Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen uvedl svůj nejdivnější elektromobil. Poprvé využívá čínskou techniku

31 komentářů

PowerHouse
Tak jsme spolu sledovali tu keynotu Xpengu.
Víme, že Xpeng má toho AI robota.
Tato fyzická AI se používá i na autonomní řízení aut.

VW je zatím několik let i za opicema, AI robota nepředstavil, tak sacra musí za někým, kdo to umí. Prostě tu fyzikální AI nutnou pro autonomní řízení nezvládají.
psel
@PowerHouse AI robot je zase naleštěná investorská volavka, KP Číny říká, že bude dělat pořádek mezi humanoidně - robotickými firmami, protože mají zainvestováno opět (proboha po kolikáté) ohromné výrobní kapacity, jen to ehm nikdo nekupuje 😁.
Myslím si, že v této fázi vývoje se jedná o pěkné cvičení, určitě je to zajímavý vývoj a pokud by mi za to někdo platil i bych se toho rád účastnil, ale ve výrobě v současné době bude určitě užitečnější jednoúčelová automatizace a optimalizace výroby, než nasazení těchhle napodobenin člověka. Ta napodobenina je totiž daleko složitější, pomalejší a dražší než ta jednouúčelová, navíc potřebuje stejně prostoru jako člověk a má stejné nevýhody, navíc je na baterky a bude potřeba o dost víc udržovat.
Taky si pořídím aku šroubovák než bych tohle nechal kroutit normálním šroubovákem.
Tohle na dark factory není třeba...
Jen to očividně na někoho marketingově zabírá víc než by mělo.
Pepa_007
Škoda podpora té čínské techniky. Podporujeme toho kdo nás ekonomicky zničí. 🫣🤔😖
traveldrive
@Pepa_007 Peniaze nesmrdia.
psel
@Pepa_007 Jsem sám zvědav na to co je uvnitř od Xpengu, až se to dozvíme můžeme hodnotit.
Pokud je Číňan ochoten za VW logo zaplatit, je to super kšeft, je jich fakt hodně. A VW tam ještě furt nějakou pozici má.
Pokud se jim to bude prodávat dobře, a vydělají na tom peníze, tak tím Číňany nepodporujeme a nerozumím jak jsi přišel na to že by nás zrovna tohle mělo zničit.
Nadvýroba v Číně je všude, ta nás může zničit, ale YKSPENG od VW prodávaný tam fakt ne a to i kdyby tam měli jen to logo na čumáku. Ty spalováky tam fakt už moc nejdou, takže na nich se moc vydělat nedá a do budoucna to bude jen horší.
ericn
Tak to je slušný hnus bez DNA VW 🤮
rohYpnol
@ericn
Naopak. Velmi hezké. Právě proto že tam není příliš mnoho DNA VW 😁 Jinak mě celkem překvapuje, že stále používá vysouvací kliky...
ericn
@rohYpnol tvl vždyť to nemá design žádný, jen generický čínský crossover bez nápadu. Jediný, čím poznáš, že to je VW, je znak ve předu a vzadu. Je to naprostá zoufalost 🤢
rohYpnol
@ericn
Podívej se na design řad ID.x. Myslím, že ten generický design je vlastně úspěchem 😁
ericn
@rohYpnol no raději iD design než tuhle generiku…
traveldrive
@ericn Zvonku nič moc. Zadné svetlá mi pripomínajú posledného neelektrického Megana. Ale nejako páni redaktori zabudli na interiér...
www.youtube.com/watch?…
ericn
@traveldrive tak to je snad ještě horší, dva tablety, malej a obří… to v autě vážně nechceš 🤮
psel
@ericn ale no tak, koukni do aktuálních aut a je to běžná kombinace, začni si zvykat 😄. nicméně v Číně je to všechno jen větší 😄.
traveldrive
@psel Že je niečo bežné, automaticky neznamená, že je to aj dobré.
ericn
@psel Taky mám v autě 2 displeje, ale normálně velké, tj. 10" a větší nepotřebuju. Raději mám kombinaci, klasické budíky + displej. Nepotřebuju mít televizi na středové konzoli 😉
psel
@ericn hele, taky jsem si prošel cestou proč proboha vůbec virtuální cockpit, a přechod ze S3 na Eny s 13.3 “ byl šokem, ale ve finále pozitivním. Pak jsem jel s ID7 kde je 15” a hned bych to chtěl. Není to jen o tom, že mapy vypadají o hodně líp ale třeba se mi na obrazovku vejdou všechny oblíbené kontakty u telefonu v Android Auto bez scrollování.
Takže k tomu nemám negativní postoj, ale jen kvůli hyperscreenu bych si MB nekoupil. Takže mi to nevadí a auto bez displeje, virtuálního cockpitu a možná i headupu mě připadá být hrozně zastaralé.
traveldrive
@psel To zastaralé je ešte auto. Čo popisuješ, je počítač, ktorý má kolesá a nejaký pohon a popri inom ťa ešte dokáže odviezť.
psel
@traveldrive ale ale, to jsi se zase rozjel. Pokud si pamatuji, tak mas auto se zhruba desítkou mikroprocesorů a bez nich by jsi si ani neotevřel dveře. Tvůj idealismus je bezedný.
traveldrive
@psel Koľko ich má nový BEV?
psel
@traveldrive ty se SDV 2…3
ericn
@psel nemám proti virtuálnímu kokpitu nic, když se tam dá dát skin “budíků” a dovnitř info o všem možném - většinou tam mám spotřebu, délku cesty a čas jízdy 😋 Druhý displej mi stačí 9-10” pro carplay, mapu, telefon a hudbu a jsem spokojený. Víc netřeba…
psel
@ericn já ti to neberu, jen se ohrazuji proti tomu tvému zvracení, protože to prostě přeháníš a já to vidím jinak a napsal jsem i proč.
A věř mi, s android auto se ti každý cm navíc hodí.
Design je subjektivní mě se to třeba líbí, zvenku. Zevnitř počkám na ofiko foto a nebudu se rozčilovat nad studií.
ericn
@psel prostě nechci mít v autě televizi, to je vše. Za 10 let to ani nebude pořádně fungovat a vyměnit to bude stát ranec. Z aut se stává spotřební zboží, co vydrží čím dál tím kratší čas. Jen cena tomu neodpovídá…

Těch 8-9palců v displeji v konzoli uprostřed palubní desky v klidu vyměníš, ale ty obrovské displeje, co se teď všude cpou? To bude oříšek a nejspíš jen origo = bude to dražší než to auto…
psel
@ericn u VW bych neměl strach, jednak to jede z výroby docela v množství a nevím z čeho vycházíš, když píšeš že větší displeje budou hůř sehnatelný 😄. Tohle je zase blud majstrštyk vycucaný z prstu, který má podpořit tvé displejofobie?
rohYpnol
Hua, rohYpnol měl zkrátka opět pravdu. Podpora BEV=podpora Číny!
traveldrive
@rohYpnol A ty ju podporuješ prečo?
Modrý blesk
Tedy čínské elektroauto za evropskou cenu Volkswagenu, pokud to budou vozit do Evropy...
A EU musela nasadit vysoká cla na čínské elektromobily aby chránila evropské výrobce... Kocourkov to jistě není...
jersey.se
Tak jestli si někdo z vedení myslí, že teď se to bude prodávat, měli by celou tu bandu pozavírat do blázince! 😂🤣
Johnn
S čínskou technikou to snad už bude konkurenceschopné (fungující).
Zatím měl VW v Číně velký problém. Stejný má i v USA, kde prodává pouze ID4, ale moc se mu nedaří, ID Buzz už dál nebude prodávat (také propadák) o ID7 se ani nepokusil.
Ještě že má poměrně velký domácí trh. Ale to na světové ambice nestačí.
Xprcek
Šikovný marketér z toho udělá Nürburgring / Rammstein / 99 Luftballons edici. Trochu se to ideologicky zaleští a můžou to vyrábět v EU. Když bude zákazník spokojený, žádnou čínu pod kapotou do roka řešit nebude. Lepší než další půl století reinkarnovat MEB.
ericn
@Xprcek tohle Evropský zákazník nepřijme, jen Čína, těm je znáček na kapotě volný 🤢