Novinky
Stejsn
6
Ono je to jednoduché: některé trhy se přeregulovaly (a to i na úkor místních zákazníků) takovým způsobem, že automobilky na ně orientované nejsou schopné dosáhnout zisku. Auta jsou drahá a zákazníci je navíc nechtějí, ani pokud by byla levnější. Naopak kdo se zaměřil na rozvojové trhy a nemusel investovat do extrémně drahých, ale přitom nehtěných technologií, má se teď dobře. Jednoduchá auta pro méně náročné trhy, která by zákazníci na vyspělých trzích chtěli, tam nejde prodat, kvůli legislativě.
Přejít do diskuze
Co je to za odfláklou tabulku? Chtělo by to alespoň celkové prodeje, rozdíl proti předchozímu roku a procenta. Tohle je absolutně k ničemu.
@Stejsn Máte pravdu, je to prostě tak, konstrukčně jednoduché vozy na tzv. vyspělých trzích mají buď těžkou, nebo legislativně zakázanou pozici. Roky jsem měl Škodovky (celkem 6 nových aut), ale to, co v posledních letech mají za potíže s jízdními asistenty, infotainmentem, životností některých dílů apod., opakujícími se závadami bez řešení ve výrobě, tak to už bylo pro mne přes čáru, takže jsem koupil nové, jednoduché Suzuki a mám klid. Je to tedy low-cost, alias něco jako japonská Dacia, ale není to nic proti ničemu a já jsem spokojený. Má to ne moc dobré odhlučnění, má to méně kvalitní lakování karosérie, pro někoho to má zastaralý infotainment a ovládání, ale jede to za velice dobrou spotřebu, má to výborný motor, no a nekazí se to ( dle žebříčků ojetých vozů na tzv. vyspělých trzích je Suzuki hodně před Škodovkou). Tedy předpoklad dlouhodobé životnosti za rozumné a finančně odpovídající údržby.
No napriklad Almera generacia N15 sa v Europe delila o prve priecky s Toyotami v prvej 10-tke vozidiel s najmenej poruchovou prevadzkou.
Po zluceni s Renaultom potom generacia Almera N16 s prednou napravou Renault a s niektorymi jeho motormi sa uz prepadla do 3. desiatky.
Nekvalitny Renault sa so svojimi modelmi vzdy pohyboval niekde od 50-ho miesta nizsie.
Myslis, ze som ako niektori, a len tak trepem 2 na 3?
Po zluceni s Renaultom potom generacia Almera N16 s prednou napravou Renault a s niektorymi jeho motormi sa uz prepadla do 3. desiatky.
Nekvalitny Renault sa so svojimi modelmi vzdy pohyboval niekde od 50-ho miesta nizsie.
Myslis, ze som ako niektori, a len tak trepem 2 na 3?
@vlacil Souhlas, udělal jsem to stejně. Vážně jsem uvažoval o Scale, ale to šílené množství debilních elektronických asistentů v kombinaci s vysokou cenou mě dokonale znechutilo. Nakonec jsem koupil za skoro poloviční cenu mírně ojeté Tipo 1.4 T-Jet, dovezené z Německa. A jsem naprosto spokojený. 😊
@Jon Bon Novy Nepleť nezmysly. Koľko Renaultov si mal, keď ideš písať o nekvalite? Nissan upadal už nejakú dobu predtým. Almera v posledných generáciách nestála za nič, bola vo všetkom podpriemerná. Nepridala mu ani Primera, ktorá síce mala pokrokový dizajn, ale nepáčil sa každému, aj pokrokovú techniku, ktorá ale ešte nebola dosť vyzretá a autá boli dosť poruchové. A nakoniec mu reputáciu pošramotili zákulisné ťahy vo vedení, to už s Renaultom.