Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Bude to Peaq! Nová elektrická vlajková loď Škoda má ukázat víc, než se zdá

56 komentářů

makakaron
Po elektropraseti (ePig) bude Pí...q vlajkovou lodí, to sedí...
Lenka Čížková
@makakaron TroII detected.
www.auto.cz/diskuse/98005/1#…

Edit: Je to Božka RohypnoIová.
www.lide.cz/…ZGU6Njg5ODczNzkz
Audi
@Lenka Čížková ,transHamuna,zasa sa hras na zenu?
Lenka Čížková
@Audi Hra na oliheň, Božko.
ericn
Tak snad raději počkáme na reálné auto, jak to bude opravdu vypadat... Ten název asi komentovat ani nebudu...
traveldrive
@ericn Už mi tie podívné mená s "q" na konci prídu smiešne.
del42sa
@ericn po tom budou lidi šílet ...
Dzinus
@ericn

Jo, místo Peaq mohli zvolit Beaq, když je to velký jak kráva.
del42sa
@Dzinus nebo rovnou Steaq
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@ericn ten název je geniální: Peaq - peak - Vrchol. Vrchol nabídky.

Honza
ericn
@Honza Mička Já překlad, Honzo, nepotřebuji, ale moc se mi to nelíbí a geniální mi to zrovna nepřijde. Navíc Elektro jako vrchol nabídky opravdu nevnímám...

Btw kde je každoroční žebříček diskutérů? Je to tradice...
Honza Mička
@ericn chcete ho? Můžeme nechat udělat, jenom se tam stejně lidi jako obvykle dohádali o tom, že ten má hodně příspěvků, ale je to troll, a že to neplatí atd... 😁 Má smysl to zase podstupovat?
ericn
@Honza Mička hele jo, pro srandu, vždyť už se to dělá x let... Už ani nevím kolik...

Minimálně 2-3 diskutéři se na něj přímo třesou. Rohypnol, Heboučkej Rom, Hendly s MIkešem a Doníkem se nemůžou dočkat... 😁😁😁👌
del42sa
@ericn Škoda Pepeaq 😁
Mokrous
@del42sa 😂👍
traveldrive
@Honza Mička Má to práve taký zmysel ako palce v príspevkoch. Niektorým na tom tak záleží, že na to majú skript, aby mali vždy navrch... 😁
Mikesus
@Honza Mička neni to treba. Je to jen honění ega místních trollu. Normálnímu člověku je to jedno, trollové pisici o nicem po tom baží, aby se viděli nahoře. Presne jak píšeš, bude to jen, ze tihle trollové se tam budou poplacavat po ramenou.
Honza Mička
@Mikesus tak co udělat kompromis a vydat to, ale vypnout u toho diskusi? 🤣
ericn
@Honza Mička dobrý nápad 😉
hrtlik1
@Honza Mička Nemá to smysl, ti fanatičtí fosilní trollové nikoho nezajímají. Upravte prosím funkci "Blokovat" tak, aby když mám nějakého ***a zablokovaného, aby nemohl odpovídat na moje příspěvky.
Robert Hlavatý
Tak pokud to bude krabice o velikosti Kia EV9 nebo Hyundai Ioninq 9 a za podobnou cenu tedy na dohled 2 mil CZK, tak předpokládám, že to bude mobilní elektrický spotřebič s minimálními prodeji tedy alespoň ve východní Evropě...
traveldrive
@Robert Hlavatý A čo stredná Európa? 😄
Barry Lyndon
@traveldrive Nic takového od roku 1918 (nejpozději pak 1945) neexistuje. Je to umělý koncept východoevropanů (zřejmě za účelem zvýšení vlastního sebevědomí nebo tak něco... 😃).
Ringhofer
@Barry Lyndon Další hloupost. Žádné zvyšování sebevědomí. Existuje hodně firem, které dělí oblasti na Střední Evropu a Východní Evropu. Kdo to neví, neměl by se ohánět "koncepty". Mimochodem, také existuje hodně geografických určení - např. různé nevyšší, nejdelší, největší a pod., vždy vztažené - k údajně neexistující - Střední Evropě...
praptak
@Barry Lyndon Geograficky a geopoliticky samozřejmě střední Evropa existuje a to i na univerzitní úrovni.
Mikesus
@Robert Hlavatý všechno takhle velké ma v evrope malé prodeje. Bez ohledu na pohon. Je to zaměřené na malou cílovou skupinu.
Avantime
@Robert Hlavatý Tiež si myslím. Hlavne mi nejde do hlavy, že sa to Škode oplatí (asi kvôli staršej technológii MEB) lebo kórejské duo je predsalen ako globálne modely, toto bude len pre Európu. Predpokladám preto výrazne nižšiu cenu ako EV9/Ioniq 9
milous
To je ideální auto pro politiky pětikoalice jejich voliče a všechny zelené ! Jiné auto by asi ani neměli mít povoleno vlastnit a používat zelená vpřed ?? Dal bych jim na to nízkou cenu jen 1 500 000 Kč to je k většině jejich platu asi super cena
Ringhofer
@milous ... další, komu jeblo?! Bože, doufám, že nesedáte v tomto psychickém stavu za volant!
psel
@Ringhofer a to jsem si myslel, že tu jen rohYpnol zažije svůj vrchol 😁. Asi to bude Milouš od tety Kateřiny 😁.
Barry Lyndon
@milous A ideální auto podle politiků šestikoalice, jejich voličů a všech rudých & hnědých je co? Dieselgatový Passat s vykuchaným DPF a nebo radši bájná jedničková Octavia TDI 81 kW? Nestyď se Milouši vyjevit všechny své fantazie... 😃
praptak
@Barry Lyndon Prostě naftový hnus. 😑
praptak
@milous Nevšiml jsem si, že by zrovna voliči např. ODS měli rádi většinově elektromobily.
Mikesus
@milous pak tedy volič šestislepence by mel jezdit povinne jen mhd. 😁
vecernicek2
EDIT: Milá redakce, mohli byste konečně vyřešit, že se po napsání písmen x a p za sebou, což je v docela hodně slovech, automaticky vytvoří infantilní smajlík? Víte, my, co máme slovní zásobu větší než průměrný redaktor Auto.cz, bychom to moc ocenili. Děkuji za zvážení, že tuto deme*tní absurditu třeba zkusíte po letech vyřešit.
Zvenku moc hezký, ten interiér doufám v sérii bude normálnější.
Já nevím, proč někteří designéři musí za každou cenu vymýšlet nové tvary volantu. Už s tím e😜erimentovali v 60. letech (British Laylands), nověji Tesla a mnozí další.
Vždy se ukázalo, že je to prů... a že volant funguje nejlépe, když je kulatý (světě, div se).
Jinak oceňuji, že Škodovka narozdíl od VW ponechává alespoň pro nejdůležitější funkce fyzické (otočné) ovladače.
Barry Lyndon
@vecernicek2 K fyzickým ovladačům se vrací už i ten VW. Ale zřejmě jen na přechodnou dobu, protože až přijde FSD, budou už zase trochu zbytečné... 😊
Dzinus
@vecernicek2

Co se týče kulatého volantu bych souhlasil směrem do minulosti. Směrem do budoucna do situace promluví Steer-by-wire a softwarově řízený variabilní převod řízení. Kulatý volant se stane milým prvkem retro designu.
Barry Lyndon
@Dzinus Směrem do budoucna žádný volant nebude. Max nějaký fejkový pro děcka 😊: media.tenor.com/…arge-driving.png
Dzinus
@Barry Lyndon

Asi záleží jak daleko do budoucna chceme hledět. Já se držím spíše blízké a pro mě představitelné budoucnosti. V taxíku asi volant jednou nebude, ale v osobních vozech určitě vydrží mnohem déle. Manuální převodovka taky přežila déle než musela, protože spousta lidí kvedlá ráda.

Fejkový volant pro děti je dobrý nápad. 😊 Zkusím najít, nebo vytisknu.
vecernicek2
@Barry Lyndon Plná autonomie je "za rohem" od roku 2017. Pravda je taková, že je to mnohem těžší problém, než se očekávalo. Jak daleko jsme od plné autonomie je sázka do loterie, možná bude letos, možná za 20 let. Volanty se ale budou montovat do aut pravděpodobně alespoň 1-2 generace poté, co bude úroveň 5 na světě z myriád právních a psychologických důvodů.

A tou dobou už tahle škodovka budoucnosti bude vesele hnít na vrakovištích.
vecernicek2
@Dzinus To je pravda, pokud bude variabilní převod řízení a nikdy nebudu muset křížit ruce při točení volantem, pak by nějaký ten yoke dával smysl.

Ale ten šišatej volant mi moc smyslu nedává, spojuje nevýhody yoku a volantu.
Dzinus
@vecernicek2

Jo, myslel jsem to v zásadě tak, že Yoke volant dává smysl jen a pouze s variabilním převodem řízení, právě aby nebylo třeba křížit ruce. A když by to bylo tak, pak kulatý volant dost možná dosloužil, ne?
vecernicek2
@Dzinus S výjimkou sportovních aut ano.
kozakm
Takže už neplatí, že elektrická auta Škoda začínají na E? Mohlo se to jmenovat Epiq a malá škodovka nějak jinak. A ještě se to bude i plést - "pík", "epík"
tomas4568
@kozakm EPIQ -> PEAK -> IQ -> Q
traveldrive
@kozakm ...alebo "pipík"...
Emil Holub
Škoda Peak? Škropík!
vecernicek2
@Emil Holub Taky to mohl být Pepeaq
Dzinus
@vecernicek2

A pro verzi RS Kvapeaq. 😊
Mikesus
@Emil Holub jen Škopíq
simson33
Zajímavé, stejné místo (ACZ), stejný čas a informace hned o dvou vrcholných modelech koncernu VW. Škoda Peaq a VW ID.ERA 9X. Ovšem vrcholy jsou to tedy velmi rozdílné. Asi netřeba ani dělat anketu, který je zajímavější 😉
ericn
@simson33 ani jeden...
psel
@ericn určitě Pepeaq. Pro ten druhý musíš do Číny.
Ja Prvni 123
Obavam se, ze spousta lidi to bude vyslovovat kratce... vcetne me.

🤨
Avantime
@Ja Prvni 123 Keď si spomeniem ako niektorí hovoria stále Superbé, tak už sa mi ježia chlpy z pomyslenia na Peakvé.
Johnny7
Příspěvek podléhá schvalování.