Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Do Česka přijde dostupný spalovací kombík. Kia ukázala nástupce Ceedu SW

29 komentářů

Frfla
Super. Konečně něco, co je nového a zajímavého. Zadek je sice trošku opticky těžší, ale jinak vypadá k světu. 604l je dostatečný, škoda, že není foto kufru. Zamrzí jen ten objem nádrže, 47l je výsměch. Bude ICE a s automatem, paráda. Těch 110kw by mohlo stačit. Uvidíme cenově. Jinak už se těším na předváděčku. Určitě půjdu s manželkou zkouknout.
topten
@Frfla
a u toho to zustane 🤣😂🤣
Frfla
@topten zavisi na cenove nabidce a ochote dealera ke smlouvani, uvidime. Mozna realita bude jina a auto nas v necem nemile prekvapi, chce to proste videt a projet nazivo.
ericn
@Frfla jj souhlas, konečně zajímavý počin. Jen ta přední světla jsou mi proti srsti, moc se mi to nelíbí. 47l je standard, Octávka má 45l (za příplatek můžeš mít větší) a i s 1,5TSI to na 700km stačí, takže to zas takový problém ve finále není... 110kW samozřejmě na pohodové cestování stačí. Takže KIA alespoň jednou projevila náznak rozumu... 😉
praptak
@ericn Kdyby projevila náznak rozumu, nechala by alespoň jednu variantu čtyřválce s manuálem.
ericn
@praptak No možná tu slabší, ale víš jak, manuál se pomalu vytrácí...
Barry Lyndon
Pokud jsou přední dveře relativně krátké, tak absence zadní kliky rozhodně nic nevylepší, ba právě naopak... 😊
Jiří Kalabza
@Barry Lyndon
Možná, ale zjevně šlo o prodloužení stávajícího hatchbacku, kdy jde jen o klasické protažení karosérie..
topten
"... diesel je už minulostí." 👍👍👍
Frfla
@topten ...bohuzel. Diesely mi budou chybet. Ten zvuk, vibrace, nizkootackovy tocak, pruznost motoru, spotreba, vydrz, dojezd... Melo to neco do sebe.
Mikesus
@Frfla jeste jsi zapomněl na smard.
praptak
@Frfla No v takové Q8 je to, co popisujete až nedůstojné. Jinak mě nafta v Mazdě 6, co jsem zažil, chybět nebude. Nic, zátah, nic, nepříjemný monotónní hluk na delších cestách, chrchlavý zvuk při zátahu, vibrace, plus, co vycházelo z výfuku.
del42sa
těch 132kw s tím automatem to je tak akorát na tohle auto , ostatní motorizace , meh ....
kozakm
@del42sa i těch 110 kW jede rozhodně dostatečně slušně (měl jsem v Tucsonu, což bude asi navíc ještě těžší auto)
ericn
@kozakm jj souhlas, v Tucsonu ta verze jezdí v pohodě, já ji měl na 2 dny jako náhradní. Tedy s manuálem a pohodová kombinace. S automatem to bude komfortní...😉
kozakm
@ericn jo ho měl v automatu a spokojenost
del42sa
@ericn jo 110kW by byla fajn s manuálem, ale s automatem to bude línější a s větší spotřebou 😉
hugino
Testovali K 4 v Motoringu a najpozitívnejšie vyšiel z testu motor 110 kw / mal vyššie hodnoty ako uvádza výrobca / ostatné veci hlavne podvozkové časti / ošetrenie Made In Mexico / ... hm nič moc + veľmi nízke auto a zadné dvere s tou hranou sú dosť nebezpečné . Za mňa Ceed bol krajší a asi aj lacnejší čiže lepšia voľba .
traveldrive
Blbé zadné bočné dvere zostali... 😒
Pepa_007
Interiér ošklivý, sterilní a bez nápadu. Volant jak z 50 let staré škodovky. A bez manuální převodovky. ...... 😖😖😖
praptak
@Pepa_007 Opět čtyřválec bez manuální převodovky. A výroba v Mexiku. Ceed byl koukatelný.
praptak
Malá poznámka k textu, jen kufr větší auto nedělá, segment C je stále segment C.
Avantime
@praptak Hlavne vtipné je, že objemovo je menší ako polovica konkurentov a tí sa teda netvária, že sú v D segmente. Ani použitie materiálov alebo dizajn interiéru tomu rozhodne nezodpovedá.
3_diamanty
Jak sa mi hatch K4 nepaci ... tak takyto kombik za mna vyzera aspon proporcne daleko daleko lepsie... ono aj ten podivny face je tu potom hned akysi znesitelnejsi a aj tie megakukadla neposobia zrazu az tak mega v porovnani so zbytkom vozu... rozporuplny placaty hatch asi velke halo u nas nespravi a necakam taky velky uspech ako u ceedu ... kombik si ale uz viem predstavit aj vo firmach aj v rodinach ... na rozdiel od hatchu je proporcne fakt pekne zvladnuty... kua je toto vobec mozne .. hatch sa mi normalne bridi a pritom kombik je zrazu az lakavy... no nic chce to pockat na realne predaje... na showroomoch je pritom este aj tych ceedov stale dost ... co zrejme aj spomali rozbeh K4... mudrejsi budeme az mozno niekedy v lete
Jiří Kalabza
@3_diamanty
přesně ukázka, že každý má jiný pohled na design.
Za mne je hatchback OK líbí se mi ten výrazně delší předek. SW je proporčně tak nějak stejný a ničím nevybočuje snad až na to, že ta zadní (stejná) partie mi nějak k tomu SW nepasuje...
Spk_tv
Příspěvek podléhá schvalování.
andrijoshka
Jazdím na Kii Ceed II SW. Má skoro 14 rokov. Toto by mohol byť veľmi príjemný update. Dizajn sa mi ohromne páči. Akurát tieto nové palubovky... NAČO JE KOMU INFOTAINMENT?! Ale tomu sa už asi fakticky vyhnúť nedá. Teším sa na najbližšiu návštevu v Kii, keď už tam bude aj toto kombi.
Avantime
Vyskúšal som K4 hatchback a bol som prekvapený ako presvedčivo je naladený ten podvozok. Je to trochu tvrdé, preto určite menšie kolesá, lenže tie sa zas strácajú, dnes je to problém väčšiny nových áut. Vo vnútri trochu flashback na 90s kórejské modely so sivým plastom. Odvtedy samozrejme o poznanie kvalitnejšie materiály, ale aj tak to nepôsobí príjemne. Zvonku dizajnovo rozhodne stráviteľnejšie ako EV4, aspoň teda spredu.
traveldrive
@Avantime Dizajnovo jedno za 18, druhé bez 2 za 20. ja sa nejako neviem preniesť cez tie nelogicky široké zadné dvere, nechápem, to ich fakt ani nenapadlo, čo za blbosť spravili? A tie predné svetlá... Ne sú pekné, hoci treba uznať, že vyzerajú efektne. Akurát neviem, po neveľkom parkovacom karambole môže v peňaženke nastať vcelku prievan.