nebude na základě poptávky trhu, BEV nikdo nechce. A malé BEV naprosto nedávají smysl. Jediné prodeje, které budou, budou důsledkem eurohujerské politiky a zelenorudé ideologie.
Prodávat se to nebude na základě poptávky trhu, BEV nikdo nechce. A malé BEV naprosto nedávají smysl. Jediné prodeje, které budou, budou důsledkem eurohujerské politiky a zelenorudé ideologie.
@Dzinus
Fascinzuje mě naivita hujeříčků jako ty. Auto ještě nikdo pořádně neviděl, ale už teď víš, že jezdí lépe jak Kona ... 😁 A o100l větší kufr? Nejspíš jen klasický rozdíl daný tím, co do kufru počítáme...
Fascinzuje mě naivita hujeříčků jako ty. Auto ještě nikdo pořádně neviděl, ale už teď víš, že jezdí lépe jak Kona ... 😁 A o100l větší kufr? Nejspíš jen klasický rozdíl daný tím, co do kufru počítáme...
Staci se podivat na nabidku VW. Jaka jsou v mi mala auta?
Verim, ze ID.Polo (spolu s jeho SUV sourozencem) toho hodne zmeni.
VW 👍