Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Xpeng v Česku uvede liftback se spalovacím motorem. Už se vyrábí v Rakousku

22 komentářů

Frfla
To bude drahý, když se to vyrábí v Rakousku a za jejich platy. Asi to díru do světa neudělá. Koupí si to pár rakušáků z patriotismu a konečná. Určitě tam bude nálepka "Made in Austria" se srdíčkem. Ale za ten návrat ke spalovákům palec nahoru.
traveldrive
@Frfla Ale je to divné. Zase spaľovák, keď Čína nás o vesmír predbehla v elektromobiloch?
Ja Prvni 123
@traveldrive Divne?
Ukol znel jasne: narusit, nejlepe zlikvidovat, vlastni evropskou schopnost presne prumyslove vyroby.
rohYpnol
@Ja Prvni 123

Co zas meleš za nesmysly? Kdo nutil rakouskou fabriku vyrábět čínský produkt??? Čína? Nebo je to důsledek šílené a nesmyslné ideologie EU???
Ja Prvni 123
@rohYpnol Toze ty to nechapes na veci nic nemeni.
Evidentne nechapes pomerne hodne veci.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Jasně, odpovědi z tvé strany se nedočkáme, že...
Kdo nutil VW, BMW, Mercedes, aby šli vyrábět do Číny a aby tam "prodali" vlastní know-how? No, nikdo, že... Takže já teď mám mít výčitky, že si místo toho VW, BMW, Mercedes, které stejně klidně mají čínské díly, tak si pořídím Čínu? Jsi směšný...
Hendly
@rohYpnol
A jaka byla alternativa nez jit do Ciny?
Nechat tak obrovsky trh konkurenci.
Takze logicky tam značky šly.
rohYpnol
@Hendly

Ty kráso... 😁 😁 😁

"A jaka byla alternativa nez jit do Ciny?"
Že by alternativou bylo NEJÍT DO ČÍNY??? 😄 😄 😄
ericn
@Ja Prvni 123 vidím to podobně, ale naštěstí máme šanci to ovlivnit, stačí když prostě nekoupíme 😉
ryccardo
@Ja Prvni 123 Jsem nevedel ze to uz formulovali v Green Dealu takhle presne 😁
traveldrive
@Ja Prvni 123 A akú úlohu v tom hráš ty?
MihiCZ
Ta zoufalost Magny je do očí bijící. Pokud svůj nahnutý osud vsadili jen na Čínu, tak jen prodlužují svou agonii.
wakantanka
@MihiCZ Neboj, Gčiek vyrobia určite raz toľko ako týchto čínskych zázrakov
Ja Prvni 123
Dalsi cinsky agresor...
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Dejj si mokrý rudý hadr na hlavu. Tohle není důsledek Čínské politiky, ale důsledek absurdní EU ideologie!!! Za tohle fakt nemůže Čína. Za tohle může EU.
KANKUNEN
Celý článek hledám ten model se spalovákem a on je ten nadpis zavádějící. Jde o PHEV. O motoru je jedna věta.
Ja Prvni 123
@KANKUNEN No, kdyz to vis, tak je to pravda: model privazi i spalovak.
Ale ten nadpis vzbuzuje ocekavani, to je fakt.

Cina je otravna, ale z principu mi ten seriovy hybrid neprijde uplne spatne.
Usetri prevodovku... nabidne vyhody elektrickeho pohonu = plynule rozjezdy a moment uz v nizkych otackach, a pritom potlaci hlavni nevyhodu = zavislost na dobijeni.
Avantime
Inak čo sa týka výroby čínskych áut v Európe...Existuje ešte iný príklad ako tento 😜eng v Rakúsku? Viem, že BYD stavia továreň v Maďarsku (roky tam už vyrába autobusy v nejakých menších počtoch) a Leapmotor chce v Španielsku vyrábať, ale inak je nejak ticho, nie? Napríklad o Dongfengu v Taliansku a DR naozaj za taliansku výrobu naozaj nepovažujem. Niečo som ešte zachytil, že Santana bude v Španielsku vyrábať autá od BAIC, otázke kedy a či vôbec. Poznáte nejaký iný príklad?
ryccardo
Jak zpomaleni zajmu o EV? Hendly a DonVito tvrdi jak prodeje rostou a vsechno jde podle planu. Navic nechapu jak to ze Cina vozi do EU spalovaky. Ja myslel ze nas maji pokorit hlavne na poli EV a spalovaky neumi a nikdo je tu nechce.
Avantime
@ryccardo Tak to tvrdili vždy médiá, nie výrobcovia. U nás sa MG a Dongfengu darí len so spaľovákmi.
Hendly
@ryccardo
Tak si precti clanek a ne nesmysl v nadpisu
Hendly
Auto.cz zase nesmyslny nadpis.
Nestaci podvody v testech?