Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Volkswagen Grand California Dune míří do terénu. Na poušť si ale netroufne

10 komentářů

Othello
Uzávěrka diferenciálu je určitě fajn, ale na druhé straně dost pochybuju že ten pohon 4x4 je permanentní.
Dávají tam přece pouze mezinápravovou spojku, nebo to nějak změnili ?
tomas4568
@Othello virtuálně permanentní 😁
vecernicek2
Hmm, koukám, že to zase "zatraktivnili" snížením výkonu. Těch 120 kW na šestimetrové auto s obytnou vestavbou a výškou ke 3 metrům a permanentní čtyřkolkou bude dost bída. Tohle je motor pro klidného řidiče do Oktávky, max. do Superbu.

Závoďák to sice není a být nemá, ale bylo by fajn, kdyby to udrželo 130 km/h i v dálničním stoupání. Tady o tom dosti pochybuju.
PavelK_
@vecernicek2 tohle auto má jiný problém a to užitečné zatížení.
vecernicek2
@PavelK_ To možná taky.. v 4x4 verzi asi nebude nic moc.
PavelK_
@vecernicek2 verze 680 má jen 386 kg! 🤦🏻‍♂️
A to nemá ani rezervu, aby ušetřili 30 kilo.
vencelín
@PavelK_
V té užitečné je započtena i voda či nikoliv? Pokud ano kolik?
Pokud tama voda započtena není, tak to je tedy dost tragické, to je tak na dva další joudáky a jejich igelitky, žádné kola, žádné skůtry, nic.
PavelK_
@vencelín
Co je zahrnuto v pohotovostní hmotnosti ->
Samotné vozidlo.
Hmotnost řidiče (standardně 75 kg).
Plná nádrž paliva, vody a další provozní kapaliny.
Standardní vybavení vozidla, které je v základu (klimatizace, rádio, základní asistenti).
I kdyby v tom voda byla započtena, je to tragédie.
vencelín
@PavelK_
První dva body a základní výbava jsou jasné. S palivem ted nevím, bud plná nebo 3/4 či tak něco. Pokud říkáte plná, tak to asi tak bude.

At tak či tak jak berou vodu u karavaníků jsem nevěděl, proto jsem se ptal.

A i tak souhlasím, že necelých 400 kg není žádný zázrak, když vezmu v potaz že 3,5 t větší Crafter (klasická dodávka) mohl vést 1,3 t nákladu. Nechce se mi věřit že všechny ty karavanický blbosti (vestavba) váží celkem těch 800 či 900 kg. Je pravda, že ta dodávka byla 4x2 ale i tak.
vencelín
@vecernicek2
Jel jsem s Crafterem, který měl nějaké BiTDI a nákladem cca 1,3 t a rozhodně nebyl problém udržet takto 130 km/h. S prázdným nebyl problém jet 170 km/h.
Tohle asi nebude o moc méně výkonné.