Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

A je hotovo! Volkswageny Touran a Touareg už v Česku koupíte jenom jako skladovky

36 komentářů

ericn
Tak to je smutný příběh. A nové generace nikde...
Uživatel_6260197
@ericn A kolik presne sis za 24 let koupil novych Touragu? 😂 Fnukas, ale na Touarega stejne nemas.
ericn
@Uživatel_6260197 Touareg mě nezajímá, ale Touran ano a představ si, že jsem si nový u nich koupil v Highline výbavě a levný v té době nebyl 😄

Miluju tyhle "no name" uživatele, co jsem vlezou a šíří móresy jak na iDnes nebo Blesku...
Arese
@ericn Tak proč by se VW zabýval takovými malichernostmi, jako auty, která jeho zákazníci opravdu chtějí... 😞
suchar noskovic
@Arese VW bude asi nemecko pragmatický. takze asi sa ten Touareg az tak dobre nepredaval, netvoril taku marzu, alebo novy by bol extremne drahy vo vyvoji . neverim, ze keby tvoril zisk , ze by ho nenechali vo vyrobe.
Lubo Vavrik
Treba vypnut motor nemeckej ekonomiky, nech tu pokapeme od hladu. Nebude penazi ani na tie cinske sroty.
3_diamanty
Tayron v nasledujucej generacii bude predpokladam velkostou uz na urovni dnesneho touarega.... takze sa to dorovna... a tych par rokov dovtedy nejak vw uz prezije aj bez touarega ... skor zamrzi ako dopadlo polo a touran... ich stratu bude tazsie vykompenzovat ... takisto som zvedavy co bude dalej s golfom...
ericn
@3_diamanty No tak to těžko, Tayron je totiž uvnitř úzký. Stačí otevřít zadní dveře a odměnou ti bude útrpný pohled na úzkou zadní lavici ... Tj, myslet si, že Tayron nahradí Touareg je liché...
praptak
@ericn Porovnáváte dnešní Tayron. 😉
traveldrive
@praptak Rozdiel je cca 8 cm v neprospech Tayronu, a to je viac ako dosť.
ericn
@traveldrive v podstatě je vzadu místo jen pro dva, nebo pro velkou sedačku a jednoho dospělého. Kdyby dveře neměli tlousťku skoro 20cm (odhad) tak by tam bylo místa víc a sedačka mohla být širší o 5cm na každou stranu a bylo by to ku prospěchu vnitřního prostoru na zadních sedadlech… 😉
traveldrive
@ericn To je choroba mnohých dnešných áut, sú tlsté zvonka aj zvnútra.
ericn
@traveldrive Přesně tak...
vencelín
@3_diamanty
Nezapomenout ani na Sharana, vcelku ideální kompromis vnější velikosti s vnitřní prostorností nabízející velkou variabilitu.
ericn
@vencelín jo ten už je od roku 2022 (dělali se už jen 1,4TSI) taky v automobilovém nebi...

Místo něj má být T7, ale to je prostorově a hlavně cenově jinde,,,
vencelín
@ericn
prave proto ze realne nema zadneho nastupce jsem jej zminil.
pro mne je to model, ktery mi v nabidce chybi nejvic.
ericn
@vencelín Mě právě nástupce Touranu, byl bych první na řadě 😄
vencelín
@ericn
Touran mi prijde uz moc maly 😊.
100 lidi = 100 chuti.
ericn
@vencelín Nová generace by zas byla určitě o něco větší, ale VW se rozhodl, že nebude... Tak smolík 😉
praptak
@vencelín Touran (a jeho velikost) měl výhodu v tom, že jezdil jako osobní auto, a přitom byl dost variabilní.
vencelín
@praptak
Sharan tyto vlastnosti postradal?
dodo24
@ericn ved rýchlo kupuj
traveldrive
@dodo24 Nepísal o nástupcovi. Starca Tourana asi nechce. 😉
ericn
@traveldrive tak hlavně ho mám doma od roku 2018 a vyměním ho za Sharana z posledních roků výroby (2020 + ). Dám tomu 2-3 roky a uvidíme co se na trhu stane nebo jestli něco zajímavého na trh přijde 😋
Man Ký
@dodo24 čas T+15 let
Uživatel_6260197
@3_diamanty Myslis toho Tourana, ktereho se prodalo loni smesnych par stovek a neni ani v zebricku 100 nejprodavanejsich vozu? Elektricke Tesly se prodalo 10x vic. Co tady vsichni fnukate? Kdyby jste si ta auta kupovali, vyrabi se dal. X5 ani Q7 urcite nekonci.
ericn
@Uživatel_6260197 Myslí toho Tourana, kterého jezdí jen na německých silnicích 608tis ks a je to 17. nejčastější auto? To auto, kterého se stále prodá jen v DE kolem 20tis ks ročně? To auto, které u dealerů VW v DasWeltAuto se prodává jak housky na krámě? A za rok 2025 se v ČR prodalo 999ks nových? Hmmm
Futurista
Dnešek na ACZ je nějaká jedna velká reklama nebo oslava VW? Tady "legendární" Touran a Touareg, vedle "etalon" hothatchů Golf GTI. No nevím. Etalon pro HH mám teda jiný favority, a "legendy" ohledně těchto dvou modelů jsem slyšel maximálně u spotřeby nebo spolehlivosti... Ale tak je to ACZ...
traveldrive
@Futurista Budíček, článok o Golfe GTI je včerajší, nie z dneška. Vždy o triedu lepšie ako o nejakom čínskom šrote.
Arese
@traveldrive Přesně tak. Všechno je lepší, než ten čínský odpad!
Pepa_007
😔😔😔😔
praptak
@Pepa_007 Především Touran.
Lenka Čížková
@praptak Ford Galaxy.
Jaros 00071
Katastrofa VW. TOURAN se nahradit nedá. Skvělý kompaktní MPV pro rodiny. A Touareg? Levnější Porsche Cayene s ambicí jezdit i v terénu bude chybět taky. Škoda pro koncern. Ty elektrické křápy totiž chce pár procent..
dodo24
@Jaros 00071 Touareg sa ani len nepriblizuje Cayennu, či už jazdným dojmom, motorizaciami (Cayenne je už roky bez diesla a Touareg skoro výhradne TDI), interierom, brzdami, podvozkom. Opytaj sa kohokolvek, kto v oboch autách aspoň sedel...
Mokrous
@dodo24 Jo tak určitě... Vzduchový podvozek Touaregu s aktivními elektrickými stabilizátory je naprostá dokonalost ve své třídě! A ne každý potřebuje za další 3 miliony vyšívané logo na opěrce hlavy.