Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Suzuki předběhlo Nissan a je 3. největší japonskou automobilkou. Co to vlastně znamená?

3 komentáře

johny555
Co je to za odfláklou tabulku? Chtělo by to alespoň celkové prodeje, rozdíl proti předchozímu roku a procenta. Tohle je absolutně k ničemu.
Stejsn
Ono je to jednoduché: některé trhy se přeregulovaly (a to i na úkor místních zákazníků) takovým způsobem, že automobilky na ně orientované nejsou schopné dosáhnout zisku. Auta jsou drahá a zákazníci je navíc nechtějí, ani pokud by byla levnější. Naopak kdo se zaměřil na rozvojové trhy a nemusel investovat do extrémně drahých, ale přitom nehtěných technologií, má se teď dobře. Jednoduchá auta pro méně náročné trhy, která by zákazníci na vyspělých trzích chtěli, tam nejde prodat, kvůli legislativě.
vlacil
@Stejsn Máte pravdu, je to prostě tak, konstrukčně jednoduché vozy na tzv. vyspělých trzích mají buď těžkou, nebo legislativně zakázanou pozici. Roky jsem měl Škodovky (celkem 6 nových aut), ale to, co v posledních letech mají za potíže s jízdními asistenty, infotainmentem, životností některých dílů apod., opakujícími se závadami bez řešení ve výrobě, tak to už bylo pro mne přes čáru, takže jsem koupil nové, jednoduché Suzuki a mám klid. Je to tedy low-cost, alias něco jako japonská Dacia, ale není to nic proti ničemu a já jsem spokojený. Má to ne moc dobré odhlučnění, má to méně kvalitní lakování karosérie, pro někoho to má zastaralý infotainment a ovládání, ale jede to za velice dobrou spotřebu, má to výborný motor, no a nekazí se to ( dle žebříčků ojetých vozů na tzv. vyspělých trzích je Suzuki hodně před Škodovkou). Tedy předpoklad dlouhodobé životnosti za rozumné a finančně odpovídající údržby.