Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes-Benz G slaví rekordní prodeje, přesto jednu verzi výrazně zlevnil

17 komentářů

Man Ký
@simson33 zákazníci řady G mají jeden cíl - být vidět. jinak si nelze vysvětlit koupi terénního auta a nikdy s ním nejet do terénu. utratit 5M za auto a nevyužít nic z toho, co umí, nikdy.
přitom, kdyby z toho MB udělal čisté SUV, úplně vynechal rám, dal tam pseudočtyřkolku a klidně by mohli dát i cenovku o 2M vyšší - 95% zákazníků by to uvítalo.
johny555
Myslete si o tom co chcete, ale zrovna Géčko není klasické terénní auto. Je to prostě hračka pro bohaté, kteří chtějí velké luxusní auto s velkým motorem s kterým se můžou občas vyblbnout v terénu či si zajet někam na hory. Majitelé těchto aut většinou nejsou moc nadšenci do elektromobility, protože jim nepřijde moc "sexy". EV cesta k sběratelům luxusních aut není jednoduchá, protože je to hodně o statusu, emocích a pocitu nadřazenosti. Dost často s okázalým projevem (vizuálním i zvukovým). Elektro je o něčem jiném, je o pohodlí, dynamice, tichu a efektivitě.
Man Ký
@Pepa_007 já to vidím v živých barvách. jedeš elektrickým Géčkem, vedle tebe topmodelka. předjede tě fabia 1.0tsi a na příští benzínce zastavíš. a topmodelka přeskočí do fabie a ty zůstaneš jako opařený. to jsi fakt nečekal😊
Man Ký
@Arese tady kousek ode mě jedna jezdí. u vás na čerňáku žádná neparkuje?
Man Ký
@Barry Lyndon nějakou náhodou, ať už za volantem, nebo na místě spolujezdce, šeredu jsem v tom ještě neviděl.
Barry Lyndon
@Man Ký Aktuální G je naprosto nesmyslná bláznivina. EV verze dává větší smysl a proto o ni taky není zájem. Nikdo normální si G nekoupí, zákazníky loví v revíru "Vémola a spol." Víc bych za tím nehledal... 😊
simson33
Není lepší hlasování než peněženka zákazníka! A to v situaci, kdy jsou ICE v legislativní defenzívě na úkor BEV. Jenže zákazníci řady G si mohou dovolit hodně. A je to vidět. Zajímavá marketingová sonda.
Barry Lyndon
@Pepa_007 G se většinově používá jako skútr do města a tam Fabii naprosto deklasuje 😃
Barry Lyndon
@johny555 Já vídám G zásadně v Praze, podle mě s tím ty přerostlé děti nejezdí dále než do Průhonic 😊
kari.laz
Tahle věta mě pobavila 😁

" Leckdo by dodal, že tomu přispěla i nová verze na elektřinu"

Opravdu je tu někdo, kdo si myslel, že se el. verze bude prodávat? To, že to bude propadák a černá díra na peníze bylo jasné už u představení myšlenky.
simson33
@johny555 Podle mého názoru řada G splňuje všechno, co má klasické terénní auto mít. Rámová konstrukce, tuhá zadní náprava, převodovka HDM s možností zařadit redukovaný převod, 3 mechanické uzávěrky diferenciálu. Skoro bych se nebál dát řadu G za příklad, jak má správný off-road vypadat.
Fakt, že to majitelé v 90 % případů nepoužívají s tím nijak nesouvisí. Nepoužívají, ale chtějí to a to je důležité. Kdyby chtěli jen velké auto a pohodlí, koupí SUV GLS - to je dokonce ještě větší. Tady ovšem evidentně nejde o velikost (výjimečně 😁) ale o schopnosti.
Barry Lyndon
@Man Ký Počkat počkat, jestli je to poukázka na topmodelku beru zpět, že je to auto nesmysl 😃
Arese
Samozřejmě, že o elektrozkratovou verzi není zájem. Čekal snad někdo něco jiného? 🙂
Barry Lyndon
@Pepa_007 Je to koncepce se 4 motory, což vylučuje použití převodovky, takže na 220 by musely být delší převody, což by omezilo schopnosti v terénu. Taky spotřeba by při 220 byla už přes 100 kWh/100 km, takže i tu relativně obří baterii by to vysálo pěkně rychle. A vůbec jezdí někdo s tou krabicí takto rychle i ve spalovací verzi? Asi spíš ne...
Pepa_007
@johny555 BEV má top speed 180. Když máš Gčko v elektrice a předjede tě na dalnici Fabia 1.0tsi tak to zamrzí.
Pepa_007
Logické, že BEV zlevnili. Přirovnání k horským botám ve městě kulhá na obě boty.
BEV Géčko: Nosnost to má menší než 1.0 tsi Fabia. Celková hmotnost je brutální. Top speed taková, že to předjede 1.0tsi Fabia.
AMG G 63 má top speed 220km/h, takže mi neříkejte, že to nejde i u elektrického Gčka. Gčko je status. BEV verze je nesmysl.
simson33
@Man Ký Být vidět - to souhlasím. A jsou vidět více v G, která má ty správné off-road schopnosti, než ve větší a pohodlnější GLS, která je nemá. Protože všichni znalý ví... a o tom (bych řekl) to celé je.