Ojetiny
Michal Ježek
2
Jinými slovy žádné překvapení a žádné větší změny.
Auto bílé jak pračka je levnější než v barvě.
Co na to ti zoufalci, co tvrdi, ze je vse drahé a ze bylo lépe? Rok 2015, jak tihle rádi porovnávání, jako ze byla auta nejlevnější. Tka se na to podívejme. Oproti 2015 se loni prodalo o 180tis vic ojetin, tj. nárůst cca 30%. Někdo, kdo si neumí dohledat informace by tvrdil, ze lidi kupuji ojeta auta misto nových, na ktera nemaji. No a trh nových aut, v roce 2015 se prodalo cca 230tis, loni 248tis. Coz je nárůst o cca 7%. Takze oproti roku 2015, o 7% vic lidi si mohlo koupit nove auto a o 30% vic si mohlo koupit ojetinu. To je ten blahobyt pred 10 roky, kdy auta byla levnejsi. Jen reálně byla dražší a nemohlo si je dovolit tolik lidi. Rohypnol byl a je zase uplne mimo stejne jako ti jeho roztleskavaci trollové
@Mikesus a nemělo by to byt obráceně? Plus 30% nových a jen 7% ojetin? Hmmm a ten nárůst nových byl u soukromých nebo firemních prodejů? Celkem by mě to zajímalo 😋
Jinak těch ojetých aut (nejspíš drtivě soukrome prodeje) bylo 148.312 ks. 👌Doplním ještě rok 2015 - 151.331ks. Tak pro představu…
Jinak těch ojetých aut (nejspíš drtivě soukrome prodeje) bylo 148.312 ks. 👌Doplním ještě rok 2015 - 151.331ks. Tak pro představu…
@ericn
Mikeus jasne na číslech dokazuje, že 90% kecu o tom jak jsou auta draha a nedostupna je hromada hoven.
A stejne tak to ukazuje, ze stejna hromada hoven je tvrzeni jak za tu “drahotu” muze elektromobil, Greendeal a nebo Fiala.
Mikeus jasne na číslech dokazuje, že 90% kecu o tom jak jsou auta draha a nedostupna je hromada hoven.
A stejne tak to ukazuje, ze stejna hromada hoven je tvrzeni jak za tu “drahotu” muze elektromobil, Greendeal a nebo Fiala.
@Hendly Nedokazuje naprosto nic, navíc u těch nových je to jasně tažené firemními vozy ( tipuju 80% ), to je snad všem jasné. Navíc díky tlačení státu a bank na udržitelnost a report ESG se kupují auta, které by si jinak racionálně nikdo do firmy nekoupil...
K nám už tahle zhovadilost došla taky, ale naštěstí nikdo nevěří že bychom PHEV dobíjeli 😉
Ač jsem měl dobrou vůli si ho vzít (Kodiaq PHEV), tak jsem skončil u naftového Superba, protože se s ním vlezu do stanoveného limitu CO2. Prostě korporace...
Ekologie v tomto podání je vytírání očí 🤢
K nám už tahle zhovadilost došla taky, ale naštěstí nikdo nevěří že bychom PHEV dobíjeli 😉
Ač jsem měl dobrou vůli si ho vzít (Kodiaq PHEV), tak jsem skončil u naftového Superba, protože se s ním vlezu do stanoveného limitu CO2. Prostě korporace...
Ekologie v tomto podání je vytírání očí 🤢
@ericn tipuješ špatně. Ale co čekat o někoho, kdo si cucá informace z prstu. Jasně to ukazuje, že auta jsou dostupnější a lidi je kupují, protože na ně mají.
portal.sda-cia.cz/stat.php?n
firemní prodeje 74,36% vs 75.06% v roce 2015. Už na základce nám učitelka matematiky říkala, že jen hlupák si neověřuje své domněnky. A jelikož z SDA jsi vzal jen část s ojetinami, musel jsi vidět i statistiku firemních prodejů. Že ti to za to stojí, snažit se za každou cenu těmi výmysly a lžemi ukázat, že máš pravdu, i když se to snadno vyvrátí. Takové pokusy dělají opravdu jen hlupáci, kteří si myslí, že na tu lež se nepřijde. Tipoval jsem tě na jinou sociální bublinu než na tu prolhanou část.
firemní prodeje 74,36% vs 75.06% v roce 2015. Už na základce nám učitelka matematiky říkala, že jen hlupák si neověřuje své domněnky. A jelikož z SDA jsi vzal jen část s ojetinami, musel jsi vidět i statistiku firemních prodejů. Že ti to za to stojí, snažit se za každou cenu těmi výmysly a lžemi ukázat, že máš pravdu, i když se to snadno vyvrátí. Takové pokusy dělají opravdu jen hlupáci, kteří si myslí, že na tu lež se nepřijde. Tipoval jsem tě na jinou sociální bublinu než na tu prolhanou část.
@Mikesus Z prstu? Já psal 80% a ono je to 75%, tvl to jsem vážně mimo... Mikeši, 5% rozdíl mi tip přijde docela v pohodě. Naopak jsem se docela trefil.
Btw a to, že jsem se nepodíval na provozovatele (neboj, našel jsem to) znamená jen to, že ten web nemám úplně prolezlý jako ty. To je důvod k zesměšňování? Gratuluji, to je jak fórek ze základky 😉
Vážně je jedno kdo kupuje nové auto? Firma nebo soukromník? Ale no tak, je dost rozdíl, jestli ho dáš do daní nebo ne... Podle toho se i rozhoduješ.
Vytáhni si hlavu z pr... ze své sociální podnikatelské bubliny a podívej se kolem sebe. Třeba ti to dojde, i když o tom dost pochybuju 😉
Btw a to, že jsem se nepodíval na provozovatele (neboj, našel jsem to) znamená jen to, že ten web nemám úplně prolezlý jako ty. To je důvod k zesměšňování? Gratuluji, to je jak fórek ze základky 😉
Vážně je jedno kdo kupuje nové auto? Firma nebo soukromník? Ale no tak, je dost rozdíl, jestli ho dáš do daní nebo ne... Podle toho se i rozhoduješ.
Vytáhni si hlavu z pr... ze své sociální podnikatelské bubliny a podívej se kolem sebe. Třeba ti to dojde, i když o tom dost pochybuju 😉
@ericn no tipoval jsi vic nez bylo. Ale je to mene. Není to o těch 5%, ale o tom, ze tipujes o dost větší nárůst a on je to naopak pokles. A stačilo se podivat do tabulky na sda, kterou rad používáš. 5% tady nikdo neřeší, ale ze záměrně sem pouštíš lži. Kolem 17 to bylo vždy v moderní historii, není důvod, aby tomu bylo jinak. Jo, jen tehdy ,kdyby soukromích neměli na auta, ale to se neděje, jak tu někteří, co jen natahuji ruku a breci ze nemůžou mit to a to se nám snaží tvrdit. Pokud na to nemaji, neměli na to ani předtím. Pokud jo, je chyba u nich a trh prace ukázal, jak skutečně pro zaměstnavatele jsou přínosem. To je totiž ta efektivita
@Mikesus ale jdi ty brepto 😉 75 a 80% je podstatě to samé. Firmy táhnou poptávku po nových autech a vždy to tak bylo. Soukromníci mohou vždy počkat, Firma s leasingem ne...
Beru to tak, že moje firemní auto se mění cca jednou za 4 roky, protože prostě musí. Je to operák. Doma naopak počkám, pokud se mi nabídka nelíbí nebo není nějak zajímavá....
Tj nevím co řešíš 😉
Beru to tak, že moje firemní auto se mění cca jednou za 4 roky, protože prostě musí. Je to operák. Doma naopak počkám, pokud se mi nabídka nelíbí nebo není nějak zajímavá....
Tj nevím co řešíš 😉
@ericn vždy to bylo 75 a nic se na tom nezměnilo. Jen ty tu taháš lzi, kdyz jsi chvíli pred tim tahal data z sda, kde to bylo videt ,ze to neni 80 a ze se nic nemění. Naopak, ze se to snižuje, protože lidi maji vic peněz.proste jsi zkusil nějaký vymysl a myslel si, jak ten největší hlupak, ze to ale projde a nikdo nebude resi polopravdy a 5%. Jen jsi ukázal, proc s rohypnolem se placate po ramenou. Lhář bude vždy obhajovat lháře. Vidíme to u politiků, vidíme to v běžném životě.
@ericn
A firemnima auta snad jezdi robot?
Prodeje brutalne rostou. Zadna spalena zeme a spousta kecu.
A firemnima auta snad jezdi robot?
Prodeje brutalne rostou. Zadna spalena zeme a spousta kecu.
@Hendly Já ale nikde o spálené zemi nepsal a hlavně si to nemyslím. Jen vidím, jaká auta si lidi kolem mě kupují. Nová si kupují jen ti bohatí nebo ti, co to berou na firmu a mohou si odečíst DPH a postupně ho odepsat. Ti normální lidi, střední třída, naopak kupují lehké ojetiny 3-6 let, no a mlaďoši a ti co peníze nevydělají zbytek z ojetého trhu... Nic víc...
@ericn takze trefa se socialni bublinou. Ze vy na to nemate opřít roku 2015 je chyba vaše, ne společnosti nebo nárůstu cen. Proč by si mlaďoš nemohl koupit nové nebo lehce ojeté auto? Rodiče ho nevedli od mlada, ze si ma vydělávat? Zase problem sociální bubliny. Čím dál vic to vypadá, ze tvůj superb je taky vycucany.
@Mikesus Mikeš jsi jako obvykle mimo, ale víš co, já tě v tom nechám. Nebaví mě ti vysvětlovat samozřejmé věci 😉
Už si asi zapomněl, jak ses třeba v 25ti měl, tedy pokud ti vše nekoupili rodiče... Já si musel na vše vydělat a když jsem chtěl v 25letech auto, stálo mě to hodně práce a šetření...
Už si asi zapomněl, jak ses třeba v 25ti měl, tedy pokud ti vše nekoupili rodiče... Já si musel na vše vydělat a když jsem chtěl v 25letech auto, stálo mě to hodně práce a šetření...
@ericn no nezapomněl jsem jaké to bylo, jelikoz uz jsme nejakou dobu si platil sam veci. Mimo jsi ty ,ukázal jsi v tvých reakcích. To nejcennější co mi dali rodiče, ze se musím spolehnout je sám na sebe, nikdo jiný za men moje veci nezaplatí. Evidentně u tebe to nebylo důležité ani v 25 ani ted. A jinak právě v těch 25 jsem si koupil svoje druhé nove auto. A ano, taky jsem tehdy byl finančně mene zdatný a myslel jsem si, ze cena auta pul milionu je max, ale neuvedomoval jsem si, ze cena neni relevantní, ale podíl k platu je. Třeba taky nekdy budes finančně gramotnejsi, abys nemusel plácat neco o tom, ze je dráž
@Hendly
Ano spálená země, vyjedený krám. Díra v rozpočtu jak vrava od stodoly. To je realita.
Ale podvody s rozpočty a nezákonné postupy při sestavování rozpočtu skončily, stanjurovo letadlo narazilo do zdi 😁
Ano spálená země, vyjedený krám. Díra v rozpočtu jak vrava od stodoly. To je realita.
Ale podvody s rozpočty a nezákonné postupy při sestavování rozpočtu skončily, stanjurovo letadlo narazilo do zdi 😁
@Hendly
Firemní auto není soukromé auto. Nová auta jsou pro lidi méně a méně dostupná. 75% firemních prodejů je velmi špatný ukazatel. Roustoucí stáří prodávaných ojetin je další špatný ukazatel. Rostoucí stáří vozového parku je další špatný ukazatel.
A je to logické. 1/3 domácností má minimální finanční rezervy, 1/3 domácností neušetší prakticky nic. Nové prodeje jsou ze 3/4 firemní prodeje. To jsou fakta, to je realita.
Firemní auto není soukromé auto. Nová auta jsou pro lidi méně a méně dostupná. 75% firemních prodejů je velmi špatný ukazatel. Roustoucí stáří prodávaných ojetin je další špatný ukazatel. Rostoucí stáří vozového parku je další špatný ukazatel.
A je to logické. 1/3 domácností má minimální finanční rezervy, 1/3 domácností neušetší prakticky nic. Nové prodeje jsou ze 3/4 firemní prodeje. To jsou fakta, to je realita.
@Hendly je vtipné, jak vytáhne nějakou podmnožinu ojetin z SDA, ale hned ve vedlejší tabulce se nepodívá na podíl firemních prodejů a bude tvrdit, že to je úplně jinak. Tahá polopravdu ( vezme jen část prodejů, buď z nevědomosti - hlouposti - nebo záměrně lže ) a myslí se, že ten nesmysl, kterému snad ani něvěří a jen trollí, mu někdo trochu inteligentní sežere. Stačí si tu tabulku otevřít.
@ericn je úplně jedno, kdo je kupuje, protože to znamená, že ty peníze jsou. A pokud je má firma, má je i zaměstnanec.
A ty ani neumíš přečíst článek?
"se v loňském roce prodalo celkem 847.677 ojetých aut."
"V roce 2015 se na sekundárním trhu prodalo přibližně 660 tisíc ojetých vozů."
A k novým.
www.auto.cz/…mo-top-20-159573
"za uplynulý rok dosáhl 248.719 nových aut"
www.auto.cz/…neho-rustu-91908
"Z nich vyplývá, že za uplynulých dvanáct měsíců bylo v Česku registrováno 230.857 nových osobních vozů"
Schválně jsem odkazy nedával, protože jsem čekal, který lhář se objeví a bude si cucat polopravdy.
a provozovatel, loni 74,36% firemní, 2015 75.06%, takže opět jsi jen ukázal, že ani svá tvrzení nemáš ničím podložená a jen si cucáš výmysly z prstu. A to se nebavíme o zásadně dostupnějších operáků a také mnohem častějším benefitu služebního auta než dřív. Přesně to ukazuje, že nemáš přehled a jen křičíš, že to je tak jak si to myslíš ty, ale jsi i líný si dohledat čísla, která tvému názoru odporují.
Prostě lidi mají víc peněz, můžou si koupit snadněji auto, nové i ojeté, na která musí vydělávat kratší dobu.
Soukromníci tedy koupili loni o 6200 aut více, což je nárůst cca 10,5%. Firmy koupily o 11000 aut víc.
Jestli ty sis mohl v roce 2015 koupit snadněji auto než teď, je chyba u tebe, ne u společnosti nebo v cenách.
A ty ani neumíš přečíst článek?
"se v loňském roce prodalo celkem 847.677 ojetých aut."
"V roce 2015 se na sekundárním trhu prodalo přibližně 660 tisíc ojetých vozů."
A k novým.
www.auto.cz/…mo-top-20-159573
"za uplynulý rok dosáhl 248.719 nových aut"
www.auto.cz/…neho-rustu-91908
"Z nich vyplývá, že za uplynulých dvanáct měsíců bylo v Česku registrováno 230.857 nových osobních vozů"
Schválně jsem odkazy nedával, protože jsem čekal, který lhář se objeví a bude si cucat polopravdy.
a provozovatel, loni 74,36% firemní, 2015 75.06%, takže opět jsi jen ukázal, že ani svá tvrzení nemáš ničím podložená a jen si cucáš výmysly z prstu. A to se nebavíme o zásadně dostupnějších operáků a také mnohem častějším benefitu služebního auta než dřív. Přesně to ukazuje, že nemáš přehled a jen křičíš, že to je tak jak si to myslíš ty, ale jsi i líný si dohledat čísla, která tvému názoru odporují.
Prostě lidi mají víc peněz, můžou si koupit snadněji auto, nové i ojeté, na která musí vydělávat kratší dobu.
Soukromníci tedy koupili loni o 6200 aut více, což je nárůst cca 10,5%. Firmy koupily o 11000 aut víc.
Jestli ty sis mohl v roce 2015 koupit snadněji auto než teď, je chyba u tebe, ne u společnosti nebo v cenách.