Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Zeekr X Core – Výkonná prémiovka za cenu základního elroqu

25 komentářů

dodo24
Nejak som tam nenašiel tú prémiovosť. Baterku to má menšiu a výkon nabíjania dosť podobný ako ten Elroq. Keď k tomu pridám vzhlad a krajinu pôvodu, tak je pre mňa Elroq jednoznačným favoritom. Zamrzí jedine nižší výkon elektromotoru.
Mr.Murphy
Opravte si u popisu motoru "Long Rande" na "Long Range"... zvlášť když tam pak píšete o 5,6 sekundách 😉
KANKUNEN
@Honza Mička Třeba to, že to mají u zádele to po sobě přečíst.
Stejsn
Kefalín, a čo si predstavujetě pod takým slovom prémiovka?
Mr.Murphy
@Honza Mička AI už tam za vás píše i to co nechcete, aby se vědělo 😁
dodo24
@Barry Lyndon tie hlinníkové odliatky budú mať skôr vplyv na cenu poistenia ako na uživatelskú spokojnosť. S ostatným s tebou súhlasím.
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@Mr.Murphy z těch automatických oprav se toho občas člověk o redaktorech dost dozví 😁.

Díky za upozornění 👍
psel
@simson33 no ještě že je za dveřmi MEB+ s APP350, který je opět podstatně účinnější než to co se zde srovnává. Na některých trzích už Eny/Elroq nejde s malou baterkou objednat.
177kW APP350 vs 200kW od hledačů z Ćíny je sice pořád rozdíl, ale podstatnější je, že už starý APP310 z roku 2020 je stále účinnější než tenhle model z 2026. Na tom je vidět jak jsou ty Číňani pozadu. Hlavně to vyrobit zadarmo.
Je to jen tim že v Číně nikoho nezajímá spotřeba v rychlosti protože tam prostě takhle rychle nejezdi. Nevidím důvod proč bych tohle navíc menší auto z Číny měl zvažovat.
Barry Lyndon
@dodo24 Tak prémiovost se primárně projevuje
1. konstrukcí (hliníkové odlitky místo plechových výlisků, lechoběžníky místo McPerson, však to od Vaculíka známe 😊)
2. interiérem (alespoň jedna varianta kvalitní pravá kůže atd atd)
3. konfigurovatelností (auto si mohu splácat dle libosti (jako třeba Porsche, kde každá pidipitomost existuje v pěti variantách) a nikdo mi k odvětrávaným sedačkám nenutí zároveň prosklenou střechu a dvacítky kola místo osmnáctek)
Co z toho má Zeekr, netuším, tipuju, že nic 😊
simson33
@steny007 Taky mě zarazilo, že Zeekr a Volvo mají proti Škodě a MG podstatně vyšší výkon... ICE s takto odlišným výkonem by nikdo nesrovnával, u BEV je to asi možné (??).
Barry Lyndon
@Pavel M Tak zrovna Mercedes má ale i tu svou lowcostovou divizi, kde sdílí techniku s Dacii a Čínou... Vlastně ani nevím, kam má patřit to nové CLA. Je to spíš C-klasse a nebo Kangoo? 😊
steny007
No, to je pěkná cenová alternativa k základnímu Elroqu. Výrazně výkonnější (200 vs 125Kw a hlavně 5.9 vs 9s to je jiná liga), výrazně lepší výbava (Čerpadlo, Matrix, Panorama...), X lepší ergonomie, větší kufr. Vůbec nevidím důvod, k pořízení sesterského EX30.
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@KANKUNEN tohle jsem zrovna četl já, akorát jsem nebyl dost důsledný. Proto jsem Murphymu poděkoval.
traveldrive
@ericn Možno je to prémiovo hnusné. Stretnúť to na ceste, asi sa toho fakt zľaknem.
ericn
@Emel jenže to neznamená, že to tak vnímá i trh 🤔 Tj o prémiovosti vozu tak nelze mluvit...
ericn
@traveldrive No spíš by mě zajímalo, kdo si to myslí? Výrobce nebo ten šmudla, co vymýšlí nadpisy?
wakantanka
@Barry Lyndon Pre objektivitu by sa ale ešte malo k bodu 3. dodať, že za každú pidipitomost čo si nakonfiguruješ si daná prémiová automobilka nechá aj nie málo zaplatiť a vo výsledku sa často stane že začneš na sume X a na konci je to X krát 2. To tuším tiež Zeekr neponúkne. 😉
Barry Lyndon
@traveldrive njn. chtěl jsem napsat "plechoběžník" a uklikl jsem se... 😊
traveldrive
@Barry Lyndon Ten "lechoběžník" je dobrý. 👍
Jirka B.
Vidim dobre? Cinske auto a latkove sedacky? Super!

Uz jen drobnost. Vyrobte to v EU a koupim si to. Vazne!
Pavel M
@Stejsn Prémiovka je pro mne auto výrobce, který je známý prvními místy v žebříčku spolehlivosti, používáním nejkvalitnějších materiálů (kůže,..), dokonalým odhlučněním (úplné ticho při 180 km/h), vysokým komfortem pro posádku = regulace teploty bez proudění vzduchu, pohodlná sedadla a také podvozek zajišťující lepší jízdní komfort (nebo sportovní vlastnosti) než má 90% ostatních vozidel. Samozřejmě i designem by to "mělo ukazovat převahu nad spotřebkou". Prostě něco jako Mercedes.
sarusian
@dodo24 Cim vacsi stredovy display, tym viacej Adidas... - to je ta premiovost....
carver11
Vedel by niekto rozpisat, o co ide s tymi asistentmi? Akoze ich Zeekr nevie, alebo sa zle ovladaju, alebo zle pracuju?
Emel
@Stejsn z toho prvního odstavce to tak nějak vyplývá - postavení v rámci koncernu Geely a s tím spojené provedení. Pokud je to v interiéru lepší než Volvo, no tak asi dobrý...
ericn
@Stejsn Taky by mě ro zajímalo 🤔