Testy
Man Ký
5
protože srovnání běžného Amaroku s Touaregem /končícím/ obávám se skončí rapidně horším podvozkem proti Touaregu a ani motor od Fordu se na 3.0 TDi od VW nechytá...
Přejít do diskuze
a na těch tlumičích to pořád může mít na korbě skoro tunu? když má Raptor s podobným podvozkem nosnost jen 600 kg?
@Othello primárně jde o RWD, je zde potom možnost automatického přiřazování předku 4A, stálý pohon všech kol 4H a redukce 4L. Krouťák opraven, díky.
@Man Ký díky za velmi zajímavý dotaz! Zrovna dnes jsem byl v Unitestě u odborníků na ameriky, tak jsem se na specifika Rangera Raptor poptal. Ty jeho speciální tlumiče jsou naladěny velmi měkce a pracují s dlouhými zdvihy, zkrátka tak, aby fungovaly i bez zatížené korby a pracují více "pod autem", něco na způsob závodních aut z pouštního závodu Baja 1000. Jde více o sportovní auto, než o pracanta. Oproti tomu tlumiče Koni pro VW Amarok přináší hlavně zvýšení o 5 centimetrů, jinak jsou poměrně tuhé a zachovávají užitečné zatížení korby přes tunu, jsou to takové "heavy duty" tlumiče.
U testu offroadu mi trochu chybí info která náprava je trvale poháněná a která se připojuje. RWD ? Chápu že označení V6 je důležitější ale holt jsem ze staré školy.
Víc se ale divím že to nedělají jako trvalou 4x4, když tu techniku už měli.
a drobnost - technických údajích uvedený krouťák 350 Nm je předpokládám chybný a správně má být 600 Nm z textu
Víc se ale divím že to nedělají jako trvalou 4x4, když tu techniku už měli.
a drobnost - technických údajích uvedený krouťák 350 Nm je předpokládám chybný a správně má být 600 Nm z textu
@chytrak1 A pardon, byl jsem přílič rychlý a nevšim si toho seikela. Co jsem psal platí pro normální panamericanu a aventuru. Seikel vždy dodává větší světlost a lepší průchodnost terénem. Ale i tak to není úprava ve stylu heavy duty.
@Jan Faltýsek Covím já je, že Aventura a panamericana používají vlastní naladění a komponenty (tlumiče?) podvozku, které ford nemá. Tedy ani parametry raptoru na to použít nejdou. Ale panamericana není pracovní heavy duty verze. Ty byly vždy děsně prkenný, toto ne.