Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Evropská auta přichází o možnost aktivace topení či klimy na dálku

48 komentářů

Mikesus
@traveldrive retardovaní jsou ti, kvuli kterym se to musi zakázat. Kdybys tim neobtezoval celé okolí, neni potřeba to resit na úrovni legislativy.
psel
@traveldrive no ja jsem mel bufika jednou a pote co jsem viděl jak to čmoudilo sousedům ráno pod okna tak už jsem to nikdy nezapnul. Nejsem retard abych okolí otravoval život. Od doby co mám BEV tak si předehřev užívám v zimě skoro pokaždé. Není nad to lézt do vytopeného auta a nikomu v okolí neotravovat život.
Mikesus
Je to správně. Je to bezdůvodné obtěžování hlukem a emisemi. Pokud stojí někde na samotě u lesa, tam klidně, ale ve městě to vubec co delat. Byla to prvotridni bezohlednost. Pro svoje tepelné pohodli, vsem smrdět pod nos a hlučet po celé ulici. Mam to uz u 4.auta a vždy jsem to použil jen tam, kde jsem mel jistotu, ze to nebude nikoho obtěžovat.
Mikesus
@Frfla retardi jsou ti, co obtěžuji tím topením cele okolí a smrdí a coudi jim do oken. Stačí nebýt bezohledný a nikdo by to neresil. Navíc nezávislého topení se to netýká.
Mikesus
@Sevca1 prave jsi zase dokázal, ze se mluví o tobe. Na nezavisle topeni se to nijak nevztahuje, protože to je zakaz obtěžování spuštěním motorem na prazdno. Retardi nedokážou ani přečíst článek.
Man Ký
@Prezivkynetreba zákaz provozu spalovacího motoru "naprázdno" je zakázán už dávno. nic nového, ani v říši za řekou Moravou.
Mikesus
@Frfla je to popsano v článku. Není to nic s GD, ale dlouhodobě porusovani místní legislativy, ktera to dlouhodobě zakazuje. Sjednoceni legislativy v cele eu, nic vic. Proto taky na nezávisle topení se to nevztahuje.
Mikesus
@psel vyhřáté auto je super. Bohuzel retardi jsou vždy a proto je potřeba takove veci omezovat. Kdyby používali mozek a neobtezovali vsechny okolo, nikdo to resit nebude a ať si to pouští někde na samotě. Je to typický příklad bezohlednosti ciste jen pro vlastní pohodlí
Hendly
@rohYpnol
Ne.
Toto zivot jednoznačně zlepšuje.
Stojici auto na volnoběh je jednoznačně spatne.
Jen smrad a hluk.
Hendly
@Frfla
To uz nemas posledni kousek rozumu a znas jenom nenavist ke Greendeal?
Stojici nastartovane auto je proste spatne.
Mikesus
@Sevca1 ty ani neumíš reagovat ve vlakne? Však psal o nezavislem topení na ktere se to vubec nevztahuje. Stačí si přečíst článek. A tve reakce mimo vlákno jen dokresluje obrazek o tobe
Frfla
@Othello Nezavisle topeni - se myslim ta polozka v cenicich jmenovala. Bylo to kolem 25-30k. EU je v tomto fakt retard. Jinak dobry precedens pro dalkove vypinani jakychkoliv funkci, co si politbyro zamane.
KANKUNEN
AHA, takže se nebude moct topit motorem, ale bufík může jet. Takže pouze úprava proti bezohledným lidem. Miluju nastartované staré diesly čekající na děti před školou.
Hendly
@DeMooro
Naopak.
Slusne je neobtezovat své okolí.
Tedy zadne stani s nastartovaným motorem
Michal Chmelař
To pravidlo je obsaženo v §7, odst. 1 písm. b) zákona č. 361/2000 Sb. od samého počátku jeho účinnosti, tj. od 1.1.2001, a celé zní takto
- řidič nesmí obtěžovat ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích ani jiné osoby zejména nadměrným hlukem, znečišťováním ovzduší, rozstřikováním kaluží, bláta nebo zbytečným ponecháním motoru stojícího vozidla v chodu.

Toto s EU nemá nic společného. A už vůbec ne s Grean Dealem, vždyť to platí už nejméně 25 let (nemám čas prohledávat dřívější úpravu). Aspoň to číslo zákona mohlo autora zaujmout, když ten článek psal a mohl se podívat na různá znění zákona. Ale velkou diskusi to pomohlo vytvořit a to je asi hlavní.

Tak si všichni, co tu píšete o retardované EU, co nám zhoršuje životy, dejte mokrý hadr na hlavu a trochu přemýšlejte.
Barry Lyndon
Tahle funkce "topit & klimatizovat" skrze stání s běžícím motorem byla ilegální vždycky. Takže teď se jen funkcionalita dává do souladu s legislativou. Spíš to nemělo být nikdy homologováno (asi se na to zapomnělo, resp. to nebylo tak rozšířené, aby to někdo řešil). 😊
traveldrive
Retardovaná Európska únia. Čo dodať viac.
Barry Lyndon
@DeMooro řeklo asociální hovado.
Man Ký
@Stejsn ne, beru si hotel s garáží😊
Hendly
@ericn
“ a je mi úplně jedno, že zákon říká něco jiného. Je v podstatě nevymahatelný”
To rika dost o pisateli…..
Tonito Debelito
@Sevca1
hele kamo reagovat jde . retard mode
Stejsn
@OndraHosek A ty si vozíš garáž třeba na hory, když jedeš lyžovat?
Frfla
@Mikesus Neznam to dopodrobna, ale myslim, ze tento pripad to neni, je to jen dalsi dusledek GD. O vase dobro nikomu v EU/EK nejde.
Man Ký
@Hendly a navíc si ještě ničíš motor. a navíc dehťák ti nezatopí ani za deset minut, bez nezávislýho. no zkrátka, nikdo normální to nedělá a ti nenormální se budou ještě rozčilovat, když jim to zakážeš😊
Sevca1
Mikesus @ takže jsem se omluvil, dale už měsíc mi nejde reagovat ve vlákně, nejsem jediný . Tod vše pro pana co doporučuje při cestách s Bev pomalé nabíjení kvůli bezpečnostní přestávce
ericn
@Hendly Pokud je to bezdůvodně, tak souhlasím, ale pokud ho ráno potřebuješ rozmrazit (což je důvod), tak ne... a je mi úplně jedno, že zákon říká něco jiného. Je v podstatě nevymahatelný 😉
rohYpnol
Další důkaz a potvrzení toho, jak EU škodí a zhoršuje nám všem životy. Blbý, co, hujeříčci??? 😁 😁 😁
Prezivkynetreba
Už sa neviem dočkať, čo zakážu ďalej.
My tu v EÚ riešime takéto veci a okolitý svet sa na nás pozerá a klepe si na čelo.
Othello
Předpokládám že výrobci budou vracet peníze 😄
Rasto
Kto by povedal, že najviac budú našim zákonodarcom vadiť hybridné toyoty ktoré sa rozmrazuju na diaľku? 😁
Veď predsa keď človek to auto naštartuje až keď ho skrabe, isto ekológii moc pomôže...

Ale hej, no snáď sa potom dostane aj na pops and bangs, ktoré robí každé pseudo športové auto.
Barry Lyndon
@KANKUNEN Včera jsem byl svědkem Smartu CDI, majitel nikde (což bylo jeho štěstí...)
Barry Lyndon
@Michal Chmelař Jenže dezoláti se točí na tom "zbytečným". Pokud dezolát potřebuje teploučko, tak už to podle něj zbytečné není a jsou to jen zlé a falešné bruselské greendýle 😊
Barry Lyndon
@Ham. Emise se samozřejmě dramaticky snížily, ale jednak máme v provozu i auta, co pomalu pamatují ty komanče a taky si nedělejme iluze, že i úplně moderní auto při studeném startu v -15 °C něco plní. Samozřejmě neplní. Toto měla řešit až Euro7 ve své původní podobě, co vyvolala to vzbouření výrobců (stejně jako Euro5 pro ně i Euro7 byla v rozporu s fyzikálními zákony 😃).
DeMooro
Koukám, že jsem chodí hromada starých komunistů. Opravdu není žádný problém dnešní auto nastartovat a nechat běžet. Možná je lepší si všímat sám sebe hovada...
kozakm
@tomaskrtek ten pidimotůrek bufíku i bez filtru smrdí mnohem méně než studený velký motor.
kozakm
@Mikesus asi je na mobilu, mně tam taky nejde odpovídat ve vlákně. Ale co pomůže @Sevca1 je přepnout si stránky do desktopového zobrazení a pak vše funguje i na mobilu
Ham.
"Evropská auta přichází o možnost aktivace topení či klimy na dálku." Nikoliv, nepřichází nýbrž o tuto možnost přišla už dávno. Již za komančů mě učitel autoškoly učil, že se nesmí nechávat nastartovaný motor aniž by auto někam jelo (očistit auto, nastartovat a jet) a lze za to vyfasovat pokutu (ano, tehdy i dnes byla otázka, jak je to vymahatelné). A mělo a má to logiku, tehdy i na volném prostranství dokázalo auto po studeném startu pěkně promořovat okolí, dnes i když se emise od té doby snížily to má logiku zase kvůli existenci různých podzemních garáží a jinak uzavřených prostor, kde se auta s ICE vyskytují. To, že to Toyota řeší až dnes je jenom její problém, nikoliv nějaké evropské legislativy, ta je stále stejná a už dávno jenom převzala národní regulace členských států.
JhftJ
Jako nový vůz mám vytipovaného Tayrona. Protože parkuji na vesnici venku, chtěl jsem si do nového nakonfigurovat vyhřívání čelního skla. Bohužel VW to má napevno v balíčku s bufíkem. K němu je, předpokládám, dodáváno nezávislé dálkové ovládání, takže mě nějaké potenciálně budoucí vypínání možnosti startování přes mobil nemusí strašit, je to tak?
U Škody, když jsem bral ženě kamíka, to vyhřívané sklo bylo jako samostatná položka. Bohužel VW to má takto blbě...
Jozef Srpoň
Příspěvek podléhá schvalování.
Sevca1
Mikesus @ jo u frfly jsi dodal že se to nezávislého topení netýká, to jsem přehlídnul, omluva
tomaskrtek
Pochopil bych, kdyby se snažili nějak omezit nezávislé topení. Z logiky věci nejsou jeho emise nijak “filtrovány “. Zakázat dálkový předehřev či chlazení resp. asi jakékoliv dálkové spuštění motoru, to mi přijde jako totální zhovadilost. A za chvíli bude někdo posuzovat, jestli nejedu někam zbytečně?!
Sevca1
Mikesus@ o čem psal frfla o nezávislém topení, ty jsi na nej nereagoval ?
ericn
@Stejsn Trefné...
rohYpnol
@OndraHosek
To je opravdu argument retardovaného člověka...

A není lepší na zimu odjet na Malorku nebo do Dubaje???
Sevca1
Mikesus@ retart jsi ty. Od toho je nezávisle topení. To jde za výrobci ne majitele. Mají to udělat poradně . U kamionu to funguje normálně . Takže kde je chyba? U lidí nebo vyrobce
Othello
@OndraHosek
ještě lepší je mít auto v garáži v domě. Ale ani to nejde zajistit pro všechny
OndraHosek
A neni lepsi mit auto u domu v garazi?
OndraHosek
U dodge, to mame pres klicek, tak hlavne ho neztratit😆