Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Kia EV6 GT-Line – Vylepšení dobrého

19 komentářů

Mr.Murphy
Jako majitel elektrického Nira bych si tuhle EV6 fakt dovedl představit ve své garáži 😄 Vidím stejné ovládání klimatizace (ano, nejsou to fyzická tlačítka, ale je to v pohodě) a interiér je prostě OK. A KIA je myslím celkem zárukou funkčnosti a dobrého zpracování všeho.
PS: myslím že věta "přeci jen nějakých 150 koní na tunu není zrovna moc, když má něco označení GT-Line" v testu je trošku mimo. Různá kýčovitá označení mají i mnohem slabší auta.
Ale jinak dobrý test, pane Bednáři, chválím 😄
KANKUNEN
@Mr.Murphy Naprosto nechápu, proč není tento design KIA typikal, oni mají teď design typitchall.
Mr.Murphy
@KANKUNEN hele netuším.... úplně portfolio KIA nastudované nemám, ale tahle EV6 se fakt vymyká. Jak designem, tak rychlostí nabíjení, tou 800V architekturou atd. Zbytek jsou mnohem obyčejnější (i když dobrá) auta.

Jinak na tuhle EV6 mi furt naskakují nějaké promo reklamy že to dávají za dobré ceny atd. Netuším jaké jsou tam pro podnikatele podmínky, u Nira se fakt snažili. Nějaká slabší verze téhle EV6 by se mi fakt líbila (nabušené auta výbavou ani výkonem úplně nepotřebuji.... respektive nechce se mi za to platit 😄 )
kozakm
@Mr.Murphy KIA je především zárukou chyby ICCU a znepojízdnění auta 😊 Ale jinak vlastně dobrý, dělalo to na mě dobrý dojem
Mikesus
@kozakm to pořád neopravili? Ja myslel, ze je to již vyřešeno.
kozakm
@Mikesus kdepak, bud to neumi nebo nechteji. Nevim, co je horsi
Mr.Murphy
@kozakm prosím o info co to je za chybu 😄 Moje Kia mě zatím neobšťastnila a cítím se ochuzen.
kozakm
@Mr.Murphy integrovana ridici jednotka nabijeni, porucha je vetsinou doprovazena hlasitym lupnutim a hlaskou Check electric systems na displeji, nasledovane zelvickou a vetsinou je potreba odtah.
Johnn
@kozakm Je tato závada aktuální i u nových modelů?
U kterého BEV nehrozí žádná závada, ještě jsi nikdy neuvedl alternativu.
Po hlášce Check electric systems se uvádí snížit odběry z 12Vbaterie na minimum a máš 30-45min na dojetí (dokud se nevybije) , to je třeba 50km. Takže odtah být vůbec nemusí. Navíc tato hláška automaticky neznamená, že auto později nepůjde opět nastartovat.
A ani NHTSA závady iccu 2025 nevyšetřovala, takže je asi hotovo. Za to jiní mají problémy.
kozakm
@Johnn jsme pod clankem o Kia, proc bych sem tahal problemy jinych znacek? A ano, je to stale aktualni i u novych rocniku. Jen dnes asi 3 nove prispevky na Redditu a nikdo nezminoval, ze v pohode dojel 45 minut domu.
kozakm
@Mikesus pro zajimavost, ve Volvu to taky neumi. Tady typek v diskusi pise, ze ma uz ctvrtou GHCA 😊
https😐/www.reddit.com/…X90/s/QSWOVk7lVx
praděda7
Rozměry d x š x v [mm] 4655 × 1850 × 1645
Na fotkách vůz vypadá daleko větší...jsou ty rozměry správně?
Mr.Murphy
ano sedí
Radek Holodňák
@Mr.Murphy to určitě 😁
kia.com/…ev6/specifikace/
johny555
Reálné ceny u dealerů jsou o 200-300t nižší a srovnatelné s Enyaqem či Ykem. Proti Yku sice vyšší spotřeba (vykompenzováno rychlejším nabíjením), ale zato funkční tempomat a asistenti. Bylo by zajímavé porovnání Enyaq x EV6.
Jiri Venhoda
Příspěvek podléhá schvalování.
Pepa_007
...... já bych dodal že max rychlost je na 325HP slaboučká. A interiér je sterilní/strohý. Za ty peníze je to podprůměrné auto. Škoda, že z venku vypadá obstojně. 👎👎
Jiri Venhoda
Příspěvek podléhá schvalování.
Othello
@Pepa_007
však to je jen krátkodobý výkon