No tak Nemecky prumysl a prumysl v EU obecne nici zelena politika a Green deal, takze nepotrebujeme od nikoho hazet klacky pod nohy. Umime to nejlip sami.
traveldrive
2
@ryccardo Trefné. Akurát nechápem ten uplakaný titulok. Snáď niekto nečakal, že Trump urobí niečo v prospech Európy, aby sa mala dobre? A označiť ochranu vlastného trhu a priemyslu protekcionalizmom mi príde vážne mimo.
Niemand
1
@traveldrive A ako by to mali označiť? Je to presne podľa definície.
"Protekcionizmus je štátna hospodárska politika, ktorá obmedzuje dovoz z cudziny (pomocou clá, kvót, dovozných limitov), aby ochránila domáce firmy a pracovné miesta pred zahraničnou konkurenciou"
traveldrive
0
@Niemand Áno, máš pravdu, takto sa to dnes vykladá, takže technicky vzaté som napísal blbosť. Ale asi vieš, ako som to myslel. Protekcia sa vždy brala ako niečo nezaslúžené, nezákonné a negatívne, ochranu vlastného trhu štátom by som tak určite nevnímal a keby mala EÚ všetkých päť pohromade, snažila by sa o niečo podobného.
@Audi nepochybuju, že umění diskuse jsi se vyučil v některém hornouherském vzdělávacím ústavu, ta schopnost argumentovat mi doslova vyrazila dech😊
vy tam to křupanství máte snad už na prvním stupni😊
"Protekcionizmus je štátna hospodárska politika, ktorá obmedzuje dovoz z cudziny (pomocou clá, kvót, dovozných limitov), aby ochránila domáce firmy a pracovné miesta pred zahraničnou konkurenciou"