Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Volvo EX60 oficiálně: Levnější než hybrid! A rovnou i s verzí do terénu

35 komentářů

admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@WinDiesel to vím! V pondělí jsem jel z Prahy Fordem Mustang Mach-E až kousek za Zell am See (asi 500 km) a už v půlce cesty jsem musel asi 15 minut na Shell Recharge nabíjet! Naštěstí se to sešlo s mou potřebou jít na záchod a splašit si kafe, abych pak plynule pokračoval dál. Venku byl mráz a silný vítr, ale my měli v autě jako v pokojíčku.

@WinDiesel, my nemusíme nic uměle vylepšovat. My si to vyzkoušíme na vlastní kůži a pak máme jasno. Radím vám udělat totéž.

Honza
johny555
@sarusian Je vidět, že jste nikdy nekupoval Volvo. Odjakživa nejlevnější Volva byla za 1M, trošku slušnější za 1,5M. Podobně jako u MB nebo BMW. Myslím, že cena odpovídá značce a technologii. Za 1,5M je dnes i blbej Kodiaq.
Honza Mička
@Marek Siska dobrý den, neměl byste prosím tip na čísla do Sportky? Odhady vám jdou, já bych si sám na to takhle netroufnul 😁
dodo24
@WinDiesel až tolko ich tam bolo, že si neuviedol ani jednu
johny555
@del42sa Já bych řekl, že zrovna ve Švédsku se zimou počítají. A mnohem větší než tady. To je asi poslední věc, čeho bych se u Volva bál.
Honza Mička
@šofér tak to máte - 160 km v reálných podmínkách zimy a mrazu, nějakých 30 procent dolů. Jo, zní to hrozně, ale furt to není zhruba polovina, kolik tipoval pan Marek 🤷‍♂️
johny555
@Honza Mička Vy jste zapomněl, že někteří borci vydrží klidně 8h hodin bez močení, jídla a pití. Ještěže můžu svobodně každé 2-3 hodiny zastavit na záchod, bagetu, pití a kafe a nejsem v autě terorizován nějakým z petrolheadů, kteří zásadně zastavují, jenom když se tankuje, navíc na max. 5 minut. Nedej bože řidičem oktávky I 1.9 TDI.
Dzinus
@del42sa

Podívejte se na YouTube, kde jsou detailní záběry na ploutvičky. Sami o sobě nejsou pohyblivé, na straně u okna je podlouhlý mikrospínač a horní strana je ledkově osvětlená. Voda nemá kam zatéci, sníh ometete košťátkem. Švédové by možná mohli mít směrem k zimním podmínkám nějakou kompetenci. Mě se to řešení docela líbí.
Honza Mička
@topten řekl bych, že to i tak všichni pochopili 👍
Dzinus
@adamzprahy

Mám na to stejný pohled. I když je to už švédské auto s americkým software, úplně jsem se čínské pachuti nezbavil. Ale kdo ví, třeba i ten americký software bude do budoucna problém.

Údaje o bateriích jsou na webu výrobce.
johny555
@šofér Můj předchozí benziňák měl v zimě na dálnici dojezd 500 km. A vůbec mi to nevadilo. A nevadilo by mi ani kdyby byl 380 km.
Jinak spotřeba 22 kWh v zimě na dálnici u Elroqa je docela pěkný číslo, s tím bych určitě neměl problém.
dodo24
@adamzprahy "Well with its huge 112kWh battery, this car has up to 503 miles of range – a whopping three miles more than the BMW iX3."
topten
@šofér
opravdu kW ???
Marek Siska
a teraz tu o karkulke. ze 810 km ha ha ha ha.... na dialnici umre po 350 v lepsom pripade po 450km.... uz aj cakam na real testy....
adamzprahy
Tohle v rámci BEV vypadá slibně a pro nás dobře že nejde o china rebrand včetně výroby v EU. Volvo nikdy nebylo úplně pro mě svým zaměřením a čínské modely typu XC40 (nejde o ten model, ale o to že to neni Volvo vůbec ničím) ba dokonce i spalovací původně evropská XC60 vyráběná v Číně už vůbec ne. Tohle vypadá dobře. Jenom teda článek je takové PR bez údajů, jakou to má teda baterku? 😁
Horký Rom
A to nejdůležitější – Volvo EX60 se začne vyrábět ve Švédsku 👍
Honza Mička
@topten já vím, ale mám pro to celkem pochopení. Člověk se uklepne/zapomene/nevšimne si, jsme jenom lidi 🤷‍♂️👍
Honza Mička
@johny555 to není vůbec zdravé. Ledviny musejí pracovat! Když jsme jeli včera zpátky Fordem Bronco, tak ten nám tu zastávku "naordinoval" sám vlastně ve stejném místě. Už jsem se za volantem ošíval, nevěděl jsem, jak si sednout pohodlně a tak. Stáli jsme tam taky 15 minut, čili rozdíl mezi EV a ICE v tomto případě nevidím 😁
šofér
@Honza Mička -já vám nevím, ale kolega už, na rozdíl ode mne nafasoval Elroga 84 kW, včera jel do Brna, bylo -5, spotřeba 22kW/100 km, po nabití baterie ukazovala dojezd 380 km... deklarovaný dojezd dle VLTP 540 km. Nabíjel dvakrát co 200 km, pro sichr... fakt se na tu změnu "k lepšímu" vůbec netěším .
sarusian
cena uplne mimo...
topten
@Honza Mička
asi jsem hnidopich, ale me tenhle mis-mas v jednotkach bije do oci
a nevim, jestli jde o ignoranci nebo o blbost toho, kdo po letech co se tady probiraj EV stale mota kW a kWh
Richard John
Zajimalo by me srovnani s MB GLB, co se tyka kvality materialu.
WinDiesel
@Honza Mička : nedělejte ze sebe troubu, pane Mičko. I vy dobře víte jak to vypadá s praktickými dojezdy EV.
A v článku mne rozesmáli tvrzením "za 15 minut se dobije na stovky kilometrů"
Opravdu musíte klesat takhle hluboko při snaze vylepšit špatnou image elektromobilů? Opravdu?
šofér
Futurista
@johny555 S tebou bych chtěl jet k moři. Po cestě 4 kafe, bagety... Zdraví slouží? 😁
mariov8
@šofér Nedá se nic dělat, to bohužel k tomu patří, zatím bych při takovém režimu používání dokud to jde prefereoval diesel (benzín) a/nebo se smířil s tímto "pokrokem".
mariov8
@johny555 Také bych řekl, že 22kWh je za daných podmínek u takového vozidla moc pěkná spotřeba.
mariov8
@Honza Mička Pod 50% to padá až když to stojí venku, nebo je teplota pod -10°C jako dnes ráno.
šofér
@johny555 pěkný číslo? Vždyť my jsme 2x stáli a jedna zastávka byla bezmála 40 minut,, tedy dvakrát hodina a půl na cca 280 km ! To je dle mne šílenost. Abych plánoval obchodní schůzku s dvouhodinovou rezervou? To má být pokrok?
del42sa
@Dzinus uvidíme jak to bude v praxi, ale nejsem jediný kdo má tahle pochybnosti

//ev.com/…or-handle-design
andrijoshka
Škoda, že už opustili ten ich "pekný" dizajn. Už sa nehrajú na univerzálnu krásu ich modelov, bola to možno trochu nuda, ale každé auto bolo pekné. Toto je už len tá nuda a nič pekné, nič zaujímavé, nič, čo by akokoľvek pútalo pozornosť. A najviac ma mrzí palubná doska s LCDčkom v prostriedku, ktoré je asi o 100% väčšie, ako treba. Škoda.
Lenka Čížková
@WinDiesel Přesně tak, brašule.
WinDiesel
Tolik polopravd a lží v jednom jediném článku, to se nevidí ani v "Garáži" na Seznamu 😄
del42sa
ty ploutvičky na odemykání dvěří jsou super nápad, hlavně až tam napadá sníh a zamrzne to 👍
Ringhofer
Uklizený minimalistický "design" interiérů současných Volv mi leze na nervy. Hodně. Hodně moc. To není design, to je nepraktické, nesympatické a materiálově nesmírně laciné nic. Čína je i přes všechnu uniformitu na hony vepředu před volvem, které kdysi bývalo etalonem!
Tady EX60 je o něco lepší, možná snad dokonce dobré, co se týče palubky. Slušné rozvržení, vhodně umístěný řidičův displej pod hranou č. okna, slušné až impozantní plochy dřeva. No, snad se zase polepší.