Novinky
Černý interiér je fajn, osobně ho vyhledávám.
Tady mi vadí tvar volantu a šílený vnější vzhled. Kia se mi dřív líbila víc než sesterské Hyundai, ale poslední dobou je to dost hrůza. A výroba v Mexiku místo lokálně na Slovensku taky nic moc.
Tady mi vadí tvar volantu a šílený vnější vzhled. Kia se mi dřív líbila víc než sesterské Hyundai, ale poslední dobou je to dost hrůza. A výroba v Mexiku místo lokálně na Slovensku taky nic moc.
Proboha živého, proč je ten interiér tak brutálně černý? Černočernější než sklep rodiny Addamsových, černý jak den, kdy vám dojde kafe i naděje najednou… a frfla jen tiše přihlíží.
@Pepa_007 nebo si koupi slusny hybrid a neresi udrzbu prevodovky nikdy... ani drahy servis 😉
Z venku nic moc. Uvnitř sterilní a ošklivá. Divný volant. Výroba Mexiko? What? Bez LED matrix.
@Jiří Kalabza
Hnujdaj a Kia, tot v podstate jedno a totéž jest, respektive je to jeden koncern (jedna technika v trochu jiném hávu).
Hnujdaj a Kia, tot v podstate jedno a totéž jest, respektive je to jeden koncern (jedna technika v trochu jiném hávu).
Tohle by celkem šlo. Normální auto pro normální lidi. Cenově opět zdražení, ale stále dejme tomu...
Design volantu mi ale nebezpečně připomíná Š120 😁 což ale není případ jen téhle Kie... Bohužel, 2ramenné volanty jsou opět v módě, bůh ví proč.
Design volantu mi ale nebezpečně připomíná Š120 😁 což ale není případ jen téhle Kie... Bohužel, 2ramenné volanty jsou opět v módě, bůh ví proč.
Ceny oproti Ceedu SW poskočily o 15% nahoru. Bavím se o TOP a GT line výbavě. Co za to dostanu navíc? Nový design nestačí.
Imho, příplatek jen 20tis. za delší kombík minimální, mnohem méně praktického HB si vyberou asi jen ti s krátkou garáží. Potom vychází základní motor s manuálem ve SPINu za 529 (příplatek jen 20tis. oproti Comfortu za disky, automatickou klimu, vyhřívaný sedadla, volant je no brainer), komu stačí motor, tak to je slušná nabídka. Příplatek 65 za automat (MHEV nepočítám, to ušetří 0,0 nic - viz. spotřeba v technických specifikacích) je relativně dost, s relativně malým motorem to nebude asi ideální, to už pak lepší za dalších 40 je 1.6, za 634 ve SPINu, pořád celkem slušný, resp. 719 v TOPu (Exclusive to je jen takový paket, než výbava).
@miromen Souhlas. Kia v šílenosti vede, zvlášť u elektra, tady u K4 je to ještě zkousnutelné...
@Stejsn
Už mají na stránkách technické údaje. Zrychlení z 0 na 100 za 12,3 s. Přívěs 500/1010 kg brzděný/nebrzděný pro manuál a 300/710 kg pro automat.
Spíše než 85 kW bude v praxi důležité to, jak moc velkou turbodíru bude mít ten motůrek v nízkých otáčkách.
Už mají na stránkách technické údaje. Zrychlení z 0 na 100 za 12,3 s. Přívěs 500/1010 kg brzděný/nebrzděný pro manuál a 300/710 kg pro automat.
Spíše než 85 kW bude v praxi důležité to, jak moc velkou turbodíru bude mít ten motůrek v nízkých otáčkách.
@rohYpnol škoda, že bezúdržbová a levná manuální převodovka není součástí standardní výbavy. Člověk je pak nucen koupit automat a řešit s ním drahý servis.
Jak to asi pojede s těmi 85kW. Já měl kdysi kombíkového Fiata, který měl v TD 66kW (90 koní) a jel jak z praku, takže to fakt stačilo. Ale určitě byl o dost lehčí než tohle.
Super alternativa k tomu sháde vozovému parku a není to zrovna hnůjdaj nebo chinese mark...
Jen schází střední či vyšší střední třída 🙁
Jen schází střední či vyšší střední třída 🙁
@Arese To sice ano, ale s torzkou vzadu. A hlavně neříkejte, že to řidič prakticky nepozná. To jsou takové ty notičky od Škodovky, co novináři rádi předkládají plebsu. Multilink vzadu a torzka to je nebe a dudy. Oktávka je jasně hezčí, ale je ve vyšších výbavách je dražší s horší technikou.
@Frfla Že by větší a modernější auto ? Navíc za cca 750 už slušně vybavené se 132kW dostupných za každých okolností - kdo to dnes nabízí ? Jenom ten design mi nějak nesedí..
@ptr078
No, ale pořád tam máte Leon Sportstourer 1.5 TSI 85 kW, akční výbava Style Family, za 23 120 Eur. To je pěkná cena. Kia K4 Combi bude vycházet stejně nebo možná i dráž a bude mít pod kapotou tříhrnek.
No, ale pořád tam máte Leon Sportstourer 1.5 TSI 85 kW, akční výbava Style Family, za 23 120 Eur. To je pěkná cena. Kia K4 Combi bude vycházet stejně nebo možná i dráž a bude mít pod kapotou tříhrnek.
Nie som fanúšikom Kórejských značiek ale niekde je chyba v Matrixe.
Ceny áut stúpajú, motory sa zmenšujú, výkony klesajú a otravných "asistentov" pribúda.
Ceny áut stúpajú, motory sa zmenšujú, výkony klesajú a otravných "asistentov" pribúda.
@ericn
Tady bych řekl, ž epoptávka po manuálech opravdu dnes jde dolů... Otázka na jaké úrovni splehlivosti a životnosti jsou dnešní 2spojky...
Tady bych řekl, ž epoptávka po manuálech opravdu dnes jde dolů... Otázka na jaké úrovni splehlivosti a životnosti jsou dnešní 2spojky...
tohle se snad prodavat bude, za mě celku povedené. Ale co chtějí vyrábět na Slovensku Žilina? Elektro ze Slovenska je propadak a snad až příští rok bude nová elekro Sportage ... Tohle bude prušvih pro Slovaky
@Arese Tak vw v tichoti dost podrazel, co som posledne pozeral cennik, tak moja konfiguracia leonu plus 4000e, oktavka 2500e
Ošklivý vnější i vnitřní design a slušný motor jen s automatem - proti ceedu je toto prostě zásadně horší nabídka! Proti skvělé a krásné Octavii Combi 1.5 TSI man. to bude jen trapný statista.
Je tokrásné auto ale obrovská vada na kráse je podle mě chybějících klasická klika u zadních dveří.
Nevím. Neolanuji teď koupi nového auta ale myslím, že pokud bych se teď rozhodoval tak by mě tento detail jak z designového tak praktického asi odradil.
Nevím. Neolanuji teď koupi nového auta ale myslím, že pokud bych se teď rozhodoval tak by mě tento detail jak z designového tak praktického asi odradil.
@vencelín
to nerozporuji, ale jiné motory (tedy do určité doby), design a přístup.
Stejně jako u VW, Škoda a Seat, nebo Stellantisu...
to nerozporuji, ale jiné motory (tedy do určité doby), design a přístup.
Stejně jako u VW, Škoda a Seat, nebo Stellantisu...
@rohYpnol
Evoluci nezastavíme, takže nyní náš čeká vývoj od dvourameného volantu, přes jednoramenný k nularamenému volantu 😊.
Evoluci nezastavíme, takže nyní náš čeká vývoj od dvourameného volantu, přes jednoramenný k nularamenému volantu 😊.
Ceny frflají nahoru, výbava jen frflá, frflaš a frflič, takže frflat můžeš jen při pohledu na cenovku a novou barvu laku.