Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nejspolehlivější značky aut v roce 2025: Japonci na špici, Tesla si výrazně polepšila

30 komentářů

Ham.
@JirkaII Jenže tohle je statistika z USA, kde většinu prodejů Fordu tvoří F serie, která si bublá na šesti nebo osmiválcích a je prakticky nezničitelná. V Evropě gró prodejů Fordu tvoří tříválcové ekobuřtíky, kde naopak spolehlivost stojí za starou bačkoru.
Josef Boček
@del42sa vlastní zkušenost? 😁
kozakm
@del42sa je to obecně známo hlavně na Litoměřicku
lamal
@Zetti
vybita 12v bateria predpokladam, dan za online sluzby a apky aspon v Toyotach
Uživatel_6202245
@del42sa Lenže to tvrdia iba v Európe ...
Mikesus
@lamal ma bz4x z roku 22. A samozřejmě pri vypnutem aute se z trakční baterie nic nedobiji. Stačí projít manual k autu a off znamena off. Jedine, co drží auto pri zivote je prave ta 12V baterka, ktera se dobíjí jen pri aktivní trakční baterii.
Zetti
@vencelín
Tak se nad tím zamysli a zjistíš jako toyota ze to je malo. Tý to trvalo dva roky, za jak dlouho to dáš ty?

Pravda oni museli prepsat SW. Tobě stačí nereagovat
Zetti
@vencelín
Dalsi exot.
Jak se nabíjí baterka u elektroauta, mas na to recept?
vencelín
@Zetti
To je ale překvápko, že auto bez nabité baterky nestartuje či nejede 😊.
Zetti
@lamal
Agresivně? Ty mi rikas chytráku a diagnostikujes závadu aniz by ses zeptal co to je za auto.
Nevedel jsem ze to nevis, asi si tu jediny
lamal
@Zetti
Drzo, agresivne reagujes, napis rovno co mas za auto a problem a nerob tanečky. Pripadne napis hned, ze sa nechces bavit, da sa to vse v klude a na rovinu : -)
Zetti
@lamal
Ty kluku tvrdohlavej, nemam hybrid. Mam pod zadkem 72 kwh elektr energie. Prestan ze sebe delat Janka ze salase
lamal
@Zetti
Z prirucky a skusenosti aj s inymi hybridmi Toyoty sa 12v aku dobija len ked je zapnute zapalovanie cez START.
Mohli zadelat update, kedy pri poklese kapacity si ju system sam dobije aj ked je to vypnute, to netusim.
lamal
@Zetti
Ty si mozek zapol, ale moc parady to nezadelalo :- )
Vacsina uzivatelov si neprecita prirucku a zapina na parkoviskach pri cakani START prislusenstvi bez stlacenia brzdy, kedy trakcna bateria nie je aktivna a nic nedobija. Vsetko vratane klimy, infotainmentu potom taha 12V akumulator chytráku.
K tomu jazdy v ECO rezime kedy sa 12V akumulator dobija v mensej miere a pripajanie k autu na dialku pomocou mobilnej aplikacie sposobilo vacsinu problemov.
Takze ECO rezim nejazdim, zapalovanie zapinam vzdy cez brzdu aby sa dobijal aku z trakcnej a nikdy ziaden problem s 12V bateriou nebol a pri tom YC 1.5H tym je vyhlaseny.
Zetti
Poprve baterka, podruhe totalni pad SW. Koukni na svolavacky.cz vetsina zavad je tam. Většina.
JirkaII
Českými hospodskými odborníky na cokoliv vysmívaný Ford se těsně nedostal do první desítky, kde jsou převážně značky s nestřídmou cenovou politikou 😄.
Zetti
To uz neni moc pravda. Za dva roky dvakrat odtah noveho japonskeho auta rovnou z garaze, nikdy predtim mi odnikud netahali
del42sa
to musela Tesla hodně úplácet, jestli si takzvaně "polepšila" , protože je obecně známo, že kvalitou jsou Tesly jedny z nejhorších vozů a ojetiny jsou už úplnou noční můrou 😁
Horký Hrom
@Zetti přesně
Horký Hrom
@lamal súhlas
Horký Hrom
@JirkaII Asi ano
Horký Hrom
@Josef Boček dobrá otázka
Horký Hrom
@Uživatel_6202245 súhlas
vencelín
@Zetti
To že to je úmyslně blokované sw je ale propadák tvůrců nikoliv moje.
Ptal jste se jak se nabíjí baterka, dostal jste obecnou odpověd. To že tvůrce znemožní nabíjení baterky nabíječkou při stání vozidla je jeho chybou a já samozřejmě memohu vědět, že systém je takto úmyslně degradován.
vencelín
@Zetti
že by nabíječkou ze sítě?
lamal
@Zetti
"Kdybys zapnul mozek, tak ti dojde, ze "...
"Prestan ze sebe delat Janka ze salase" ...
V clanku bola prva Toyota (90% ich spolahlivosti su hybridy aj v US) a pod prispevkom kde som pisal o Toyote si nadviazal na hypotezu o 12V baterii v Toyote... takze ano myslel som si, ze ide o hybrid, logicky.
Zetti
@lamal ta baterka se dobiji i pri off
Zetti
@lamal
Kdybys zapnul mozek, tak ti dojde, ze ta baterka je dopovana tou trakcni.
Toyote uz to taky doslo, upravila software a nabijeni uz vic jak rok funguje normálně.

Ale ten druhy odtah nebyl kvuli baterce, spadl cely system, zcernal displej. Zavady ktere se objevuji pravidelně uzivatelum po celem světě. Kdyby acz hned pustil recenzi bych to tam doplnoval, ted uz mi to nezajima. Recenze je po dvou letech venku, ani to nikdo neví. Nechápu, proc to 2 roky blokovali a pak pustí

Nekonecne svolavacky taky nesvědčí o vychytanem aute, ale to je dneska u vsech
ACE.
@Zetti co to bylo za závadu a u čeho?
del42sa
@Uživatel_6202245 co že tvrdí přesně ?