Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Po zvláštním pokusu návrat k normálu? Nový Renault Megane dostane klasické proporce

34 komentářů

Horký Rom
Renault Mégane E-Tech - auto s rytmem života 👍
del42sa
@Horký Rom ano, správně oslavujte 👍

v roce 2015 prodeje R Megane téměř 150.000 ks
v roce 2025 R Megane E-tech něco nad 40.000 ks
Lenka Čížková
@del42sa Přesně tak. Oslava proběhne v baru The Saints.
Pepa_007
@del42sa tak to je hezké. Pěkná čísla. Jen tak dál 👍👍
Arese
@Pepa_007 Přesně tak. Vždyť bankrot už je pomalu na dohled! 😊
Radovan Pastucha
@Horký Rom
troll s rytmom zivota👍 a demagog s rytmom hamunu a KyLie👍
Horký Rom
@Radovan Pastucha
No teda, rád tě tu vidím, pastýři 👍
Radovan Pastucha
@Horký Rom
no teda, vobec nie som rad ze ta tu vidim demagog Hamuna👍 Mozeme zacat s filologickym vycvikom trolle?
vencelín
@Radovan Pastucha
Zdravim. Na osoby jako je Cikan, hulvatske individum od M a jim podobne je nejvhodnejsi vubec nereagovat. Kazda reakce na jejich prispevky jim jen zene vodu na mlyn.
kari.laz
Asi úplně nebyl problém ve tvaru, byť návrat ke klasice vítám, ale v tom, že to bylo jen elektrické. Takže ani s tím novým díru do světa neudělají. s 1,33TCe a RS s 1,8 a mají fronty jak na banány.
Petr Janek
@kari.laz
Osobní zkušenosti s frontami na banány?
traveldrive
Nič hlúpejšie sa už asi opýtať nešlo... Samozrejme kari.laz má pravdu. 1,33TCe je najvydarenejší benzín za posledné desaťročie, možno aj za dve, o tom niet pochýb, má za sebou množstvo testov v rôznych autách. Modely RS už vymreli, častejšie ide už len o športový look a nič viac. Megane s dobrými benzínmi by nestačili vyrábať.
Petr Janek
@traveldrive
Neptal jsem se vás na nic. Hrajete tady roli tiskového mluvčího?
traveldrive
@Petr Janek A čo? Reagujem kedy chcem a na čo chcem. Ani teba sa kari.laz na nič nepýtal. 😉
kari.laz
@Petr Janek
Dost hloupá otázka v kontextu článku, nemyslíš?
Petr Janek
@kari.laz
No, určitě, jenže někdy hloupá otázka odhalí, že někdo fronty na banány zná jen z archivních nahrávek a kronik minulého století, nemyslíš?
kari.laz
@Petr Janek
Asi ti to nedochází, ale hloupě tu působíš jen ty. Pokud se snažíš, neznámo proč, zjišťovat, jestli někdo opravdu stál frontu na banány u přirovnání toho, že po automobilu by byl velký zájem pokud by mělo určité vlatnosti, tak to působí dost hloupě.

Ale aby jsi se dál do toho nemusle nesmyslně zamotávat, tak já si moc dobře pamatuji na super věci, jako skládaný papír, který byl vhodnější spíše k opracování dřeva, kubánské pomeranče, se kterými šel hrál baseball a nedostatek všeho, po čem byl zájem.
Petr Janek
@kari.laz
Děkuji za barvitou vzpomínkovou exkurzi do muzea nedostatku.
Jen drobná poznámka: přirovnání má fungovat jako argument, ne jako autobiografická vložka.
Jinak se z debaty o autech stává nostalgický večer u kroniky, a to už je úplně jiný žánr.
kari.laz
@Petr Janek
Ty máš asi složitý život co? Celou tuto marnou diskuzi jsi začal nesmyslnými komentáři ty.
Pepa_007
@kari.laz tak není cílem prodávat milióny kusů. Stačí 50000ks jako 2025 model. A cenu nastavit pro zákazníka trochu výše aby zisk byl.
kari.laz
@Pepa_007 Nemyslím, že cíl není neprodávat. Ale bohužel jim to asi bude spíše jedno a bude jim to stačit ve jménu zvrácené ideologie
ericn
@kari.laz Pokud tam nevrátí čistý benzin na slušné prodej mohou zapomenout. Stejně jako s tím modelem, co mají teď, navíc by to chtělo víc vnitřního prostoru. Zvlášť vzadu... Současná generace se vůbec nepovedla 👎
Tomáš Klouda
@ericn určitě? Já bych řekl, že loňský rok a prodeje Elroqu ukazují, že to vůbec není o tom, jestli to spaluje benzín, nebo bzučí na elektriku.
Pokud to náhodou někdo neví, tak Elroq měl hned ve svém roce uvedení na trh kolem 100k prodaných aut a pokud vím, tak těžce nestíhají vyrábět, protože už někdy na konci léta byla prý fronta objednávek dlouhá kolem 130-140k.

Je to čistě o ceně. V okamžiku, kdy dorazí cenová parita i do cenové hladiny 400-600k, tak už po spalováku neštěkne ani pes.
Určitě to bude ještě dlouho trvat, než se tak stane, ale je to jen otázkou času...
ericn
@Tomáš Klouda prosím tě prober se už, elektrický Megane, o kterém se bavíme je propadák, který se prodává maximálně ve Francii.

EV 400-600CZK je tomhle segmentu v Evropě utopie, pokud se na tuhle cenu dostaneš, bude tam mini baterka . Viz iD.Polo 37/52Kwh - pro cestování zcela nepoužitelné a pro rodinu taky ne. Pokud za 600k dostanu Kiu K4 v kombíku, tak všechny tyhle malé baterkáče se mohou jít klouzat 😄

Rád bych ti ještě připomněl prodeje - v ČR je podíl 5,5% a v Evropě v průměru 15% a jen díky nařízením. Takže ty aktivistický kecy si strč víš kam?

Btw těch Elroqů bylo 94tis ks... v ČR jen 2872 vs Karoq 11454ks...
Tomáš Klouda
@ericn já se nemusím z ničeho probírat. Já jen na rozdíl od tebe vidím dál na špičku svého nosu🙄

To, že tady v ČR je spousta lidí, kteří jsou apriori proti, jen díky tomu, že uvěřili hloupým novinářům, nebo politikům a mají o tom typicky nulové znalosti, je sice pravda. Ale ani to nevydrží navždycky.
Jak se postupně v jejich okolí objeví někdo, kdo si to koupí, bude s tím spokojený a třeba jim to i půjčí na vyzkoušení, tak i oni zjistí, že se stali obětí masově šířených lží.

Ano, Elroqu se prodalo téměř stejně, jako Karoqu (neřeším malý český píseček, ale celkové prodeje) . Hned v prvním roce výroby. A pokud výroba dožene tempo objednávek, tak je klidně možné, že letos už to bude obráceně. BMW s jejich novým iX3 jsou na tom zdá se podobně. Ti snad ještě ani nezačali pořádně prodávat a už mají objednávek víc, než byla plánovaná roční kapacita výroby.
To, že objemy prodejů jsou za tím naivním očekáváním, které měli před pár lety politici a automobilky je samozřejmě pravda. Ale nic to nemění na tom, že prodeje stále rostou a u povedených modelů nejspíš bude teď běžné, že je ani nebudou stíhat vyrábět.
52kWh v malém autě jako Polo nebo Renault 5 rozhodně není na cestování málo. Nedávno jsem viděl zkušenost z cesty do Itálie, kdy díky nízké váze a čelnímu odporu to mělo celkovou spotřebu kolem 14kWh/100km. Jinými slovy je s tím to dálkové cestování úplně stejně v pohodě, jako s větším autem, které má sice 70-80kWh baterku, ale zase jede za 19-20kWh/100km.
Bez problémů to zvládne 300km mezi zastávkami i s rezervou, což bohatě stačí.

Takže si ty svoje škarohlídské nářky strč víš kam? 😉
ericn
@Tomáš Klouda "Bez problémů to zvládne 300km mezi zastávkami i s rezervou, což bohatě stačí." - tak ve snu a eko rychlostí na dálnici, super cestování opravdu.

A když jedeš s rodinou ve velkém autě typu Sharan rychlostí kolem limitu tj cca 140kmh, tak ekvivalent není - beru průměr 8l/100km a nádrž 70l = 875km dojezdu. I kdybych vzal třeba EV9 (stejně velké auto) tak se při cestování pod 25kWh/100km nepodíváš (průměr Spritmonitor 26,2kWh/100km, rozptyl 20-34Kwh) a nikdy nejedeš 100-0% baterie 100kWh. Navíc v zimě ztratíš dalších tak 30% dojezdu. WLTP je od reality dost vzdaluje 😄

Takže na cestování je EV naprd, nedá se na něj spolehnout...
Tomáš Klouda
@ericn 🤣🤣🤣🤣

Jasně, ty už jsi s těmi EV najezdil tisíce km na dlouhých cestách, tak máš zkušenosti, že? 🙄

Pokud bych si někdy koupil mastodonta jako EV9, tak nemůžu samozřejmě čekat, že bude žrát málo. Ale totéž bude platit i o jeho spalovací variantě. Moje nízké spalovací kombi jezdí za 10,5 l/100km, takže u toho mastodonta čekám tak minimálně 12-13 l/100km, pokud to bude výkonný benzín, který by se dal s tou elektrikou, alespoň trochu srovnávat. Jasně pokud to bude traktor, tak to pojede za míň, ale to bych nechtěl ani zadarmo.

A k čemu je mi dojezd 900km na nádrž, když stejně za tu vzdálenost nejméně dvakrát budu kvůli posádce stavět? Při cestě s rodinou fakt nehrozí, že bych dokázal ujet víc než 3 hodiny bez zastávky. To je spíš takový úplný strop toho co se vůbec ujet dá.

Ano, ten člověk psal, že jel spíše 120-130 km/h, než že by jel 140. Ne každý jezdí na max. Já třeba ano, ale taky díky tomu s tím EV většinou okupuju levý pruh, protože reálně je lidí, co jedou s tempomatem na 140 docela málo i ve spalovácích. Předjedou mě tak 1-2 auta z 10-ti, zbytek předjíždím já.

Netvrdím, že cestování s menším městským autem bude úplně bez kompromisů, ale to je u spalováků úplně stejné. Jet někam dál střepem typu Fabie je taky za trest🤷‍♂️
Troufám si říct, že ta malá elektrika bude na ty dlouhé cesty mnohem pohodlnější, než podobný malý spalovák.
Arese
Takže i nová generace bude na silnicích bílá vrána. Design sice vylepší, ale poctivý spalovák nenabídnou... 😞 Současné elektrozkratové generace Renault prodává jen zlomek ve srovnání s prodeji předchozích normálních generací, ale Renaultu to evidentně nevadí, jeho potenciální zákazníci jsou mu úplně u pr..le!
ptr078
@Arese Ved im to moze byt uplne jedno, je to z casti statny podnik, ked pride katastrofa, danovi poplatnici sa zlozia, ako uz niekolkokrat v minulosti
traveldrive
@Arese To vieš, musia znášať politické tlaky, nemajú to podľa mňa nijak jednoduché. Ty sa so svojimi názormi nemusíš podriaďovať nikomu, oni nie sú vlastnými pánmi.
Arese
@traveldrive To je ale přece hrozné, ne? Kde je kapitalismus, kde je svobodný trh?!!
traveldrive
@Arese Nie je. Ale kedykoľvek to napíšem, zdvíha sa vlna nesúhlasu. Všade svieti slnko a je krásne, čo tam po takých nepodstatných veciach, nie...?
ericn
@traveldrive jj automotive už žádný svobodný trh není, je to směrnicemi pokřivený paskvil... Jen trh ojetých aut funguje 😉
Palo Coolibra
Vážení, v mnoha ohledech máte pravdu. Nicméně Renault/Dacia v žádném případě nestojí před krachem. Nicméně jeho poslední výtvory jsou jednak skutečné designové skvosty ale na druhou stranu mají vnitřní prostor jak pro trpaslíky. Což mě jako majitele Mégane 4.generace velmi zaráží. A o motoru 1.33 Tce, se ani vyjadřovat nebudu, neboť je to skutečný benzínový klenot a pokud nebude nadále dodáván bude to pro tuto firmu velký problém. Dnes jsem byl otestovat nové Clio a byť je krásně řešen, má stejný problém jak uvádím výše.